Suikervrij leven gedurende 3 maanden: mijn ervaringen, successen en tegenslagen

Of het nu chocolade, cake of ijs is – ik heb tot voor kort te veel gegeten. Drie maanden geleden ben ik overgestapt op suikervrij eten. In dit artikel vertel ik je erover: of ik het achterlaten van industriële suiker moeilijk weiger, wat ik zoet eet in plaats van of er tegenslagen zijn en of ik afgevallen ben.

Eet suikervrij – de omschakeling

Omdat ik kan denken, hou ik van alles wat zoet is. Er zijn alleen of helemaal niet bij mij. Zeg: volledig onthouden of het teveel eten.

Omdat ik veel minder van sport houd dan van eten, ging mijn gewicht omhoog en omhoog. Ik wilde dat tegengaan.

Suiker zit in bijna alle producten in de supermarkt. Maar voor mij is het project suikervrij niet om nooit meer suiker te eten in zijn vele vormen. Het gaat erom mij gezonder te voeden door geraffineerde suiker te vermijden.

Dat betekent: geen snoep meer.

Tegelijkertijd werd ik ook een vegetariër. Voor de dieren, het milieu en mijn gezondheid.

Dat was heel gemakkelijk voor mij. Omdat ik heb gegeten voor weinig vlees, worst en vis. Slechts zelden voel ik me als steak, gegrilde kip of gebakken zalm. Dus het is gemakkelijk voor mij om door te zetten.

Het eten van suikervrij gedurende 3 maandenDromen van taarten, gummyberen en chocolade

Helaas, als het gaat om suikervrij leven, is het anders. Ik heb nog steeds vaak trek in snoep.

Vooral in de middag, toen er eerder koffie en cake was. Of 's avonds op Netflix, waar tot nu toe Gummibärchen had geknabbeld. Ik droom van chocolade, die scheurt tijdens het bijten en dan smelt in mijn mond.

Mijn beste weddenschap is dat wij heb niets zoets in huis, Dan ben ik niet eens in de verleiding. Carsten vindt het niet erg: hij houdt van stevige dingen en laat elke chocoladereep voor chips.

Trouwens, ik heb er een paar books lees over het onderwerp "suikervrij". De eerste die ik kan aanbevelen, de andere twee hebben goede recensies Amazone:

Altijd suikervrij: slank, gezond en gelukkig zonder het zoete gif (aanbevelingslink *)
Sugar Free: de 40 daagse uitdaging *
Suikervrij leven met de 150 beste recepten om zonder suiker te koken *

Suikervrij voor – na: werkte het met het gewichtsverlies?

Mijn saldo toont 13 kilo minder toen mijn absolute hoogtepunt was. Ik begon echter af te vallen toen onze hond Buddy negen maanden geleden bij ons kwam.

Gemiddeld twee grote gasrondes per dag, dus twee tot drie uur door bos en veld blijven fit.

Mijn huid ziet er beter uit. Het ziet er helderder en frisser uit.

Ik heb meestal net zoveel energie en kracht als voorheen.

Er was echter een periode van ongeveer tien dagen waarin ik me moe en moe voelde. Ik ging naar de dokter en liet een bloedtest doen: alles in het groen. Was het de slechte kou die ik kort daarna kreeg? Of was het de overgang naar een vegetarisch dieet en suikervrij? In de tussentijd ben ik zeker weer in topconditie.

Suikervrij leven gedurende 3 maandenTegenslagen in het suikervrije dieet

Er waren een paar momenten dat ik Carsten en Buddy zelf had vervangen voor chocolade.

Als absolute suikerjunkie ben ik er erg trots op: in de drie maanden werd ik slechts twee keer zwak en at ik snoep met industriële suiker.

Dus bezocht ik een vriend in Keulen, die voor ons een aantal kleine Pasteis de Nata had gekocht en liefdevol op een caketribune voorbereid had. Hou je zoveel van de puddingtaartjes uit Portugal? Ik bereikte het. Ik heb hiervan geleerd: Vertel vrienden dat ik mijn dieet heb veranderd. Ik zou onderweg gemakkelijk iets gezonds kunnen kopen en met mijn vriendin kunnen eten.

En na een feestje – ik heb daar gedronken – kwamen we 's avonds laat thuis. Ik had eerder te weinig gegeten en ik was hongerig. De hondenoppas had de meegeleverde snoep niet aangeraakt. Ik kon dat ook niet laten. Mijn les: Eet voor het feest en heb thuis geen snoepjes.

Lissabon geeft tips voor etenFruit eten in plaats van snoep

Frambozen, aardbeien of peren zijn geweldig. Ik ben dol op ze opeten en heb nog steeds niet de drang om ze met de kilo te voeren.

Maar ik heb de ervaring dat ik het best ver weg kan blijven van heel lief. Zelfs als het geen tafelsuiker bevat.

De suikerzoete dadels die ik in het begin heb gekocht en die de hele zak gedeeltelijk hebben gepleisterd.

Als ik iets wil knabbelen, eet ik Mengsels van trailmengsels of noten,

Gezonde snack zonder industriële suiker

Ik heb goede ervaringen Behandelt zonder suiker van drogisterijen gemaakt. Bijvoorbeeld met energieballen of ruwe repen met gedroogd fruit, noten zoals kokosnoot of cacao.

Trouwens, ik hou mijn vingers van zoetstoffen en vermijd producten die ze bevatten.

Suikervrije recepten: koken en bakken

op Pinterest vind je de mijne Bestuur suikervrije recepten, Ik zou graag een paar dingen proberen …

Er zijn er ook heel wat Kookboeken * voor suikervrij koken en bakken,

De voedseltempel LissabonSuikervrij eten in cafés en restaurants

Ik had goede ervaringen in twee veganistische restaurants met desserts die waren bereid zonder tafelsuiker.

Na het piepkleine deel van Tiramisu in Lissabon en het grotere stuk Key Lime Pie in Londen was ik helemaal gelukkig. Trouwens, je zult de mijne hier vinden Lissabon geeft tips voor eten veganistisch en vegetarisch.

in mijn Keulen insidertips Ik heb het Clean Eating Restaurant Edelgrün vermeld. Er zijn fantastische smoothies daar. Ongeveer één met amandelmelk, banaan, cashewnoten, espresso, kaneel, dadels en de sesampasta Tahini – zo goed als een toetje.

Mijn conclusie tot 3 maanden suikervrij

Ik ben heel blij dat ik het tot nu toe zo goed heb gedaan. De twee terugvallen vind ik niet zo erg, zolang ik in principe suikerloos blijf.

Ik wist van tevoren dat het voor mij als suikerjunkie moeilijk kon zijn.

Klasse Ik denk dat ik afgevallen ben. Ik zou graag teruggaan naar de yogales. Dat maakt je niet alleen fit en werkt tegen rugpijn, maar ontspant me ook.

En hoe minder stress ik voel, hoe makkelijker het is om suiker te vermijden.

Eet je suiker zonder suiker of wil je het?

Dit artikel bevat verwijzingskoppelingen. Als u iets via deze links boekt of koopt, ontvang ik een kleine commissie. U betaalt de normale prijs, het kost u niets extra. Bedankt voor je steun!

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

Pin de suikervrije tips op Pinterest

Suikervrij: drie maanden geleden ben ik overgestapt op suikervrij leven. In de blog vertel ik je erover: of het suikervrije dieet moeilijk voor me is, wat ik eet in plaats van snoep, of er tegenslagen zijn en of ik afgevallen ben. Plus tips over waar je suikervrije recepten kunt vinden. # vrij van suiker #deliberate

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door, heeft de wens om te reizen me echt gepakt. Als fulltime reisblogger reis ik ongeveer vier maanden per jaar, bij voorkeur met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips of vegetarische gerechten – ik breng je hier om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *