Holland National Parks – Europa – Reisblog

[Pressereise]Koude watt blijft bij mijn schoenen. Op een e-boot glijden ik door een zoetwaterdelta in de zonsondergang. Fijn poederachtig duinzand druppelt door mijn vingers. Hollands National Parks zijn veelzijdig en zitten vol verrassingen. Er zijn momenteel 273 nationale parken in Europa. Elk nationaal park heeft zijn karakter en herbergt een verscheidenheid aan flora en fauna. Wat is er zo speciaal aan deze natuurgebieden? Volg mij op één Reis door Nederland, Ik stel je voor aan drie natuurlijke schoonheden. Van noord naar zuid. een Het landschap van duinen aan de poorten Den Haag, een Freshwater delta niet ver van Rotterdam, En dat slik dichtbij Groningen, Laten we naar het noorden gaan.

[Hinweis: Das Niederländische Büro für Tourismus & Convention hat mich eingeladen, die niederländischen Nationalparks im Rahmen einer unbezahlten Pressereise zu entdecken. Vielen Dank! Dieser Beitrag enthält unbezahlte Werbe- und Affiliate-Links*.]

Overzicht van drie Nederlandse nationale parken

Dit artikel stelt u voor aan drie van de in totaal 20 nationale parken in Nederland:

  1. Werelderfgoed Waddenzee
  2. Hollandse Duinen
  3. Nationaal Park NLDelta

Nr. 1: Zelfgenoegzaam Wadentraining? Op naar de Waddenzee!

Geïrriteerd glijd ik over de kledingtips. "Om te wandelen in de modder zijn sokken en sneakers verplicht." Waarom? Watt is watts, denk ik. En dat kun je het beste te voet verkennen. Of niet? Bij de gedachte aan natte sokken prik ik in mijn neus. Ik pak plichtsgetrouw mijn tas met losse schoenen in. Later zal ik het bedanken.

Lucht en zee gaan samen en laten een eindeloze schijnbare ruimte los. Wolken ravotten gelukkig in de lucht, niet een berg ver en wijd, die hen in hun macht remt. de Werelderfgoed Waddenzee runs grensoverschrijdende langs de Noordzeekust: vanaf de Nederland, voorbij Duitsland tot na Denemarken. Eb en vloed vormen een totaal van 14.900 vierkante kilometer gebied. Niets is stabiel. Dat kan op hetzelfde moment indrukwekkend en eng zijn. Vooral in Nederland. Een land dat onder zeeniveau ligt.

Watt wandelen in Nederland

Harm Jan Wilbrik, onze watt-leider in Paesens Moddergat in Friesland, vordert snel tempo. We passeren de groene dijk met zijn talrijke witte, bruine en zwarte schapen. Ik probeer om bruine landmijnen te omzeilen. En geef dit na een paar meter. Een poort gaat open, valt zachtjes achter me.

We lopen op een pier tot het einde en stappen de zee in. Of liever gezegd, we zinken in de zeebodem. We zijn laat. Er is nog steeds laagtij. Hoe verder we uit de buurt van de pier komen, hoe meer misselijkheid ik ben. Hoewel ik een waterrat ben, kan ik me slecht oriënteren in de Waddenzee. Dat is de reden waarom nieuwkomers van Watt het beste doen begeleide wadlooptocht, Veiligheid eerst!

We waden en sjokken door de Waddenzee. De aantrekkingskracht van de zeebodem is soms sterker, soms zwakker. Priel likte mijn enkels. Voor mij ligt de Noordzee, drie kilometer verderop. In de verte herken ik een booreiland, veel containerschepen en het eiland Engelsmanplant, De Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog zijn vaag herkenbaar, mijn ogen moeten knijpen.

Mijn concentratie neemt af. Een vermoeiende dag, natte voeten (vast in natte sokken) en honger drijven me terug naar het vasteland.

Smaak watt

Op het programma staat de verzameling voedsel uit de Waddenzee, zoals schelpen. Hierover culinaire ervaring Ik was gelukkig. Wanneer anders is er een kans om van zulke korte voedselroutes te genieten?

Ik koel en verlang naar warmte. Met de helft van de groep waadde ik terug naar de pier en het startpunt van onze wadlooptocht. Van de opmerkingen over het smakelijke eten krijg ik niets. Mijn schuldige geweten neemt af wanneer ik me realiseer dat sommige leden van de groep op onze terugkeer wachten.

We worden gecompenseerd, denk ik, met een erg smakelijk diner. Reinig de mosselen, verdeel de schol en bak. Langzaam verdwijnt de kou. Harm Jan serveert een bloemkoolsoep, rode kool met appels, omelet en twee soorten lams- en geitenragout.

Waarom een ​​bezoek brengen aan de Werelderfgoed Waddenzee?

Liefde, haat, leren waarderen: nauwelijks een ander ecosysteem kan zo prachtig worden besproken. mijn Waardering voor de Waddenzee kwam laat. Vandaag begrijp ik hoe uniek dit gebied is, dat constant tussen zee en land zweeft.

In de watt levende micro-organismen, schelpen, wormen, slakken en krabben. Vogels, inheems of in doorvoer, vinden een rijke voedselvoorziening. Bekijk het en vorm je mening.

Als belangrijker Oxygen Producer Regenwouden zijn bekend. Wist je dat algen en zeewier nog belangrijker zijn voor onze planeet? Zonder deze kleine krachtcentrales zou onze aarde wankelen. Ze glanzen groen, goud of zijn koffiebruin. Sommige zijn smakelijk en verfijnen elk gerecht.

Je voelt je als Waddenzee? Hier stelt het National Park Waddenzee Werelderfgoed zich voor.

Meer tips voor de Waddenzee

Waar te verblijven? Op booking.com * vindt u accommodatie voor elk budget.

Nr. 2: Den Haag "Centraal Park", duinen voor de stadspoorten en heel veel zee

Holland zonder fietstocht? Niet-verstelbaar. Op naar de Fiets! Onze tour met een elektrische fiets (e-bike) begint op het station Den Haag Centraal,

Rijdend op een van de talloze Nederlandse stadsfietspaden onderweg, krijgt het beeld van de "vliegende Nederlander" een nieuwe betekenis voor mij. Kapiteins sturen schepen niet rusteloos door de oceanen, maar hun fietsen door de stedelijke jungle.

Wil je Nederlanders naar de witte hitte brengen? Gaat zo: Trödle op het fietspad, blokkeer het fietspad, verleng de hand niet bij het uitschakelen of in het algemeen: wees een voetganger.

Tanken in het Haagse Bos

Na een paar rallyritten in de stad ben ik er middenin: in Haagse Bos (Haags Bos).

Boven mij spreidt een groen lommerrijk dak zich uit. Met elke wielslag duik ik dieper in het weelderige groene bos. Eeuwenoude bomen beschermen me tegen stadslawaai als een natuurlijke sound-swallower.

Mijn pols normaliseert, ik tip mijn oren en neem de geluiden van het bos waar. Na een paar minuten voel ik me na een koude douche en ben ik klaarwakker.

Meijendel – cruisen door het grootste duingebied van Zuid-Holland

Met blazend haar, mijn duim op de cruise control van mijn fiets, vaar ik van het dichte bos naar het natuurlijke landschap van Meijendel. Heuvelig en zanderig wordt het, verandert plotseling de vegetatie.

Het fietspad loopt langs kleine meren en door dichte dennenbossen. Beige zand domineert het landschap. Evenzo voelt een dag aan de kust goed.

Stadsleven en de natuur zo dicht bij elkaar? Voor mij tot nu toe ondenkbaar. Ik benijd de inwoners van Den Haag voor deze unieke kans.

