Gedachten, uitdagingen en tips voor de solo-vakantie

Reist u alleen terwijl u geniet van de ultieme en ultieme vrijheid en onafhankelijkheid, of liever uw vakantie samen met een andere persoon? Beter solo of op reis naar meerdere? Welke van deze verschillende varianten om te reizen mooier, beter of wenselijker is, kan niet zo gemakkelijk worden beantwoord.

Ik ken de verschillende soorten reizen nu vrij goed. In het verleden nam ik alle reizen samen met mijn toenmalige vriendje. Tijdens mijn wereldreis was ik meestal alleen. Vaak ben ik met een vriendin, nu en dan met mijn moeder onderweg. Elk van deze manieren van reizen heeft zijn eigen voordelen, maar helaas ook nadelen. Maar is alleen reizen zo wenselijk, zoals je nu overal en op veel verschillende reisblogs kunt lezen?

Om deze vraag te beantwoorden, heb ik in het volgende artikel mijn persoonlijke gedachten opgeschreven, evenals de uitdagingen en voor- en nadelen van alleen reizen. Bovendien, als aanvulling op mijn beste tips die ik door mijn eigen reizen door de jaren heen heb geleerd. Veel plezier met lezen! Ik wens je!

Jordan solo Wadi Rum

Is solo reizen echt de beste manier om te reizen?

Alleen reizen betekent perfecte vrijheid

Als u alleen reist, kunt u echt doen wat u wilt. U hoeft absoluut niemand ergens verantwoording over af te leggen, u kunt tot het middaguur lui in bed blijven en uw eigen dagelijkse routine bepalen. Pure vrijheid!

Deze onafhankelijkheid is voor mij een groot pluspunt wanneer ik alleen reis. Want geloof me, helaas, ik weet uit herhaalde persoonlijke ervaring hoe vermoeiend het kan zijn om met mensen te reizen die heel verschillende interesses en voorkeuren hebben. In de regel moet men toegeven en iets opgeven, wat hij heel graag zou willen doen. Dit constante gevecht kan echt op je zenuwen werken. Soms gaat dat zelfs zo ver dat men alleen maar wenst dat de reis zo snel mogelijk voorbijgaat. Dat is jammer.

Als je alleen reist, kan zoiets je niet overkomen. Je kunt eten wat je wilt, naar het strand gaan wanneer je wilt en je dag naar hartelust beleven. Als je al solo op pad bent, geniet dan van deze ultieme vrijheid en geniet van elk moment met volle teugen!

New York City Manhattan Soho

Solo onderweg: de ultieme vrijheid!

Als je alleen reist, leer je jezelf beter kennen

Misschien krijg je nergens anders in je leven zo'n verdomde goede kans om jezelf te leren kennen, evenals tijdens een langere reis terwijl je alleen reist. Ik heb dingen gedaan waar ik een paar jaar geleden niet eens aan had durven denken. Als je onderweg een uitdaging onder de knie hebt, wees er dan rustig trots op en roep keer op keer je succes op!

Maar ik heb ook veel zwakheden in me ontdekt, waar ik nog nooit van had gedroomd dat ik er problemen mee zou hebben. Wanneer u alleen reist, leert u automatisch op uw gemak te zijn met uzelf, te luisteren naar uw hart, uw maag en zelfs uw gezond verstand. Je wordt geleidelijk steeds stiller en vertrouwt steeds meer op deze van nature inherente stemmen!

Door mijn solo-reizen ben ik ook in staat geweest om prachtig te ontdekken wat echt belangrijk voor me is in het leven en welke dingen ik zonder heel goed kan doen. Van welke gewoonten zou ik liever af zijn en wat, en vooral welke mensen, maken me gelukkig. Neem deze misschien unieke kans aan en vertrouw volledig op je gevoel en gevoel!

Heel belangrijk: Laat u niet ontmoedigen door fouten en tegenslagen. Ze zijn heel normaal en maken deel uit van het reizen en het dagelijks leven. Leer ervan en probeer het de volgende keer gewoon beter te doen!

Vakantie alleen reizen Caribisch gebied

Grijp uw kans en ontdek wat u gelukkig maakt

Voel je je eenzaam alleen reizen?

Hier kan ik alleen maar voor mezelf spreken: als ik helemaal eerlijk ben, het antwoord op de vraag of ik me vaak eenzaam voel als ik alleen reis, waarschijnlijk overwegend nee. Ik ben altijd iemand geweest die behoorlijk goed met zichzelf kan zijn. Zelfs thuis in mijn normale dagelijkse leven is dat altijd zo geweest. Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik het niet erg vind om zoveel tijd alleen door te brengen.

Wat voor soort persoon ben jij? Houd je ook stilte, verveling of gewoon jezelf? Als je weet dat je er meer problemen mee hebt, hoeft dat geen belemmering te zijn om alleen te reizen. Misschien maakt het de uitdaging groter, maar je kunt veel meer groeien en het ontwikkelen!

Trouwens, het is echt de manier waarop iedereen praat. Je leert onderweg echt nieuwe mensen kennen, of je het nu wilt of niet. De beslissing is dan aan jou: begin je gewoon een leuk gesprek en breng je misschien zelfs een leuke tijd door met de nieuwe kennis, of schrik je de persoon gewoon terug met een stilte.

Mijn ervaring heeft me door de jaren heen laten zien: of je nu introvert bent, ergens in het midden, of juist het tegenovergestelde ervan – nieuwe contacten op de weg leggen is vrij eenvoudig, omdat iedereen op de een of andere manier een verbinding zoekt. Niemand hoeft alleen te blijven als hij dat niet wil, geloof me!

Groepsreis Mexico

Alleen omdat u alleen uitgaat, hoeft u niet alleen te blijven

Contacten leggen met andere reizigers

Zoals ik zojuist heb gezegd, betekent solo reizen niet dat je altijd volledig alleen moet blijven. Je hebt volledige vrijheid om zelf te beslissen wanneer en hoe lang je je reis wilt delen. Hier heb ik de belangrijkste tip voor jou, waardoor je andere reizigers een beetje beter leert kennen:

Slaap niet in hotels, maar slaap liever in hostels. Ondertussen zijn er echt leuke hostels over de hele wereld die niets gemeen hebben met de smalle, luide en stinkende slaapzalen uit het verleden. Als ik bijvoorbeeld alleen reis, boek ik graag een eenpersoonskamer in een hostel. Dan kan ik zeker goed slapen, maar vind het nog steeds gemakkelijk om contact te maken met andere reizigers tijdens het koken in de gemeenschappelijke keuken, of als 's avonds alles nog een beetje rondhangt in de gemeenschappelijke ruimte.

Ook is Airbnb een goed idee: kijk voordat je in de beoordelingen boekt of de gastheer die je hebt gekozen ervoor kiest om tijd voor zijn gasten te nemen. Heel vaak laten de lokale bevolking je graag hun thuisland zien.

Reizen in de groep Mexico

Niemand hoeft alleen te blijven wanneer hij alleen reist

Beheers uitdagingen en problemen

Een heel groot nadeel van alleen reizen is dat ik elke afzonderlijke, soms zelfs moeilijke situatie zelf moet oplossen. Als u met twee of meer reist, kunt u de onaangename taken of gewoon de resulterende organisatorische dingen prachtig verdelen. En in echt domme of dicey situaties, heb je iemand aan je zijde om je te adviseren en mentaal te ondersteunen.

Solo reizen heeft echter het prachtige effect dat je je sterker en zelfverzekerder voelt bij elk van deze zelfoplossende problemen. Dat maakt je sterk, laat je groeien en is een enorm pluspunt voor je persoonlijke ontwikkeling. Dat moet je niet onderschatten!

Mijn tip: Ondertussen zijn er steeds meer touroperators die speciale reizen voor individuele reizigers in het programma hebben. Als u zo'n zorgeloos pakket schrijft, kan er niets meer organisatorisch misgaan op de site. Dat is misschien geen slecht idee voor je eerste reis, toch?

Bij de vakantiepiraten vindt u bijvoorbeeld een grote selectie speciale aanbiedingen voor individuele reizigers. Ook is bij dergelijke enkele reizen meestal de dure eenpersoonskamer-toeslag, die u als individu vaak moet betalen voor een hotelreservering. Het loont dus om een ​​beetje op internet te surfen.

Reis alleen door Indonesië

Alleen problemen oplossen tijdens een reis maakt je sterk

Als je alleen onderweg bent, ben je intenser

Als ik alleen reis, voel ik alles om me heen veel intenser: wanneer ik snorkel bij het koraalrif, word ik volledig opgenomen in de bonte menigte van het onderwaterleven. Tijdens een wandeling in het stomende regenwoud, bespeur ik de verschillende geluiden van de natuur en vogels veel duidelijker, als een paar of in een groep. Heel eenvoudig, omdat er geen afleiding is van de zintuiglijke indrukken die je beïnvloeden. Er is alleen jij en de plek waar je nu bent. Niets anders, alleen een ongelooflijke intensiteit.

Het grote nadeel: de intensere waarneming is helaas niet alleen voor de mooie en positief spannende momenten, maar ook voor de negatieve gevoelens tijdens een reis. Angst of onzekerheid alleen zorgt ervoor dat je je twee keer zo slecht voelt alsof je iemand aan je zijde hebt die je automatisch in dezelfde situatie samen met jou plaatst. Alleen praten en oplossingen bespreken relativeert de negatieve gevoelens een beetje.

Reist alleen op Bali

Sensuele indrukken voelen intenser aan wanneer u alleen reist

Gedeeld geluk is twee keer zoveel geluk, zelfs tijdens het reizen

Toen ik vroeg of ik vaak eenzaam onderweg ben, schreef ik dat mijn antwoord daarop waarschijnlijk nee is, weet je dat nog? Helaas zijn er momenten waarop ik iemand bij me wil hebben. Namelijk altijd wanneer ik iets heel speciaals vind of iets me heel erg raakt. Op de momenten die me kippenvel bezorgen. Omdat ik graag iemand zou hebben die ik kan vragen of hij net zo weggeblazen is als ik, of hij kippenvel heeft.

Het delen van mooie momenten en geluk maakt alles gewoon veel beter! Een oud gezegde luidt niet voor niets: gedeeld geluk is dubbel geluk. Dit punt weegt zwaar voor mij en is ook de reden waarom ik niet met overtuiging kan zeggen dat alleen reizen de absoluut perfecte optie voor mij is.

Lofoten reizen met vrienden

Alleen al het noorderlicht zien zou slechts half zo leuk zijn geweest

Elke manier van reizen heeft voor- en nadelen

De laatste jaren heb ik steeds meer ervaring dat de perfecte manier van reizen eigenlijk niet bestaat. Voor persoonlijke ontwikkeling is naar mijn mening een goede mix de beste: als je alleen reist, zul je leren om problemen en moeilijke situaties alleen op te lossen en te beheersen, soms om stil te staan ​​en goed met jezelf om te gaan. Wanneer u reist met vrienden of in een groep, worden uw sociale vaardigheden, zoals uw compromisvermogen, versterkt. Dit alles is net zo belangrijk om als persoon te groeien!

Ik geloof ook dat, afhankelijk van de persoonlijkheid, sommige mensen het gemakkelijker vinden om alleen te reizen, terwijl anderen zich beter kunnen voelen in een groep. Ik vind het belangrijk dat je niet altijd in je comfortzone rust, maar ook iets uitprobeert waarvan je weet dat het een kleine uitdaging voor je zal zijn!

Dhulikhel Dwarikas Resort Nepal Pool View Mountains

Alle soorten reizen hebben hun eigen voor- en nadelen

Alleen reizen is soms vreemd en prachtig tegelijkertijd, maakt je soms bang maar dan weer ongelooflijk gelukkig. Op sommige dagen zelfs dit alles snel achter elkaar. Een echte achtbaan van emoties. Maar het is de moeite waard om te reizen, toch? Wat is uw mening hierover? Houd je van alleenreizen of breng je je vakantie liever met andere mensen door? Ik kijk uit naar je reactie hier op mijn reisblog!

Malediven reizen met vrienden


Nog een paar gedachten over reizen

  • Reizen is veranderd – daar bestaat geen twijfel over. Welke veranderingen ik heel goed merk, schrijf ik er hier over
  • Ben je nog op zoek naar een geschikt cadeau voor reizigers? Neem hier een kijkje, veel suggesties en suggesties, waaronder boektips, wachten op je
  • Lange afstandsvlucht overwinnen: in deze post heb ik veel tips voor je, aangezien de tijd in de machine bijna voorbij vliegt
  • Op Irene's prachtige Black Hoody-blog vind je nog 12 redenen waarom je minstens één keer in je leven alleen moet uitgaan

Alleen vakantie New York


* Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Urlaubspiraten. Voor de copywriting ontving ik een vergoeding. Niettemin zijn al mijn ervaringen met betrekking tot alleen reizen volledig van mijzelf en werden op geen enkele manier beïnvloed.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *