Parijs in de zomer: 11 reistips van Parijs voor de mooiste bezienswaardigheden


Stel je voor: het is meer dan 25 graden, je zit met je reisgenoot op de trappen van de Sacré-Coeur, eet een ijsje en kijkt over de stad. In dit artikel geef ik je enkele geweldige tips voor Parijs in de zomer – met attracties zoals het stadsstrand van Parijs Plages, een zwembad, strandbars, boottocht en hotel, restaurants, cafés en ijssalons. Alles voor uw vakantie in Frankrijk, of het nu voor een weekend of een langere reis is.

Parijs in de zomer Frankrijk Galeries Lafayette Eiffeltoren bekijken

Dit artikel bevat verwijzingskoppelingen. Als u iets via deze links boekt of koopt, ontvang ik een kleine commissie. U betaalt de normale prijs, het kost u niets extra. Bedankt voor je steun!

Een zomerweekend in Parijs

Voor het verlengde Parijs-weekend van vrijdag tot zondag paste het me eind augustus. De vlucht die ik heb geboekt bij Eurowings, voor 110 euro en terug (alleen met handbagage, zie mijn Paklijst citytrip).

In augustus hebben velen Parijse feestdagen. Voordeel: het is minder druk. Nadeel: sommige kleinere winkels en restaurants zijn ook.

De zomer in Parijs is zo mooi: iedereen zit in de cafés en parken, aan de rivier de Seine vindt u restaurantboten en strandbars, mensen die picknicken en straatmuzikanten spelen.

EN - 300x250
EN - 970x250

De zomer in Parijs kan ook zwaar zijn bij meer dan 25 graden: de paden worden moeilijker, schaduwplekken zijn vaak zeldzaam en elke bries doet denken aan een woestijnwind. Daarom zou u uw reis naar Parijs goed moeten plannen in de zomer.

Parijs in de zomerPlanningstips voor Parijs in de zomer

Wanneer ik mijn stedentrips voorbereid, gebruik ik verschillende bronnen. Zoals reisgidsen, blogs, Instagram of Pinterest.

Hier vindt u op Amazon Reisgids van Parijs,

Verdere praktische informatie:

Verpakkingslijst Citytrip: om af te drukken en af ​​te halen voor uw perfecte stedentrip
Hotels Parijs op Booking.com – met prijs, lokatie, beoordelingen en foto's
Stadsrondleiding door Parijs met een eend naar de bezienswaardigheden en insidertips

Parijs LouvremuseumDe beste rondleidingen door Parijs en rondleidingen door de stad

Ik boek meestal mijn tours en tickets via Get your Guide. Hier vindt u alles Parijs rondleidingen,

Wat ik het leukst vind: er zijn de meest populaire bezienswaardigheden "Tickets zonder wachtrij", Dat is hoe je ervaart Eiffeltoren. Louvre Museum of Paleis van Versailles zonder vervelende wachtrijen.

Wil je veel bezienswaardigheden in Parijs ontdekken? Misschien is dat dan zo Paris Pass iets voor jou. Het is geldig voor 2, 3 of 6 dagen. Het geeft u gratis toegang tot meer dan 60 attracties (bijv. Louvre, Musee d'Orsay of Centre Pompidou), kortingen in restaurants en winkels en kunt gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Paris Triumphal Arch Duck 2CVPlan voor het weekend "Parijs in de zomer"

Ik had besloten:

 • Bezoek aan het stadsstrand Paris Plages
 • Zwemboot Piscine Joséphine Baker aan de Seine op zoek
 • Een twee uur durende rondleiding door de stad met de eend naar de hoogtepunten en insidertips. Omdat de wind cool is! Hier vindt u het artikel over deze rondleiding door Parijs.
 • Een boottocht op de Seine
 • Eindelijk ga je naar de Eiffeltoren om van bovenaf te genieten van het uitzicht – of het de moeite waard zou zijn?
 • Het luxe warenhuis Galeries Lafayette, het uitzicht vanaf het dakterras is prachtig!
 • Zie het meest romantische restaurant ter wereld, het is een echte hotspot voor Instagram
 • In het café van de film "The fabulous world of Amélie" probeer crème brûlée met kardemom
 • Vind het beste ijs in Parijs
 • Louvre, Sacré-Coeur & Triomfboog zeggen "bonjour"

Hotel Coq Paris Luxe 4 sterrenParijs hotel: centraal, leuk en relatief goedkoop

EN - 728x90

Het vertrekpunt van mijn verkenningen was mijn stijlvolle hotel. Op booking.com had ik deze accommodatie gekozen met de geweldige beoordeling van 8.9 (= fantastisch): de C.O.Q Hotel Paris (15 rue Edouard Manet) ligt aan de linkerkant van de Seine (rive gauche) in het 13e arrondissement, op 2,6 kilometer van de Notre-Dame.

