Hoe maak je een verfrissende frappé!


Er is weinig dat meer onvergetelijke herinneringen aan Griekenland naar boven haalt dan de smaak van een ijzige frappé. Hier krijg je het recept, zodat je thuis de glorie kunt creëren terwijl we wachten.

Ik was nooit een koffiemens — voordat ik naar Griekenland ging. Het moet gezegd dat ik de eerste keer pas 11 jaar oud was, dus mijn niet-bestaande cafeïneverslaving had een natuurlijke verklaring. Maar daar, in een gezellige taverne met pastelkleurige bloempotten in een van de vele steegjes van Naoussa, opende mama een nieuwe wereld voor mij. Een klein slokje was alles wat nodig was.

Griekse frappé: de smaak van warme zonnestralen en vakantie in één glas. Jarenlang heb ik mezelf ervan overtuigd dat het onmogelijk zou zijn om het thuis opnieuw te maken. Er was zeker wat chique apparatuur voor nodig, of een geheim ingrediënt. Maar toen nodigde een aardige serveerster me uit achter de bar in Kardamili en leerde me de kunst, en opnieuw opende het een nieuwe wereld voor mij.

Frappé is belachelijk eenvoudig te maken!

Ik heb een beetje twijfel over het recept, ik geef het toe. Maar tegenwoordig voelt het gewoon goed om het met je te delen — omdat ik weet dat het wachten ondraaglijk is. Dus hier, beste Griekse vrienden. Hier komt het:

Voor één glas

  • 1 ½ theelepel Nescafé Original (de Grieken gebruiken dit), of Nescafé Brassero.
  • 3 eetlepels water om te roeren
  • 1 ½ theelepel suiker — of meer als je het lekker vindt 😊
  • ½ dl water
  • ½ dl H melk
  • ijsblokjes

Neem de oploskoffie en suiker in een hoog glas en breng 3 eetlepels water in. Klop tot de koffie is opgelost en het schuimig wordt. Gebruik gerust een mixer of melkopschuimer als je dat hebt, want je krijgt het goede schuim er bovenop! U kunt ook een glas met deksel gebruiken en schudden tot het schuimt. Doe de ijsblokjes erin en vul de rest van het water en de melk bij. Gooi er een rietje in, ga de zon in en geniet!

De post Hoe maak je een verfrissende frappé! verscheen voor het eerst op Apollo's reisblog.