Bulgarije Reizen – Vakantie-ideeën – Reisblog

Een keer per week ben ik aan het sleutelen door de bibliotheek. Op het moment van mijn laatste uitstap zag ik een reisgids uit Bulgarije. Bulgarije? Waarom niet? Mijn reizen naar de Balkan zijn tenslotte verre van compleet. Ik weet zeker dat je mijn voorkeur voor alternatieve en minder bekende bestemmingen hebt opgemerkt. Een all-inclusive vakantie op het gouden zand of Sunny Beach komt mij in ieder geval niet in de zin. Ik wandel liever door Sofia en Plovdiv, bezoek kloosters, loop door de bergen van Bulgarije en zie vogels in de vlakte van de Donau. Drink daarnaast Bulgaarse wijn, schil rose-schnaps en knabbel-vijgenkoekjes. In dit artikel zal ik je vertellen welke Bestemmingen in Bulgarije irriteer me.

Sofia: hoofdstad en culturele smeltkroes

Wat ik over heb Sofiawie kent de Bulgaarse hoofdstad? Niet veel, eigenlijk. Het verkennen van een hoofdstad is echter ideaal om in een nieuw land te duiken.

De situatie aan de rand van Europa, tussen het oosten en het westen, de bewogen geschiedenis van het land en de samensmelting van verschillende culturele stromingen maken Sofia toch een spannende bestemming voor mij.

Donauvlakte: wandelen, vogels kijken en kajakken

de Donau is de op één na langste rivier van Europa en verbindt in totaal tien landen. Bulgarije is een van deze landen. In het noorden van Bulgarije, aan de grens met Roemenië, vormt de vlakte van de Donau een vruchtbaar landschap. Hier groeien granen, zonnebloemen en wijnstokken. Een charmant recreatiegebied waar vogels die naar het zuiden trekken een rustplaats vinden.

Ik wil in de vlakte van de Bulgaarse Donau zijn list Kijk. Ruse wordt beschouwd als de mooiste stad aan de Bulgaarse oever van de Donau en staat bekend om zijn prachtige architectuur.

Als een fan van natuurparken, maak ik ook een uitstapje naar de Natuurpark Rusenski Lom, kajak op de Donau, wandeling naar de Krushna Waterfall en probeer ook de regionale Wijn van Pleven,

Bergen van Rila en Pirin

In het zuidwesten van Bulgarije, niet ver van de hoofdstad Sofia, liggen de Bergen van Rila en Pirin, Een El Dorado voor bergbeklimmers en wandelaars. Mooi is het uitzicht op de zeven Rila Lakes wees een wandeling naar de blauwe meren in het Pirin-gebergte. Beide nationale parken moeten hoogtepunten zijn van elke reis naar Bulgarije.

Een cultureel hoogtepunt is dat Rila Monastery, Het 1000 jaar oude religieuze gebouw is de beroemdste attractie van het land.

Wandelen in het hart van de Balkan

Wist je dat de Balkan zijn vernoemd naar een bergketen? De vouwbergen Balkan ligt in het hedendaagse Bulgarije. De top van de bergen strekt zich uit tot aan de kust van de Zwarte Zee. Een ideaal wandelgebied met tal van culturele hoogtepunten. Na prachtige wandelingen moeten mijn spieren ontspannen in een thermaal bad. Misschien zie ik ook een bruine beer van een veilige afstand?

Rosental en culturele hoofdstad Plovdiv in het zuiden van Bulgarije

Een vallei vol met rozen? Dat bestaat in Bulgarije. Aan de grens met Turkije en Griekenland ligt de Thracische vlakte, die elk jaar van mei tot juni elk jaar verandert in een zee van rozen. Dit is het Damascus stond op gecultiveerd. Het is een van de oude rozen en werd in de oudheid geteeld.

In Bulgarije is het grootste productiegebied van de Damascus Rose. De bloeitijd Ik zou graag een Rosenöldestillerie willen bezoeken en naar me willen kijken als rozenblaadjes worden verwerkt tot rozenolie.

Plovdiv is 2019 culturele hoofdstad. Ik ben nieuwsgierig naar de op één na grootste stad van Bulgarije, die wordt omschreven als charmant.

Noordelijke en zuidelijke kust van de Zwarte Zee

Als ik in Bulgarije ben, zal ik de beroemde bekijken gold beach en zon strand op. Omdat ik nieuwsgierig ben waarom zoveel toeristen daar naartoe gaan. Ik weet nu al dat het niet lang zal duren tussen honderden stoelen en parasols. Van Montenegro ken ik dergelijke stranden. Dat herinnert me: niet mijn type van een vacay!

de Natuurgebied Kaliakra en de muts met dezelfde naam aan de noordelijke kust van de Zwarte Zee is meer in lijn met mijn smaak. Het moet ruw en winderig zijn. Een steppelandschap, het natuurlijke en vogelparadijs – zonder luxe hotels en pakkettoeristen.

In het zuiden lokt mij Natuurpark Strandzha, het grootste natuurreservaat in Bulgarije. Hier zijn er nog oerbossen.

Meer reistips voor de Balkan die ik in deze artikelen aan u presenteer:

Ben je in Bulgarije geweest? Kun je me reistips geven?

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *