Bezienswaardigheden in Subiaco – oorsprong van de benedictijnse orde


Het stadje in het oosten van Lazio is een van mijn stops tijdens mijn tour door Lazio en Abruzzo. Welke bezienswaardigheden ontdekt u in Subiaco, ik laat het u zien in dit bericht.

De naam van de stad is afgeleid van "sub laco". Het betekent zoiets als "onder de meren", wat de drie meren van de regio aangeeft.

Lijst met bezienswaardigheden in Subiaco

  • Rocca de abdij
  • Papiermuseum – Borgo dei Cartei
  • Restaurant tip in Subiaco
  • Villa di Nerone
  • San Benedetto
  • 2e klooster
  • Laghetto di San Benedetto

Fans van de benedictijnse orde zullen bekend zijn met Subiaco. Hier begon de heilige Benedictus met zijn werk en richtte hij in Subiaco alleen twee kloosters op.

Over het algemeen werkte de monnik 30 jaar in Subiaco totdat hij uiteindelijk verhuisde naar de XXX en XXX daar stierf. Ik zal later naar de twee abdijen kijken. Eerst bezoek ik een voormalig fort en kerkgebouw.

Rocca di Abbaziale

Rocca di Abbaziale is een van deze forten, die uiteindelijk werd gecreëerd door de nederzettingen op de heuvels als een verdedigend gebouw.

EN - 300x250
EN - 970x250

Tot 2015 was de Rocca de abdij in kerkelijke handen en niet toegankelijk. De voormalige prinselijke stoel is daarom een ​​absolute insidertip.

De geschiedenis van het gebouw is in beweging. Naast vestingelementen heeft het later ook representatieve elementen ontvangen

De geschiedenis van de Rocca di Abbaziale vindt plaats in drie fasen. Allereerst is het alleen in Uhrenturm, die de kracht van de stad illustreert voor de. In de 15e eeuw nemen de Päbste de macht over Subiaco over en bouwen ze de fortelementen. Ten slotte transformeert Pius VI. het fort in een prinselijk paleis.

Sinds de kerk het gebouw heeft overgenomen, is het liefdevol gerestaureerd. Ondertussen kun je je in de Rocca di Subiaco verwonderen over prachtige muurschilderingen die zijn gemaakt in filigraan handwerk. Ze tonen op dat moment dorpen in de omgeving.

INFO

Papiermuseum – Borgo dei Cartei

De prachtige schilderijen hebben me hongerig gemaakt. Maar eerst moet ik een beetje meer werken. Het lokale papiermuseum beschrijft niet alleen het maken van papier. Hier kan ik ook mijn eerste eigen paper tekenen.

Het Papiermuseum van Subiaco is gevestigd in een voormalige molen waar vroeger granen werden gemalen. De paus richtte de papierindustrie op in Subiaco. Tot 2004 maakte Subiaco me papier tot de laatste fabriek moest sluiten. Nu herinnert dit dit kleine papieren museum.

INFO

Restaurant tip in Subiaco

Nu heb ik echt honger. Het gaat naar Ristorante I Tre Bruschettieri. Dit restaurant ziet er van buiten onopvallend uit. Maar zodra de eerste gerechten op tafel liggen, schijnt dit restaurant.

EN - 250x250

Een rijke antipasti-plaat bederft het gehemelte van tevoren. Een goede rode wijn – wat wil je nog meer ?! Natuurlijk een hoofdgerecht: Patate Caro Nero met maïs, aardappelen, zwarte kool en wit varkensvlees.

Zachte en walnootlikeur en een drankje genaamd "Lucrezia Poison" zuiveren de maag. Lucrezia Borgia is hier in Subiaco geboren en zal je op andere plaatsen ontmoeten.

Ik hou vooral van het gezellige interieur van Ristorante I Tre Bruschettieri. Op de een of andere manier voel ik me in een woonkamer. De individuele kleine kamers geven ook een zekere privacy.
INFO

Villa Nero

Op weg naar het volgende zicht in Subiaco maak ik een korte stop bij Villa Nero. Hiervan zijn alleen de ruïnes over.

Ten tijde van de Romeinse keizers Claudius (41-54) en Nero (54-68 AD) was het gebied rond Subiaco een keizerlijke zomerresidentie, zodat deze villa's hier werden gecreëerd.

Monastero di San Benedetto

Mijn smaakpapillen zijn verwend. Nu willen de ogen weer genieten van iets. Ik ga naar de abdij van San Benedetto.

Het klooster is ingebed in de rotsen die over de vallei uitkijken. Het bestaat uit twee boven elkaar geplaatste kerken en kapellen. De grotten zijn volledig in verschillende tijdperken beschilderd en vormen een uniek monument voor schoonheid.

Ik merk ook van binnen hoe de abdij zich nestelt tegen de rotsen. Om de kamers te bezoeken is het altijd weer op en neer. Ik bewonder de prachtige schilderijen en mozaïeken op muren en plafonds.

Ook een kat is aanwezig: Gregoria, de abdijkat, inspecteert de binnenkomende bezoekers.

Zelfs als het niet warm is in het klooster zelf, heb ik na het bezoek dorst gekregen. Als ik uit de abdij stap, glimlacht de Italiaanse zon naar me.

Ik ga naar de souvenirwinkel, die zich buiten de eigenlijke abdij bevindt. Hij wordt gerund door de monniken van de abdij. In de hoek vind ik een koelkast met water.

En ik moet ja zeggen, ook in de abdij is de marketing aangebroken. Welk bedrijf is het water? Ik moet grinniken en laat me het water proeven.

Ik geniet nog een tijdje van het fantastische uitzicht op het berglandschap rond de abdij. De plaats voor de abdij is echt goed gekozen, denk ik bij het vertrek.

Monastero di Santa Scolastica

Van de twaalf kloosters die door Sint-Benedictus zijn gesticht, is het Santa Scolastica-klooster de enige die aardbevingen en militaire vernietiging overleeft. Het was tot het einde van de twaalfde eeuw het enige klooster van Subiaco.

Laghetto di San Benedetto

Voordat ik naar de accommodatie ga voor deze dag, kijk ik naar een kleine natuurlijke schoonheid. Het kleine meer van San Benedetto, waar de rivier de Aniene met een pittoreske waterval duikt, is een van de mooiste plekken van de Simbruini-bergen.

Het kleine watermassief wordt omringd door hoge kalkrotsen en ligt stroomafwaarts van het beroemde benedictijnenklooster waaraan het zijn naam ontleent. Na een korte en aangename wandeling van ongeveer 15 minuten langs het water bereik ik een klein paradijs.

Hier springt een kleine waterval en het lijkt alsof je weg bent van alles en iedereen. Een fantastisch einde voor deze dag.

Conclusie voor mijn bezoek aan Subiaco

Subiaco is een leuke kleine plaats waar je tijdens een tour door Lazio naartoe moet. De plaats ziet er zeer schilderachtig uit door de huizen verspreid over de heuvels. Maar hier kunt u ook de geschiedenis inademen.

Nero, Saint Benedict of Lucrezia Borgia zijn slechts drie namen die nauw verbonden zijn met deze plaats.

Maar ook de prachtige natuur van het gebied nodigt uit tot kleine wandelingen of wandelingen. Naderhand biedt Subiaco culinaire versnaperingen, die de smaakpapillen verrukken met een smakelijke, landelijke keuken.