EN - 250x250

Het boetiekhotel met zijn 50 kamers is relatief nieuw en zeer mooi ingericht. Ik vond het ook geweldig dat het goed verbonden en stil is.

Vriendelijk personeel, toiletartikelen van Rituals en een snelle Wifi zijn andere pluspunten. Je kunt je koffer op de aankomst- en vertrekdagen in een afgesloten kamer achterlaten, dat deed ik.

Het ontbijt was voldoende en heerlijk. Er waren broodjes, croissants, pain au chocolat, worst, kaas, yoghurt, eieren en vers geperst sap.

Overigens, je kunt het hier vinden meer Parijs hotels op Booking.com – met prijs, locatie, beoordelingen en foto's.

Parijs in de zomer Parijs Plages strandParis Plages: stadsstrand aan de Seine

De beste uitvinding van alles is het strand van Paris Plages, dat u in de zomer gratis kunt gebruiken. Ik liep daar vanuit het Louvre en nam de Notre-Dame-brug terug.

Paris Plages City Beach Beach Beach SeineDaartussen slenterde ik langs de rivier, langs blauwe, witte en rode parasols. Daaronder stonden ligstoelen, die op het volle zandstrand stonden.

Op zaterdagmiddag om 15 uur waren alle schaduwplekken bijna volledig bezet. Dus kom er vroeg bij!

Op de Pont Notre-Dame Ik kocht in het klein Café een heerlijke smoothie met perzik, amandelmelk en banaan. Ik zat in de schaduw en keek naar de Seine, heel ontspannend.

Helaas kun je niet in de rivier zwemmen, de scheepvaart is te sterk. Maar er zijn waterverstuivers die fijne en koele mist verspreiden.

Het beste ijs in ParijsParijs in de zomer: het beste ijs

Je kunt ook afkoelen met ijs. Op de Pont au Change bridge Ik kocht een hele goede mandarijn en frambozensorbet.

Trouwens, ik heb het beste ijs gevonden Berthillon (29 – 31 Rue Saint-Louis en l'Île). Caramel au beurre sale (zoutkaramel) smaakte hemels, net als ananasroti-basilicum.

Piscine Joséphine-Baker Paris Badeschiff Zwembad SeineParijs: Piscine Joséphine-Baker & Beachbars

Het klonk zo goed: een badschip op de Seine, zes euro entree en slechts drie metrostations van mijn hotel.

Piscine Joséphine-Baker Paris Badeschiff Zwembad Seine Maar toen ik aankwam bij de Piscine Joséphine-Baker, zag ik al een menigte mensen voor de ingang. Ik kon naar binnen kijken: het kleine bekken herinnerde aan een aquarium met veel vis. Niet beter!

Dan liever in een van de aangrenzende strandbars ga en geniet van een koel drankje in de ligstoel met uitzicht op de rivier.

Paris Batobus SeineBatobus: boottocht op de Seine, Parijs

Bij warm weer vond ik het altijd prettig om bij de rivier te blijven. Of rij erop.

Daar heb ik een pas voor 24 uur voor gekocht Batobus Seine shuttleboot, Het stopt op acht stations, waaronder de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame. Je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt in deze periode.

Van de Eiffeltoren tot de Notre-Dame duurt het ongeveer 40 minuten. Gedurende deze tijd kun je genieten van – als je me een van de schaduwplaatsen wilt – een koele en lichte luchtstroom.

De stad met zijn prachtige gebouwen en andere boten bewoog langzaam langs me. Keer op keer reden we onder een brug door. Echt heel leuk!

Dat klinkt ook geweldig verlichtingscruise van een uur bij Get Your Guide. Je ziet de "City of Lights" tijdens een boottocht met een van de "Bateaux Parisiens" langs de Seine. Met muziek ervaar je bezienswaardigheden zoals de verlichte Eiffeltoren en romantische bruggen voor de nachtelijke hemel.

Parijs EiffeltorenEiffeltoren: uitzicht vanaf een hoge hoogte

Ik had de ijzeren dame tijdens haar vele bezoeken aan Parijs vaak met haar 324 meter hoogte gezien, maar ik was er nog nooit eerder in geweest.

Dat is waarom ik heb geboekt Ticket Eiffeltoren zonder wachtrijen, U kunt beslissen of u naar het tweede niveau of naar de top wilt gaan. Je beleeft een rondleiding in een groep met maximaal 20 personen.

We ontmoetten de Engels sprekende gids (andere tours zijn ook beschikbaar Duitstalige) voor een korte introductie. Toen ging het voorbij de lange rij op de 2e verdieping, waar we nog meer interessante feiten leerden kennen.

Parijs Eiffeltoren FrankrijkTot 1930 was de Eiffeltoren het hoogste gebouw ter wereld. Elk jaar komen hier zeven miljoen bezoekers.

Parijs uitzicht EiffeltorenHet uitzicht was geweldig met het geweldige weer dat we hadden. Er was daar echter te veel publiek, dus ik reed relatief snel terug. Je kunt ook naar beneden rennen.

Overigens heb ik hoogtevrees. Bovenin had ik echter geen problemen. Tricky was de lift met glazen wanden. En de glazen vloer op de eerste verdieping met een onbelemmerd uitzicht vanaf 60 meter was moeilijk voor mij.

Aan de top kun je een glas champagne kopen voor 13 euro. Ik ging liever naar binnen 58 restaurant Tour Eiffel op de 1e verdieping. Kijkend naar de stad en de Seine, at ik een goed tweegangendiner voor 22 euro.

Restaurant ParijsBon appétit! Restaurants in Parijs

Het was erg warm in Parijs. Daarom heb ik altijd gezocht naar schaduwplekken: van trottoirs onder bomen tot parken en restaurants en cafés.

in de Cafe d'Italie (2 Place d'Italie) in de buurt van het hotel zat ik in het koele interieur. Ik at salade met zalm, avocado en munt. Lekker!

Overigens was het eten in Parijs niet heel goedkoop. Voor mijn lunch betaalde ik meestal ongeveer 20 tot 30 euro, voor een cola of een ijsje met twee ballen ooit vijf euro.

Paris Café des Deux Moulins De fantastische wereld van AmélieIk dacht dat dat geweldig was Café des Deux Moulins (15 rue Lepic) in Montmartre uit de film "The Fabulous World of Amélie".

1 Paris Café van Deux Moulins De fantastische wereld van AmélieVersierd in retro-stijl, met Latijns-Amerikaanse muziek, naast toeristen ook veel locals en een heerlijke creme brulee met kardemom klasse! Terwijl ik daar zat, bleef ik de filmscènes voor me bekijken.

Au Vieux Paris d'Arcole romantisch restaurant zomerbloemenGeweldig is dat Au Vieux Paris d'Arcole (Rue Chanoinesse 24), net om de hoek van de Notre-Dame. op Instagram Ik merkte op dat het met de ranken en bloemen erg pittoresk is. Slechts een paar shrines weg van het lawaai was het rustig, schaduwrijk en de obers waren erg leuk.

Parijs in de zomer stedentripMeer informatie over Parijs in de zomer

 • Sommige vrouwen heb ik met fans in de hitte gezien en benijdde hen zeer.
 • Ik dronk eindeloos water. Er zijn overal drinkwaterputten in Parijs – erg handig.
 • Als iemand te vriendelijk is en je echt wil helpen met de kaartautomaat: houd een gezonde dosis wantrouwen. Ik wilde dat een fraudeur een duurder kaartje zou maken.
 • Macarons zijn heerlijk bijvoorbeeld van Pierre Hermé. Aangezien een Macaron 2,30 euro kost.
 • Café Gourmand is een espresso met een kleine selectie desserts – een gedicht!
 • Ik heb veel gerend deze keer en kreeg blaren. De volgende keer dat ik bezoek, neem ik comfortabelere schoenen en blaren.

Paris Notre-Dame straatmuzikantMijn conclusie tot Parijs in de zomer

Hoe vond ik het? Ik hou echt van Parijs, zelfs in de zomer. Dus ik vond een aantal plaatsen die zeer aangenaam waren, zelfs bij warme temperaturen. En ik vond dat de stad relatief leeg was, met een meer ontspannen ritme dan normaal.

Metro Parijs openbaar vervoerWelke tips heb je voor Parijs in de zomer?

Opmerking: ik heb de reis naar Parijs georganiseerd en betaald, er waren geen samenwerkingsverbanden.

meer

Verpakkingslijst Citytrip: om af te drukken en af ​​te halen voor uw perfecte stedentrip

Reisgids van Parijs op Amazon

Alle Parijs hotels op Booking.com – met prijs, locatie, reviews en foto's
C.O.Q Hotel Paris

Alle reizen in Parijs bij Get your Guide
Tickets zonder wachtrij voor de Eiffeltoren, het Louvre of het paleis van Versailles
Batobus Seine shuttleboot
Verlichting cruise van een uur op de Seine

Parijse insidertips van een local
Stadsrondleiding door Parijs met eend – naar de bezienswaardigheden en insidertips

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

Pin de tips over Parijs in de zomer op Pinterest

Reistips voor Parijs: de beste tips voor uw Parijs-reis in de zomer - met hotels, restaurants, cafés en ijssalons, evenals attracties in Parijs, zoals het stadsstrand Paris Plages, een buitenzwembad, strandbars, foto-ideeën voor Parijs voor uw fotoshoot in Parijs en een boottocht. Alles voor uw citytrip Europa! De beste korte reisideeën voor juni, juli of augustus. #Paris #France #zomer

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door, heeft de wens om te reizen me echt gepakt. Als fulltime reisblogger reis ik ongeveer vier maanden per jaar, bij voorkeur met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips of vegetarische gerechten – ik breng je hier om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.