Addio, Emilia! Over eenden, een Acadiane en een ruimteschip

De eerste en waarschijnlijk enige Acadiane van mijn leven zag het levenslicht op 18 maart 1983 in Frankrijk. Ik weet niet hoe ze in Italië is gekomen. Waarschijnlijk met een busje samen met andere Citroëns. Misschien is ze nog wat langer in Frankrijk gebleven. In ieder geval keurde Signor Codeluppi ze op 27 februari 1985 voor het eerst goed. En Emilia was jarenlang een trouwe metgezel voor hem. Werd hij in Italië als transportwagen gebruikt? Ik betwijfel dat, want de laadruimte is bijna intact.

Emilia in Blokhus

De Acadiane in de kenmerkende kleur Camargue Bleu is in november 2012 uitgeschreven in Italië en in september 2013 geëxporteerd naar Duitsland, waar altijd genoeg gekken zijn voor een oude auto. In dit geval was ik het die in maart 2015 een vers gepolijste Acadiane kocht bij een klassieke autodealer. Ik vond Emilia op internet, stapte op de trein naar Hamburg en kwam terug met stralende ogen. Emilia is een juweeltje dat me gisteren heeft verlaten. Met een bezwaard hart gingen we uit elkaar, maar ik denk dat ze in goede handen is. Van nu af aan komt het allerbeste in het Westerwald terecht.

De reizende redacteur

Emilia, de Meerblog-auto, een legende. Ik denk terug aan vijf en een half prachtige jaren met haar. Ze werd gezien als een zwervend lid van de redactie die veel babbelde, maar haar eigen artikelen niet dicteerde. De eervolle taak om erover te rapporteren was aan mij. Over onze eerste reis bijvoorbeeld, hun acclimatisatiefase op de Noordzee en de mening van de andere leden van de redactie. We hebben Schleswig-Holstein en de Scandinavische landen samen onzeker gemaakt. Ook onze roadtrip met Julchen van enkele weken is legendarisch. Ik ga er binnenkort een eBook over maken, ik kijk er nu al naar uit.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *