Paklijst voor een reis naar IJsland

Jokulsarlon Island in het laagseizoen

Plant u een vakantie in IJsland en gaat u binnenkort uw koffers inpakken? Dan vraag je je waarschijnlijk het volgende af: Welke kleding en uitrusting heb ik nodig voor IJsland? Hoe koud of warm is het? Heb ik functionele kleding nodig en zo ja, welke? Dus schreef ik op wat ik in mijn bagage had voor mijn reis naar IJsland en maakte een paklijst met de dingen die belangrijk zijn uit mijn persoonlijke ervaring.

Een belangrijke tip vooraf: het maakt niet uit in welke tijd van het jaar je naar IJsland reist, wees voorbereid op elk weer! Soms heb je alles op één dag: zon, storm, regen, sneeuw en helemaal opnieuw.

Een goede laagjeslook is essentieel!

Het belangrijkste is een wind- en waterdichte jas. Dit moet je zeker in je bagage hebben! Waterdichte wandelschoenen zijn naar mijn mening ook nodig, want het is vaak nat en modderig en je beweegt op terrein zoals puin, zand, vulkanische as, wandelpaden en eventueel sneeuw of ijs (trefwoord: gletsjerwandeling). Zelfs mijn regenbroek om aan te trekken ontwikkelde zich in de eerste dagen in het zuiden van IJsland tot een absolute must-have accessoire. Het feit dat ik bleef denken dat ik ze eindelijk kon verwijderen om ze er vijf minuten later uitzinnig uit te halen, werd een lopende grap.

U kunt zien: het zal niet erg chic zijn en u zult de meeste tijd rondlopen in buiten- of functionele kleding, maar dit is volkomen normaal in IJsland en gewoon noodzakelijk. Omdat u het grootste deel van uw reis buitenshuis zult doorbrengen in alle weersomstandigheden. Dat is tenslotte het mooie van IJsland – de tijd in de prachtige natuur daar! Als je dan de juiste kleding draagt, hoef je niet te bevriezen en nat te worden en heb je gewoon meer plezier.

Ik was in oktober in IJsland (je kunt hier meer lezen over mijn ervaringen tijdens het laagseizoen), d.w.z. als je er in de zomer naar toe gaat, heb je niet per se het warmere jack, de gevoerde muts en handschoenen nodig. Je kunt dan eenvoudig meerdere lagen dragen onder een goede hardshell of regenjas. Als je in de winter naar IJsland reist, raad ik je aan om warmere kleding aan de paklijst toe te voegen. Van de menigte heb ik 2 weken ingepakt. Dus hier is mijn paklijst!

Opmerking: deze lijst bevat vrijwillige, onbetaalde advertenties, zoals ik producten en merken noem die ik tijdens de reis bij me had en kan aanbevelen. Ik heb sommigen van jullie gelinkt op Amazon (affiliate / advertentielink).

Paklijst voor kleding van IJsland

 • Wind- en waterdichte jas (ik hou van de Patagonia hardshell jassen)
 • In oktober had ik ook een warmere, wind- en waterdichte parka van Jack Wolfskin bij me (voor het geval je in koelere seizoenen naar IJsland reist)
 • 2 functionele / sportieve T-shirts of tops (als eerste laag)
 • 2 lange mouwen van merinowol (ik hou van Icebreaker's)
 • Warm fleece (bijv. Uit Patagonië)
 • Ook goed: IJslandse schapenwollen trui (ik heb daar een vest gekocht)
 • Licht donsjack als extra laag (klein pakformaat, ideaal winddicht en waterafstotend). Ik hou van b.v. Deze.
 • Outdoor / wandelbroeken
 • Wie houdt van: sport- / wandellegging
 • Regenbroek (om over te trekken, zie op Amazon)
 • 2 spijkerbroeken
 • Wollen trui en / of gezellig vest ('normale kleding', bijvoorbeeld om 's avonds te eten)
 • 2 tops met lange mouwen
 • T-shirts / tops om onder te trekken
 • Ondergoed en sokken voor de hele tijd – we zouden niet komen om te wassen
 • Wandel- / trekkingsokken (bij voorkeur gemaakt van wol, bijv. Van valk)
 • Slaapkleding
 • Badpak / zwembroek / bikini en een handdoek (zodat u onderweg warmwaterbronnen en geothermisch verwarmde baden kunt bezoeken! Het is het beste om het altijd bij u te hebben in de auto.)
 • Slippers (maar is geen must, ik had ze niet moeten gebruiken)
 • Goede wandelschoenen met profiel (waterdicht! Ik hou van ze.)
 • Als extra paar schoenen vond ik platte, robuuste veterschoenen ideaal (ik had mijn Dr. Martens bij me).
 • Hoed (gevoerd & ongevoerd)
 • Buff of sjaal / doek
 • Outdoor handschoenen (beste waterdicht en met smartphone-vingercoating)
 • zonnebril
 • Dagrugzak / dagrugzak
 • Stoffen tas (omdat het altijd praktisch is, bijvoorbeeld om te winkelen in een supermarkt)
 • Drinkfles (in IJsland is er leidingwater van super drinkwaterkwaliteit)

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *