24 uur in Tanger, Marokko

Kleurrijke souks, zoete muntthee en een vleugje 1001 nachten – is dat Tanger, de havenstad in het noorden van Marokko? Nee, helemaal niet. Tanger weerlegt menig Marokkaans cliché …

Op onze Roadtrip door Andalusië Laten we stoppen in het prachtige Tarifa en onszelf trakteren op een paar dagen rust – wat al zijn redenen heeft – daarover meer in het artikel over Tarifa. Hier zijn slechts een paar kilometer tussen het Spaanse en het Marokkaanse vasteland. Het is ons duidelijk dat we één zijn Reis naar Afrika niet te missen.

Het zou nu mijn derde reis moeten zijn – ook al deze keer slechts 24 uur – daarna Marokko zijn. Ik dacht dat ik wist wat ik kon verwachten. Op 19-jarige leeftijd reisde ik met Interrail van Zwitserland, Frankrijk en Spanje naar Marokko. Veel later verbond ik een surfvakantie in Taghazout met een stedentrip naar Marrakech. Tijdens mijn Interrail-reis heb ik de grote steden van het land leren kennen. Ik wilde Tanger echter niet zo goed herinneren, alleen een paar foto's onthouden. Hoe meer ik verrast was na deze 24 uur in de havenstad …

Steeg in het Kasbah-district van Tanger.

Verrassend Tanger!

Tanger, op de een of andere manier anders

Op het eerste gezicht is Tanger een moderne Marokkaanse stad. De stad is gemakkelijk te voet bereikbaar vanaf de veerhaven en zelfs met een buggy steken we zonder problemen de straat over. Het verkeer is vrij goed gedragen voor mijn gevoel en zonder dat we ons vaak moeten richten, bereiken we ons hotel in de oude stad. Huh, en waar kan ik nu clichés voeren?

We realiseren ons snel dat Tanger anders is. Vanwege de nabijheid en de gemakkelijke bereikbaarheid van het Spaanse vasteland, is de stad rustig Europese vorm. De dresscode is een beetje losser dan elders in Marokko en Europese toeristen zijn een bekend gezicht. Tanger is een perfecte introductie voor iedereen die Marokko voor het eerst bezoekt. De stad heeft genoeg exotisme en flair voor Europese ogen, oren en neuzen, maar het is niet vermoeiend.

Vierkant in Tanger.

Onderweg in Tanger.

Midden in het levendige Tanger.

Midden in het levendige Tanger.

Op weg naar de Souk.

Op weg naar de Souk.

Toen ik vrede vond in de souks

Zoals overal in Marokko, is het centrum de medina, de oude stad. Hier vindt het leven plaats, de drukte van de mensen, de markten, de fusie van verschillende geuren, alles is te vinden in de medina. Een wandeling in de souks van Tanger is een plezier. Het biedt ons sfeervolle foto's en we ontdekken nieuwe dingen in elke hoek. Alleen via de vleesmarkt hoef ik niet meer te wandelen. Ik heb daar nu genoeg van gezien en het overgeslagen.

Schort op de straatmarkt van Tanger.

Kruiden op de straatmarkt van Tanger.

Een echt verrassend inzicht voor mij is reizen als een gezin in Marokko. Ik heb het verschil op verschillende plaatsen al opgemerkt, maar in Tanger is de ervaring serieus. Terwijl ik alleen of in paren door Marokko reisde, ben ik vaak benaderd of gefluit (of gebroken – wat dan ook). Het kon me niet echt schelen, resp. Ik had het geregeld omdat ik me professioneel verstop. Ik kan in mijn eigen wereld leven en door het dagelijkse leven gaan. Daarom was dat nooit een grote ergernis voor mij. Natuurlijk was ik me ervan bewust dat ik overal de aandacht trok.

Met familie: heel anders. Ik heb gemerkt dat niemand meer om me geeft. Iedereen heeft er maar één gezien: mijn baby. De Marokkanen zijn dol op kinderen en zijn dol op mijn dochtertje. Overal werd geschäkert met haar, lachte en speelde en ik werd nauwelijks opgemerkt. Een hele nieuwe ervaring in Marokko! Met baby ben ik gewoon niet meer interessant en kan ik overal in vrede wandelen, zonder dat iemand geïnteresseerd is. Prachtig!

Bananen op de Souk van Tanger.

Kleurrijk Tanger.

The Souk in Taner - Altijd een ervaring!

The Souk in Tangier – Altijd een ervaring!

Kruiden in de Souk van Tanger, Marokko

Tanger en de Grand Socco

Maar er zijn ook typische Marokkaanse scènes in Tanger.

Maar er zijn ook typische Marokkaanse scènes in Tanger.

Ronde van de Kasbah

Een heel bijzonder en voor mij echt verrassend deel van de medina is het district Kasbah. Het oude fort in de medina moet eerst worden beklommen. Het ligt op een heuvel, van waaruit we altijd een prachtig uitzicht over de stad hebben. We genieten van de wandeling door de Kasbah. Het is een prachtige wijk met kleine straatjes en kleurrijke huizen. We vinden enkele kleine winkeltjes, veel daarvan zijn kunstwinkels met schilderijen van hoge kwaliteit of vakmanschap.

Straat in de Kasbah van Tanger.

In de Kasbah van Tanger.

Kasbah, Tanger.

Kasbah, Tanger.

Manden die aan de muur hangen.

Kunstdistrict Kasbah in Tanger.

Pittoreske buurt in Tanger.

Pittoreske buurt in Tanger.

Moskee in het district Kasbah in Tanger.

In het district Kasbah van Tanger.

Er zijn ook een aantal echt leuke cafés en restaurants te vinden. We bezochten de Salon Bleu, die al het uitzicht waard is. Het is klein maar mooi en perfect om te genieten van de avondsfeer met uitzicht op zee. Sterk aanbevolen. Adres: 71 Rue Amrah Kasbah

In de Salon Bleu in Tanger.

In de Salon Bleu in Tanger.

Tanger wordt vergeleken met andere steden in Marokko een vrij rustige bestrating en is zeer geschikt om de eerste lucht van Marokko in te ademen. Voordat we de stad bezoeken, zijn we allemaal op zoek naar antwoorden op dezelfde vragen. Ik heb geprobeerd hier enkele van te beantwoorden.

Hoe kom ik van Tarifa naar Tanger?

Er zijn Dagelijks verschillende veerverbindingen, De overtocht duurt een half uur, maar is duur. Voor rondreizen moet je 68 euro rekenen. Op de veerboot is er een eenvoudig restaurant met hapjes en drankjes.

Waar kan ik het kaartje voor de veerboot in Tarifa krijgen?

Direct aan de haven kunnen kaartjes krijgen voor de overtocht. Er zijn verschillende reisbureaus die tickets voor dezelfde prijs verkopen.

Per veerboot van Tarifa naar Tanger.

Per veerboot van Tarifa naar Tanger.

Welke toegangsregels zijn van toepassing, resp. waar moet ik rekening mee houden?

Voor EU-burgers en Zwitsers geldt er een visumvrije toegang voor zes maanden. Op de veerboot is er de paspoortcontrole naast het restaurant. Ik raad aan om in het begin in de rij te staan welke vormen. Anders sta je de hele passage voor je stempel in de pass.

Hoe kom ik van de haven naar de stad?

U hoeft geen taxi of bus te nemen, u kunt gemakkelijk lopen. Het hangt natuurlijk af van waar je naartoe wilt, maar als toerist wil je waarschijnlijk naar de oude stad gaan en je kunt het bereiken gemakkelijk te voet.

Waar slaap ik het beste?

Ik beveel het hotel Dar Souran in het midden van de medina aan. Een prachtige Riad, die aandachtig wordt geleid. De kamers zijn erg groot en schoon en smaakvol ingericht. Het ontbijt wordt geserveerd op het dakterras met uitzicht op de stad en de zee. De kamers kosten 90-100 euro.

Hotelkamers in Dar Souran in Tanger.

Hotel Dar Souran in Tanger.

Hoe warm is Tanger en wat is de beste tijd om te gaan?

Het klimaat is eigenlijk vergelijkbaar met Europa met warme zomers rond de 30 graden en winter ergens tussen de 9 en 17 graden. Wie wil zwemmen wordt goed bediend in de zomermaanden. Ik denk dat november de beste tijd is om te reizen. Hoewel we overdag met een jas hebben rondgelopen en inmiddels ook hebben geregend. Meestal mochten we genieten van de zon op ongeveer 18 graden en registreert de stad niet zoveel bezoekers als in de zomer.

Wat moet ik gezien hebben?

Zoals reeds beschreven, heeft dat mij District Kasbah meest geliefd. Het is mooi en erg ontspannend. Verder kan dat natuurlijk de medina, de oude stad, Mis het niet met al hun markten. Laat jezelf drijven, kijk naar de kosten en vergeet niet: altijd handelen, als je iets wilt kopen.

Maak een wandeling door de markten van Tanger ....

Maak een wandeling door de markten van Tanger ….

Kan ik ook zwemmen in Tanger?

Ja, Tanger heeft badstranden in de buurt van de stad, die vooral in de zomer belangrijk zijn. Topless zwemmen is verboden.

Strand in Tanger.

Strand in Tanger.

Zijn er kledingvoorschriften die ik moet volgen?

Tanger heeft een sterke band met Europa. De immigratie van de afgelopen jaren heeft de stad echter weer conservatiever gemaakt. Je hoeft niet op iets speciaals te letten, maar zoals in heel Marokko beveel ik je aan (ongeacht of je een man of een vrouw bent) Broek op zijn minst over de knieën en een shirt met mouwen. Ik voel me het meest op mijn gemak met lange jurken.

Welke herinnering kan ik meenemen?

Talloze! Er zijn zoveel prachtige dingen te doen in Tanger in de Souk! Tapijten, stoffen, theeservies, kruiden en nog veel meer, wat uw hart of uw huis verlangt.

Straat in de Souk van Tanger.

Je kunt souvenirs vinden in Tanger!

Waar is het mooiste uitzicht over de stad?

Aan de ene kant Dakterras van een riad of gewoon binnen Restaurant Salon Bleu in de kasbah. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

Uitzicht vanaf het dakterras van Hotel Dar Souran.

Uitzicht vanaf het dakterras van Hotel Dar Souran.

Waar haal ik het meeste uit het lokale leven?

Absoluut in het midden van de souk, in de Petit Socco of Grande Socco, Het is ook erg interessant als je weggaat van de oude stad en naar de wat nieuwere delen van de stad gaat. Dat is waar de inwoners van de stad echt kopen, onderhandelen over huishoudelijke artikelen en de kinderen spelen.

Wat wil je nog meer weten over Tanger? Stel je vraag in de opmerkingenfunctie, dan neem ik deze graag op in de tekst!

Volg mij op Facebook, Instagram, tjilpen en Pinterest! Daar vindt u ook een prikbord voor reizen in Marokko. En hier om rechtstreeks vast te pinnen:

Of wat heb je gedaan voor ervaringen in Tanger?

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *