Doha Sightseeing (Qatar): Stad, strand en woestijn


(Reclame voor DerTour) Wissel koud af voor warmte, grijze lucht voor de zon: ik bezocht het emiraat van Qatar aan de oostkust van het Arabische schiereiland, met de hoofdstad Doha. Ongeveer 6 uur vliegtijd vanuit Frankfurt, met twee uur tijdsverschil en dus zonder jetlag, evenals droomweer tot 28 graden. Ik zal je vertellen over de mooiste Doha-attracties zoals Skyline, Souq Waqif Bazaar, Museum voor Islamitische Kunst, Corniche Boardwalk, Dream Beach op "Banana Island" en een snelle woestijn safari.

Skyline van Doha QatarQatar vakantie: zonbestemming het hele jaar door

Ik heb het land alleen eerder meegemaakt tussenstops op weg naar Azië. Omdat met Qatar Airways Ik vloog vaker. Je kent het land misschien als Plaats van het Wereldkampioenschap voetbal 2022,

Ik heb dit keer ook Qatar Airways genomen, de non-stop vlucht bracht me van Frankfurt naar Doha. Beide keren vloog ik met een Boeing 777, dus ik kon de gratis "Super Wi-Fi" in het vliegtuig een uur gebruiken. Qatar is het eerste land ter wereld met een 5G mobiel netwerk, echt benijdenswaardig.

Doha QatarHet kleine land Qatar is slechts 180 keer 80 kilometer groot. Het heeft echter enorme aardgas- en oliereserves en is dat ook het rijkste land ter wereld,

Maar als u denkt dat het gewoon iets is voor de luxe vakantie – verre van dat! Ja, je kunt Rolls-Royce en Ferrari op straat bewonderen op het kunstmatige eiland "The Pearl". Ik heb mooie motorjachten gezien en je kunt op de hotelkamer verblijven voor bijna 15.000 euro. Alles is zeer goed onderhouden en schoon, vergelijkbaar met Singapore.

EN - 300x250
EN - 970x250

Aan de andere kant is de vakantie in Qatar, zoals ik die heb ervaren, heel betaalbaar, Meer informatie is te vinden op DerTour.

Doha alleenVerken Doha alleen en met rondleidingen

Ik was de meeste tijd alleen. Ik had er een voor de eerste dag 4-uur durende rondleiding door de stad geboekt, met gids in de auto en te voet. Geweldig, om een ​​eerste overzicht te krijgen!

Op de derde dag ervoer ik – na stad en strand – de woestijn bij één "Dune Bashing" -rondleiding, Je rijdt met de jeep door de duinen.

mijn Al Najada Hotel door Tivoli was in het historische centrumDus ik kon naar veel bezienswaardigheden lopen. Het "Museum van Islamitische Kunst" ging over gratis. Voor het eten in restaurants heb ik minder of zoveel betaald als in Duitsland. Ook bus of taxi waren even duur, 2019 is om de metro te openen. Je kunt souvenirs ook goedkoop kopen.

Een paar bijvoorbeeld prijzen:

 • Eten in het restaurant met een drankje op de Souq Waqif-markt: vanaf 15 Euro
 • Cola in het café: 1 euro
 • 250 gram data in Souq Waqif: 5 euro
 • Twee geborduurde kussens in Souq Waqif (vanaf prijs, zonder actie): 18 euro
 • Lamp in Souq Waqif: 40 euro

De officiële taal in Qatar is Arabisch, In Doha was het Communicatie in het Engels is geen probleem,

Doha Museum voor Islamitische KunstMulticultureel Qatar

2,7 miljoen inwoners Het land heeft ongeveer 600.000 van hen die in Doha wonen. Slechts ongeveer elke negende is Qatar, alle anderen zijn er ingetrokken. Dus ik ontmoette mensen uit India, Nepal of Egypte.

Op straat zag ik mannen in witte gewaden en hoofddeksels, de vrouwen droegen meestal zwart. Sommigen van hen waren volledig gesluierd, anderen bedekten alleen hun haar.

Doha vakantie als een vrouw en kledingDoha vakantie als een vrouw en kleding

Net als andere bezoekers droeg ik geen hoofddoek, Ik heb er echter voor gezorgd kleding voor de schouders en de knie dragen. Overigens kom je alleen met deze dresscode naar het "Museum van Islamitische Kunst".

EN - 728x90

Ik had losgepropte katoenen spullen ingepakt. Met sneakers kwam ik goed door de stad.

EN - 250x250

Ik ben 1,80 meter lang en heb rood haar. Desondanks besteedde niemand veel aandacht aan mij. Op de Souq Waqif-bazaar ben ik benaderd door een dealer, een taxi toeterde op straat of iemand probeerde me over te halen op een boottocht te gaan. Dat is het al …

In de restaurants en cafés rondom Souq Waqif zag ik veel vrouwen zitten met hun familie. Ik ging er alleen heen om te eten – ook geen probleem.

De enige keer dat ik me niet zo op mijn gemak voelde, was vrijdagmiddag in het museum. Vrijdag en zaterdag zijn het weekend hier. Tegen 16 uur was het vol, dat was teveel voor mij en ik kwam de volgende dag terug. Het was leuk en leeg.

Weer in Doha Doha weer & tijd

Het is het beste om te reizen van november tot mei naar Doha. Omdat het in de zomer kan oplopen tot meer dan 50 graden. Phew …

Ik vond December perfect: blauwe lucht en zon, plus 28 graden. Rond 17.00 uur ging de zon onder en werd het koeler. Perfect om buiten in het restaurant te eten en te drinken.

Weer in Doha By the way: Qatar is een van de droogste delen van de wereld. Ik heb de paraplu thuis gelaten.

Tegen de felle zon beschermde ik mezelf met zonnebrandcrème. En ik deed muggenspray aan, want op de eerste avond vingen de beesten me direct op.

de tijdsverschil was in december 2 uur, Dus ik had geen jetlag, dat was erg prettig.

Al Najada Hotel Doha QatarCentraal gelegen Doha Hotel

mijn Al Najada Hotel Het was perfect: op loopafstand van Souq Waqif, de Corniche, Pearl Monument, boot van het eiland Banana Island en het Museum van Islamitische Kunst. Vanaf het balkon van mijn hotel kon ik naar de skyline boven het water kijken.

Al Najada Hotel Doha QatarHet hotel werd geopend in augustus 2018. Het 5-sterren hotel met zijn 151 kamers is ingericht in de typische stijl van het land. Ik hield van de kleuren met blauw, geel, wit en de geometrische patronen. En ik werd verliefd op het prachtige buitenzwembad.

Al Najada Hotel Doha QatarMijn kamer was enorm, met een zeer comfortabel bed. Hier sliep ik diep en rustig, ik kreeg niets van het verkeer.

Als ontbijt had ik de keuze tussen mini-muffins, croissants, warm ontbijt of fruit met yoghurt. Tijdens de lunch at ik meestal in het hotel. Binnenkort zal er alleen een restaurant zijn voor het dessert – een droom!

Eiland de parel Doha QatarFoto's van Doha: de mooiste foto- & Instagram-spots

De hoofdstad heeft veel fotogenen te bieden, bijvoorbeeld. B.:

 • Eiland "The Pearl" bij het naderen of vertrekken met het vliegtuig
 • horizon door het water gedurende de dag en vooral 's nachts
 • Museum voor islamitische kunst: Het gebouw is prachtig en vanaf de terrassen heb je een prachtig uitzicht op de skyline.
 • Little Venice on "The Pearl": Op het eiland is de "Qanat Quartier" met zijn grachten en kleurrijke huizen geïnspireerd op Venetië.
 • Banana Island: Hier voelde ik me op de Malediven – met puur wit zand, turquoise zee en overwater servillas. In het water is er een schommel, die vooral geschikt is voor foto's.
 • Desert Safari: Tijdens een reis per jeep naar de woestijn kun je foto's maken van zacht glooiende duinen, kamelen en de zonsondergang.

Skyline van Doha QatarDoha bezienswaardigheden: Skyline

Keer op keer nam ik foto's van de skyline van Doha.

Je kunt ze vanuit veel plaatsen bewonderen. Mijn favoriete plek was die port, zelfs als je daar een paar stappen moet lopen. Dat ook Museum voor islamitische kunst biedt een onbelemmerd uitzicht op de wolkenkrabbers. Op de Corniche aan de kust Ik ben niet zo ver gegaan in de hitte, dan zie je de skyline met boten ervoor.

Skyline Doha Qatar Qatar'S Nachts is het bijzonder indrukwekkend. Dan gloeien de gebouwen in verschillende kleuren.

Doha Souq WaqifHoogtepunten van Doha: Souq Waqif

Een van mijn favoriete plekken in Doha is deze grote markt, Het is verdeeld in verschillende gebieden, bijvoorbeeld. Voor kleding, snoep of dieren.

Het opent op de meeste dagen in de ochtend, daarna is er een pauze van middag tot middag. Geen wonder, op dit moment is het gewoon te warm … 's Avonds is de markt bijzonder druk, dan heeft iedereen diner en muzikanten.

Souq Waqif bazaarDoha Souq Waqif
Souq Waqif bazaarIk bezocht de Souq Waqif verschillende keren, liet mezelf afdrijven en keek naar mooie dingen. Ik koop bankkussens, sappige dadels en vroeg naar de prijs van kleurrijke lampen.

Tijdens mijn rondleiding door de stad bezocht ik de markt met mijn gids. Hij liet me interessante winkels zien, liet me eten proberen en liet me kennis maken met de bijna 80-jarige parelduiker Saad Ismail Al Jassem. Parels waren de bron van inkomsten in Qatar voor aardgas en olie.

Waarom ik nog steeds van de markt hou: hier zul je vinden talloze cafés en restaurants, Heb je zin in Turks eten, Perzisch, Marokkaans of Libanees? Geen probleem!

Hoogtepunten van Doha: Museum van Islamitische KunstHoogtepunten van Doha: Museum van Islamitische Kunst

Mijn tweede favoriete plek is dit museum, geopend in 2008. Zelfs de weg is er gewoon prachtig: je loopt een met palmbomen omzoomde weg een beetje omhoog. De bomen zorgen voor schaduw, een waterloop in het midden zorgt ook voor koeling. Omdat het museum op zijn eigen eiland ligt, waait hier een aangename wind.

Doha Museum voor Islamitische KunstHet witte gebouw van de Chinees-Amerikaanse architect Ieoh Ming Pei valt op tegen de blauwe lucht. Als je erop stapt, wordt het aangenaam koel. En het interieurontwerp van de Franse ontwerper Jean-Michel Wilmotte is ook de moeite van het bekijken waard. Net zoals de vele exposities.

Doe het zoals ik en koop jezelf een drankje in het Museumcafé. Dan kun je op een bank of een stoel zitten en de skyline bewonderen door het hoge raam. Voor foto's stap je op een van de terrassen in de zon, van daaruit heb je een duidelijk zicht op de wolkenkrabbers.

Doha Corniche strandboulevard Het parelmonumentDoha Corniche – de strandpromenade

Ik moet bekennen: ik was meestal te heet om hier te lopen. De Corniche is een trotse zeven kilometer lange. Maar vlak bij de haven is het mooie "The Pearl Monument"waar je een foto kunt nemen.

Eiland "The Pearl": luxe, winkelen en verwondering

Op het kunstmatige eiland reed ik met mijn gids naar de stadsgids. Het is bedoeld voor 30.000 mensen, met huizen, hotels, restaurants en winkels.

Daar is Doha zo luxueus als je je misschien had voorgesteld. In de winkels en autodealers vindt u luxe merken. Hier zie je Rolls-Royce en Ferrari.

We wandelden voorbij een van de havens met zijn restaurants. Wil je een korte trip naar Venetië maken? Je kunt dit ervaren in de wijk Qanat.

Ook vanaf de top van het vliegtuig is "The Pearl" het bekijken waard. Kijk daarom, dat je een stoel bij het raam krijgt.

Dohastrand op Banana IslandDoha: Beach on Banana Island

Bij mij Al Najada Hotel De boottocht naar Banana Island in de buurt van de luchthaven was inbegrepen. Het is een resort op een natuurlijk eiland dat ook dagbezoekers verwelkomt.

Je kunt daar naartoe gaan Strand, zwembaden en spa gebruik of in een van restaurants ga eten.

Van te voren reserveerde ik alleen bij mijn hotelreceptie een kaartje, wat voor mij op Al Shyoukh-terminal bij de haven werd gestort. Hiervoor moest ik de aankomst- en vertrektijd opgeven.

Ik heb vrijdagochtend op het eiland doorgebracht. Om 9 uur begon mijn boot, hij vertrekt elk uur op het hele uur. De rit duurde 20 minuten in de overdekte boot.

Dohastrand op Banana IslandToen ik aan wal ging, voelde ik me op de Malediven: het deed me denken aan het witte zand, de turquoise zee en de overwatervilla's op palen.

Doha woestijnsafari in jeepDoha: Desert Safari in Jeep

Na stad en strand wilde ik ook de woestijn ervaren. Mijn gids pakte me op in het hotel en ging toen in ongeveer 40 minuten naar de Mesaieded duinen, Naast Namibië is het de enige plek ter wereld waar de woestijn de oceaan ontmoet.

Doha woestijnsafari in jeepTerwijl hij vóór de duintocht lucht uit de banden van de jeep liet, zei ik hallo tegen de kamelen.

Doha woestijnsafari in jeepToen zijn we begonnen: we reden enkele stukjes rechtdoor, maar vooral de duinen op en neer. Het voelde een beetje als een achtbaanrit in de auto.

Mijn gids had meer dan 20 jaar ervaring. Toch klopte mijn hart sneller toen we bijna verticale duinen afreden of opzij schuiven in een grote wolk zand. Veel plezier!

Restaurant in Doha QatarRestauranttips: Eten en drinken in Doha

Ik vind het vooral leuk om nieuwe landen en plaatsen over de lokale keuken te ontdekken.

Al Najada Hotel Doha Qatar
Mezze-hapjesin de Al Najada Hotel Ik hield van die Mezze-hapjes: Hummus, Baba Ghanoush, Muhammara en Tabbouleh. De dipsaus en de salade smaakte geweldig met het brood.

Parisa Restaurant Doha QatarIn de Souq Waqif heb ik de Parisa bezocht Perzisch restaurant. Zelfs de ingang was erg kleurrijk en versierd met een spiegelplafond.

Zelfs binnen kon ik er geen genoeg van krijgen toen ik ging zitten aan een van de tafels bij de fontein. De muren zijn versierd met kleurrijke mozaïekramen en schilderijen. Rijkelijk versierde kroonluchters zweefden boven.

Voor rustige pianomuziek werd mijn eten geserveerd. De curry met granaatappelzaden was heerlijk, net als de Perzische thee.

De obers waren vriendelijk en attent. Het eten was super snel, inclusief gratis aperitief. Het was echter te veel, ik heb het niet helemaal opgemaakt.

Je had dit restaurant moeten zien!

Een andere dag heb ik geluncht bij Tajeen Marokkaans, Ik zat aan een van de buitentafels op de markt, maar in de schaduw. Daar at ik lam met pruimen, abrikozen, amandelen en sesamzaadjes. Ook erg goed!

Arabische koffieJe moet zeker de Arabische koffie proberen. Hij is gekruid met kardemom. De lieve ook Dattelndie zijn gepeperd met amandelen of pistachenoten.

Doha Qatar QatarBen je ooit in Doha geweest of wil je daar naartoe?

Veel dank aan DerTour en Visit Qatar voor hun uitnodiging om naar Doha te reizen. Op de twee websites vindt u meer informatie.

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

Pin dit artikel op Pinterest

(Reclame) Qatar Qatar: Qatar is het rijkste land ter wereld, er vindt plaats in 2022 het Wereldkampioenschap. De Qatar-vakantie in de hoofdstad Doha is betaalbaar, het is warm, zelfs in de winter (zonder jetlag) en er zijn veel bezienswaardigheden en hoogtepunten: Doha Skyline, Souq Waqif Doha Qatar, Museum voor islamitische kunst, Doha Corniche, The Pearl Monument, The Pearl Doha Qatar, strand en woestijn. De beste tips en foto's voor uw vakantie in Qatar! #Doha #Katar #Qatar

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door ben, zit ik vol met het verlangen om te reizen. Mijn favoriete manier van reizen is met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips, wintervakanties of vegetarische gerechten – als een full-time reisblogger breng ik je naar de blog om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.