Gemakkelijk toegankelijke recreatieve en natuurgebieden en de voordelen van het stadsleven binnen handbereik? Dat maakt Den Haag ongelooflijk sexy voor mij!

Hier vindt u meer tips voor activiteiten in de Nationaal Park Hollandse Duinen.

Tips voor het Nationaal Park Hollandse Duinen

Vind accommodatie in Den Haag op booking.com *.

Nr. 3: Onderweg in een "onnatuurlijk" prachtige delta – in het Nationale Park NLDelta


Op een kaart kun je zien dat het gebied ten zuiden van Rotterdam behoorlijk ongebreideld lijkt. Riviercursussen banen zich een weg naar de Noordzee.

de Rhein-Maas-Delta is als de Amazone-delta en de Ganges-delta getijden reliëf Delta. Betekent: rivier en zee spelen op de neus van eb en vloed, en creëren een dynamisch ecosysteem.

Waarom onnatuurlijk?

Eeuwenlang hebben de Nederlanders geleefd met het ritme van het water en al zijn kansen en risico's. Vormt gebieden en creëert een nieuw territorium voor bewoners en transiënten.

Twee plekken in de Nationaal Park NLDelta laat dit duidelijk zien: de Nationaal Park de Biesbosch en dat Natuurreservaat Scheelhoek,

Groetjes van bever en ijsvogel – in het nationale park De Biesbosch

In de boot glijd ik naar de zonsondergang. Aan de boeg van de elektrische boot splitst het water zich zachtjes. Rustig bewegen we ons door een labyrint van rivieren door de Nederlanders Nationaal Park De Biesbosch, We zijn op zoek naar bevers. Aan de oevers van Europa's grootste zoetwatergetijdengebied brengen knaagdieren de dag door in kastelen. In de schemering gaan ze jagen.

IJsvogels en blauwborst, visarend en visarend, herten, konijnen en vossen voelen zich hier ook thuis, niet ver van de stad Dordrecht.

Vanaf het water kun je de watervogels bekijken. Ze raceten op de dunne grassen op de oever. Waden door het kristalheldere water. Of rijd door het wortelsysteem aan de oever van de rivier, dat me aan mangroven doet denken.

Vogelobservatorium in de Natuurreservaat Scheelhoek

Vlak voordat de rivier en de zee samenkomen, ligt in het westen van de delta het Natuurreservaat Scheelhoek, Verborgen leugens dat Bird Observatory Het ei, Een modern observatiepunt voor vogelliefhebbers.

De special?

De uitkijktoren is zeven meter hoog en heeft de vorm van een vogelei. Een kleine tunnel met openingen leidt naar het binnenste van het ijs. Een gebogen pad leidt naar een ijzeren trap en dit tot aan het uitkijkplatform. Vanaf de binnenkant van het ijs heb je een geweldig zicht op de Haringvliet, Een spannend contrast van de stuw- en fokeilanden van het vogelreservaat.

Dit is het Nationaal Park NLDelta eerder en geeft je suggesties voor verdere activiteiten.

Verdere tips voor het Nationaal Park De Biesbosch

de Nationaal Park De Biesbosch Ik vind het erg leuk. De zonsondergang cruise en de vroege vogel fietstocht naar zonsopgang karakteriseren mijn positieve indruk. Voeg daar nog het verrassingseffect aan toe. Ik verwachtte niet zo'n "wild" landschap van kronkelende rivierwegen in Nederland.

Waar te verblijven?

De Stayokay in Dordrecht * is een mix van een eenvoudig hotel, hostel, jeugdherberg en een camping met een geweldig design. Op de camping zijn hutjes gemaakt van karton (Wikkelhouse). Tiny Housesdie schitteren gemakkelijk in elke interieurwedstrijd. Voor mij een geweldige plek om een ​​leuke vakantie door te brengen met vrienden, partners en familie.

U bent op zoek naar meer reistips? Lees hier verder:

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *