Een nacht aan zee – in de slapende strandstoel op Föhr

De vakantieganger stopt voor het hek. "Mag ik een kijkje nemen?" Ik nodig haar graag uit. In het hotel zou je het vreemd hebben gevonden, als de buurman een uitzicht in de kamer zou willen gooien. Alles is anders op het strand.

"Er is niet veel te zien," zeg ik. Mijn bed voor een nacht is spartaans, ik heb het roze beddengoed nog niet in de schijnwerpers gezet. "De matras ziet er dun uit", zegt de vrouw kritisch. Ik onderzoek het bovenste gedeelte. "Er ligt een matras onder," informeer ik haar. Een eerste druktest toont aan: ongemakkelijk is anders.

Slaapmand in Utersum
UFO landde.

"Dat zou me te koud zijn", gaat ze verder. Haar moeder of schoonmoeder verschijnt kort daarna met glanzende ogen voor de mand. "Een bed op het zandstrand!" Ze zingt het bijna. En nu heb ik dit Kornfeld-lied in mijn hoofd.

Waarschijnlijk vindt ze me benauwd, omdat ik mijn best doe om zo min mogelijk zand in mijn strandbed te dragen. Maar deze onderneming blijkt al snel onmogelijk wanneer omgeven door zand. Dus waarom de stress?

Vanaf nu op blote voeten

Ik pak kussens, deklakens en lakens uit, leg dingen in en berg de rest in de auto op de nabijgelegen parkeerplaats in Utersum. Omdat een slapende strandstoel slechts weinig opbergruimte heeft, en niet te vergeten kasten. Maar het ziet er nu echt comfortabel uit.

Het avontuur kan beginnen.

Eerst versterken voor de nacht in de open lucht. De strandbar heeft reggae en de ober zegt dat ik een zwarte hugo zou kunnen gebruiken. Blijkbaar de Föhrer-tegenhanger van saloon en whisky. We spreken iets warms en een koele rosé af, waarmee ik ondanks het weer naar het terras ga.

Donkere wolken stijgen op aan de horizon. In Utersum moet je de mooiste zonsondergang in heel Föhr ervaren, maar of dit tegenwoordig een spektakel van kleur is, is de vraag. Je zit tenslotte schilderachtig tussen Amrum en Sylt.

Wanneer de zomerregen verandert van druipend in een lichte douche, heb ik gegeten en kan ik naar mijn kleine oase op het strand vluchten. Mijn slaapmand werkt als een cabriolet met scharnierend dak. Door een rond venster kijk ik nu naar regendruppels met Beachlife.

Ufo met grotgevoel

Veel comfortabeler dan luchtbed en tent en aangepast aan de omgeving. En je moet zeggen dat zo'n slapende strandstoel alleen op afstand verband houdt met de normale strandstoel. Het is breder, grijzer, rechthoekiger, moderner.

Het lijkt bijna alsof iemand een extra grote slee op sleden en met kap naar het strand heeft gebracht. Een eenvoudige UFO met een grotgevoel. Onder het cabriodak is een plek om te zitten, liggen, knuffelen, praten, nadenken, filosoferen, overnachten. Schrijven is ook mogelijk. Zeer goed zelfs.

Bovendien, de zachte ruis van de golven, die nooit stopt. Oké, op een gegeven moment. Eb en vloed bestaan ​​ook rond Föhr. Ergens praten een paar toeristen, ik zie het niet. Een raaf rent over het zand, meeuwen schreeuwen. De wind schudt het cabriodak.

Slaapmand "class =" wp-image-37437 "srcset =" https://meerblog.de/wp-content/uploads/Schlafstrandkorb.jpg 1340w, https://meerblog.de/wp-content/uploads/Schlafstrandkorb-800x533 .jpg 800w, https://meerblog.de/wp-content/uploads/Schlafstrandkorb-1000x666.jpg 1000w, https://meerblog.de/wp-content/uploads/Schlafstrandkorb-768x512.jpg 768w "sizes =" (( max-breedte: 1340 px) 100 vw, 1340 px "/><figcaption>Een bed op het zandstrand</figcaption></figure><p>Hoewel het gestopt is met regenen, blijven dramawolken naar Föhr varen. Mijn ronde strand-tv heeft nu twee kinderwagens aan de waterkant in de lucht. Waarom zijn alle tv's hoekig? Een mot, leef nu in de slapende strandstoel. Opgewonden. Ik probeer hem zorgvuldig te complimenteren, want ik heb er niet voor twee geboekt. Hij ziet dat.</p><h2>Wanneer de zee weer raast</h2><p>De toiletten bij de kiosk zijn de hele nacht open, werd mij verteld. De gootsteen is klein, maar beter dan geen. Om te zwemmen is het uitzonderlijk te fris, vooral omdat ik niet goed kon opwarmen in de UFO. Het strand is leeg. Net op tijd voor zonsondergang opent de hemel en begint zijn show. Hoewel de wind waait, maar allemaal terugkomen om het einde van de dag te vieren.</p><p><em>En deze kennis, vandaag de laatste en morgen de eerste die aan zee ligt. </em></p><p>Dat is het. Enigszins gekoeld keer ik terug naar de UFO na lange wandelingen en trek verschillende lagen voor de nacht op elkaar. Het dekbed is knuffelig en warm. Alleen de neus een brok ijs. Op een gegeven moment val ik in een lichte slaap, hoewel van ergens saaie muziek klinkt. Als het tenminste reggae was. Ik hoor stemmen, ga slapen. Droomloze.</p><div class=
Café, promenade

Tegen de ochtend brengt het tij het geluid van de zee terug, de beste slaaphulp ter wereld. Tussen zeven en acht uur ben ik in topvorm, open het cabriodak van mijn UFO en geniet van de ochtend in een dramatische bui. Terwijl ik me verfrist en in de watten laat leggen in de kiosk, mis ik de douche een beetje. Die dan snel komt, in de vorm van zware regen.

Ik ga naar de auto en toeristeninformatie om de sleutels in te leveren. Normaal vindt de transfer direct op het strand plaats. Na de drie sprints ben ik goed doorweekt. Maar in e-car werken ventilatie en verwarming zo goed dat ik bijna weer droog ben tot Wyk.

Nog een ontbijt op de Wyker Promenade, terwijl de zon door de zware wolken knipoogt. De zee in het felle licht. En aan de horizon mijn veerboot naar Amrum.

Tekst en foto's: Elke Weiler

Met dank aan Föhr Tourismus, die me een slaapmand en beddengoed bezorgde. Daar kan een van de vijf slaapmanden in Wyk, Nieblum of Utersum geboekt worden voor 59 euro, ongeacht of het voor een of twee personen is. De gebruikelijke Kurabgabe komt toe. Je kunt een slaapzak meenemen of de lakens boeken, wat 25 euro per persoon kost.

Zo'n slapende strandstoel meet 1,30 bij 2,40 meter. Zaklamp en handborstel maken deel uit van de basisuitrusting. Omdat je je rugzak of koffer gemakkelijk in de mand kunt opbergen, biedt het een overnachting op het strand, als je toch zijn vakantie op het eiland doorbrengt en iets speciaals wilt ervaren. Of u reist met lichte bagage,

Slaapmanden zijn beschikbaar in Sleeswijk-Holstein en Nedersaksen.

Nog meer over nachten op het strand kun je lezen door Janett van part-time reiziger (Bensersiel) en Sarah von Niederrheinblond (Büsum).

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *