Sintra Dagtrip vanuit Lissabon: Tips voor Tour, Kasteel & Fontein


Wil je je een sprookje voelen? Neem vervolgens een Sintra dagtrip vanuit Lissabon. Het kleine stadje ligt op slechts 30 kilometer afstand, het is de voormalige zomerresidentie van de koningen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt prachtige kastelen, kastelen en fonteinen ontdekken in Sintra. Ik vertel je over mijn tour naar de Sintra-attracties en geef je tips om Sintra zelf of met een georganiseerde tour te ervaren.

Opmerking: dit artikel bevat verwijzingskoppelingen. Als u iets via deze links boekt of koopt, ontvang ik een kleine commissie. U betaalt de normale prijs. Bedankt voor je steun!

Sintra dagtrip vanuit Lissabon: Pena PalaceSintra Portugal: Waar koningen eens de zomer doorbrachten

Ik ben drie keer in Lissabon geweest. Ik had alle tijd om de top 7 van de bezienswaardigheden van Lissabon te bekijken en om verschillende vegetarische en veganistische restaurants in Lissabon te bezoeken.

De laatste keer dat ik Lissabon in de winter heb meegemaakt. Tijdens de drie dagen in januari nam ik ook een dagtrip naar Sintra. Omdat ik er veel over gehoord had en geweldige foto's had gezien. Het stadje ligt in het Sintra-gebergte en biedt veel sprookjes bezienswaardigheden zoals:

 • Palácio Nacional da Pena
 • Quinta da Regaleira landgoed
 • Castelo dos Mouros (Moors kasteel)
 • Palácio Nacional de Sintra

Sintra dagtrip vanuit LissabonSintra dagtrip vanuit Lissabon

Neem je de Sintra dagtrip zelf of doe je mee aan een rondleiding?

Voor mij werkte het zonder problemen alleen:

 • Op zaterdag vanaf treinstation Rossio in 40 minuten met de trein naar Sintra, zonder verandering
 • Neem op het treinstation Sintra bus 434
 • Om naar het Pena-paleis te rijden
 • Neem de bus terug naar het stadscentrum
 • Vanaf daar loop je in 15 minuten naar het landgoed Quinta da Regaleira
 • Tot slot, ga terug naar het treinstation van Sintra en maak de terugreis naar Lissabon

De eigen reis werkte heel goed. Ik vond het moeilijk om te ontdekken dat het vol was, zelfs in januari: voor de toeristenbus 434, voor en in de bezienswaardigheden. Ik wil me niet voorstellen wat hier in het hoogseizoen gebeurt.

Ik was zaterdag in Sintra. Als je kunt, zou ik er tijdens de week gaan. Ik kan je ook aanbevelen Ticket zonder wachtrij voor de populaire Pena Palace,

Omdat het in Sintra op en neer ging, was hardlopen een beetje uitputtend. In januari beleefde ik 13 graden en zonneschijn, daar ging het. In de zomer doe ik liever mee aan een georganiseerde tour.

Ik boek altijd rondleidingen via de provider. Krijg je gids. bij tour Ik zoek naar:

 • Ophalen bij het hotel
 • Duur van de tour
 • Rating score
 • individuele beoordelingen
 • Duitstalige of Engelssprekende gids
 • Gratis annulering mogelijk?

de Dagtrip Sintra, Cabo da Roca en Cascais met een maximum van acht deelnemers duurt acht uur. Je wordt opgehaald bij je hotel, de tickets voor de bezienswaardigheden zijn zonder te wachten. Indien nodig kunt u de rondleiding tot 24 uur voor de start kosteloos annuleren.

Tijdens de tour ervaar je Sintra met het mooie Pena Palace en optioneel kun je dat Quinta da Regaleira landgoed te zien. Je stopt ook in het meest westelijke punt van Europa, in Cabo da Roca. Uiteindelijk gaat het naar Cascais, ooit de vakantiebestemming van de Europese adel. Je kunt er een krijgen op deze tour Engelssprekende gids Book.

deze tour zal ook in het Duits uitgevoerd. Alle Sintra-tickets en tours bij Get Your Guide vindt u hier,

Van Lissabon naar Sintra met de trein

Als je voor een vuist wilt gaan, ging ik zo verder: ik bleef bij de My Story Hotel Ouro (Rua Aurea 100), Het was super centraal in de Praca do Comercio en was prachtig rustig,

Daar nam ik de metro vanaf het vliegveld, de halte Baixa-Chiado lag maar een paar meter verderop.

Voor mijn Sintra dagtrip liep ik ongeveer 10 minuten naar Rossio treinstation. Daar stapte ik in een van de treinen, hij nam me in 40 minuten (zonder te veranderen) naar de sprookjesachtige kastelen.

Sintra-bus 434

Vanaf het treinstation Sintra rijdt de toeristische bus 434 met haltes in het Pena-paleis en het Morenkasteel.

Toen ik die ochtend met de trein in Sintra aankwam, kwamen veel andere bezoekers met mij naar buiten. Dus de rij in de bus was navenant lang.

Hier kon ik mijn Viva Viagem-kaart niet gebruiken voor het openbaar vervoer, maar moest ik een extra kaart kopen voor 6,90 euro. Het was geldig voor rondreis.

Toen ging het in kronkelwegen door de bergen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op bergen, bossen en altijd flikkerende kastelen, herenhuizen en kastelen.

Lissabon in de winter: Pena PalaceSintra Castle: Het sprookjesachtige Pena-paleis

In het Palácio Nacional da Pena uit 1854 heeft de architect echt stoom afgeslagen. Het kasteel in alle kleuren van de regenboog wordt beschouwd als dat Portugees kasteel Neuschwanstein. Het is absoluut de moeite waard om van binnen en van buiten te zien! globaal twee uur Ik heb hier doorgebracht.

De ingang van het Pena-paleis is 14 Euro. Hier kunt u invoeren Ticket zonder wachtrij Book.

Sintra dagtrip vanuit Lissabon Pena PalaceEerst keek ik naar het kasteel aan de buitenkant. Op de muur rond de bezoekers sukkelde. Ze namen selfies en genoten van het uitzicht op groen en de zee.

Het kasteel is ook een bezoek binnen waard. De prachtige kamers geven een indruk van hoe de koninklijke familie daar woonde.

Pena Palace SintraIk wierp een blik op de binnenplaats met zijn mozaïeken en fontein. Zijn de patronen niet leuk?

Pena Palace Sintra
Pena Palace SintraEr waren veel slaapkamers met verrassend korte bedden. En prachtig ingerichte woonruimtes. Ik vond de eetkamer bijzonder interessant: de tafel was liefdevol gezet en ik verwachtte bijna dat de gasten binnenkort naar de tafel zouden komen.

Ook leuk was het café met zonneterras. In de kleine winkel kun je iets kopen om te drinken en hapjes en je op te warmen. Helaas waren alle tafels en stoelen al bezet toen ik daar was.

Lissabon in de winter: Quinta da RegaleiraSintra-fontein op de Quinta da Regaleira landgoed

Ook een bezoek waard is dit herenhuis uit 1910 met een charmante tuin. Vanuit het Pena-paleis nam ik de bus terug naar het stadscentrum en liep de rest van de weg lopend.

Lijkt het niet een beetje op een spookkasteel? Hier was ik voor ongeveer 1,5 uur, de toegangsprijs is 8 euro.

Sintra dagtrip vanuit Lissabon Sintra-fonteinVooral de fontein trok me aan. Je kent hem misschien van Instagram-foto's.

Ik liep een tijdje door de tuin en daarna omhoog naar de bron. de initiatie goed was nooit gevuld met water, waarschijnlijk werd het voornamelijk gebruikt voor ceremonies.

Net als in Pena Palace was het erg druk bij de bron. De bezoekers drukten rond de rand en fotografeerden foto's van bovenaf.

Slechts enkelen van hen gingen de 27 meter naar beneden. Omdat ze waarschijnlijk dachten dat ze opnieuw de wenteltrap moesten oprennen.

Lissabon in de winter: Quinta da Regaleira-fonteinIk begon de afdaling. Het werd steeds donkerder en kouder. Eindelijk, ik had de bodem bereikt en keek omhoog in het zonlicht.

Door tunnels kom je uit op dit niveau. Op sommige plaatsen was het erg donker, wat hielp bij het gebruik van de zaklantaarn van mijn smartphone.

Ik kwam twee afslagen tegen. Een van hen stak een vijver over op treeplanken. Ik gaf er de voorkeur aan om de normale uitgang droog te maken.

De tuin van Sintra Quinta da Regaleira
De tuin van Sintra Quinta da Regaleira
De tuin van Sintra Quinta da RegaleiraIk hield ook erg van de tuin: hier zie je varens, palmbomen, kleurrijke bloemen en beelden.

Meer foto's en video's zijn te vinden in mijn Instagram Story Markeer Lissabon.

Mijn conclusie van de Sintra dagtrip

De reis van Lissabon naar Sintra was absoluut de moeite waard! Over het algemeen was ik van 10 tot 18 uur onderweg. Ik keek naar de twee bezienswaardigheden Pena Palace en Quinta da Regaleira landgoed met zijn fontein. Naar mijn mening is het niet langer mogelijk om zelf te jagen. De reis van Lissabon, de busrit en de voetpaden kosten tijd.

Wilt u niet alleen gaan of zich meer op uw gemak voelen? Op de Dagtrip Sintra, Cabo da Roca en Cascais Je zult Sintra ervaren bij Pena Palace en het landgoed Quinta da Regaleira.

Heb je de Sintra-dagtocht al meegemaakt?

Opmerking: ik betaalde en organiseerde de Lissabon-reis en de Sintra-dagtocht, er waren geen samenwerkingsverbanden.

Tips en informatie in één oogopslag

Sintra Ticket & Tours
Palácio Nacional da Pena met park: ticket zonder wachtrijen
Dagtrip Sintra, Cabo da Roca en Cascais – Engelssprekende gids mogelijk
Sintra, Cabo da Roca en Cascais: Dagtour vanuit Lissabon – Duitstalige gids mogelijk
Alle Sintra-tickets en tours op Get your Guide zijn hier te vinden

Lisbon Hotel
My Story Hotel Ouro
Andere hotels in Lissabon

Reisgids van Lissabon

meer

Lissabon Tips & Pictures: De top 7 attracties
Lissabon in de winter: bezienswaardigheden, tips & foto's
Lissabon en Cascais – een weekendtrip
Attracties in Lissabon voor een zondag
Lissabon tips Eten: veganistisch, vegetarisch, lekker
Pasteis de Nata Recept: puddingtaartje uit Portugal

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

Speld de Sintra-dagtriptips op Pinterest

Sintra Dagtrip vanuit Lissabon: Sintra Tips voor Tour, Kasteel en Sintra-fontein. Reistips, inspiratie en foto's naar Sintra Portugal met zijn sprookjesachtige kastelen. Hier hadden de Portugese koningen hun zomerresidentie. #Sintra #Lisbon #Portugal

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door ben, zit ik vol met het verlangen om te reizen. Mijn favoriete manier van reizen is met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips, wintervakanties of vegetarische gerechten – als een full-time reisblogger breng ik je naar de blog om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.