Jaaroverzicht 2018: Reizen, Reizen Blogger Job & Privacy

Ongeveer een jaar geleden besloot ik om alleen als een reisblogger te werken. En om mijn twee andere banen op te geven: als blogger-relatieconsultant en als instructeur sociale media. Ik zal je vertellen hoe ik het gedaan heb met de verandering en of "reisblogger" nog steeds mijn droombaan is. Ook geef ik je inzicht in mijn reizen en mijn leven met vriend en hond. Er is ook een vooruitblik op mijn plannen voor het jaar 2019.

Reisblogger Anja BeckmannBesluit: fulltime baanreizigersblogger

2012 is begonnen, mijn reisblog was in eerste instantie een hobbyproject dat zich ontwikkelde tot een bijbaan en uiteindelijk een fulltime baan.

Hoe is dat gebeurd? Ik heb veel tijd en geld gestoken. Zowel mezelf gevormd als op conferenties en seminars. Gevestigde contacten met andere bloggers en samenwerkingspartners. Heeft interviews gegeven voor televisie, radio en gedrukte media.

Meer hierover in dit artikel: 27 dingen die ik in 6 jaar heb geleerd als reisblogger.

In de loop van de tijd kwamen er steeds meer lezers bij: Vandaag is het dat tot 130.000 blogbezoekers per maand en meer dan 75.000 volgers van sociale media,

Uiteindelijk kwam ik op het punt dat ik moest beslissen: zet het op het reisverslag of rijd het terug.

Voor beslissingen neem ik het hoofd op. De uitslag is meestal mijn maag. En dat was heel duidelijk voor het reisverslag. Ik dacht altijd dat we een hond mee wilden nemen.

De voordelen? Ik kan nu veel uitstapjes plannen om met Carsten en Buddy te doen. En in het thuiskantoor in Mönchengladbach ligt onze hond naast me.

Sommige reizen – met vluchten – blijf ik alleen doen. Dus ik zie dat ik het weekend gebruik, zodat Carsten voor Buddy kan zorgen. Anders hebben we een geweldige hondenoppas gevonden waarmee Buddy gedurende de hele dag twee dagen heeft rondgelopen.

Doha Qatarmijn bronnen van inkomsten zijn vandaag:

 • betaalde blogger-trips
 • gesponsorde blogposts, bijv. Bijvoorbeeld van langdurige samenwerkingspartners zoals Targobank of verzekeraar Dr-Walter
 • Gastbijdragen voor bestemmings- en bedrijfsblogs
 • Verkoop van foto's
 • Affiliate-advertentielinks
 • VG-woord

Daarmee ontken ik:

 • levensonderhoud
 • onderzoek trips
 • Verzekering, z. B. Zorg- en pensioenverzekering via het socialeverzekeringsfonds van kunstenaars, ziektekostenverzekering in het buitenland, vrijwillige werkloosheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en technische verzekering
 • Apparatuur voor reislogger
 • Hulpmiddelen zoals Lightroom voor het bewerken van afbeeldingen of Tailwind voor Pinterest
 • Ondersteuning zoals internetbureau en belastingadviseur

In 2018 concentreerde ik me volledig op de blog, Pinterest en Instagram. De blog is mijn eigen platform voor langere artikelen. Pinterest is geweldig voor het plannen van uitstapjes en het delen van artikelen. Op Instagram liet ik mezelf inspireren tot nieuwe bestemmingen, attracties of restaurants. Hier post ik reisfoto's in de feed en word je live meegenomen in de Instagram-verhalen.

Of "reisblogger" nog steeds mijn droombaan is? In elk geval! Ik ben dol op de mix van mijn huis in Mönchengladbach en vele uitstapjes. Dat mijn wekker nauwelijks rinkelt, kan ik mijn tijd zelf verdelen. En dat ik zoveel tijd met Carsten en Buddy kan doorbrengen.

Wat vind ik minder leuk? De boekhouding, daar gaat een grote dank aan mijn geweldige belastingaccountant. En de veranderende volgorde situatie vind ik na ongeveer tien jaar zelfstandig ondernemerschap nog steeds moeilijk. Er gebeurt veel en ik ben constant op reis en aan mijn bureau. Dan gebeurt er minder.

Bestemming LissabonMijn plannen voor 2019

De eerste trips zijn: My Lissabon-reis in januari gaat het weekend voorbij. Voor mijn 10-daagse Cuba reist in februari Carsten nam vakantie.

Anders willen we veel reizen in drieën, z. B. ga op weekendtrips door Duitsland of maak langere trips naar Europa. Tot snel busje aan. Het zou een GMC Vandura moeten worden, de auto's van het A-Team. Net als Carstens normale auto (ik heb geen) moet hij op gas rijden.

Als reisbestemmingen kunnen we ons aan Zuid-Engeland, Polen of Nederland voorstellen.

En dan is er een verandering in het voedsel: vegetariërs en voeden me suikervrij – dit zijn mijn plannen, met de implementatie die ik al ben begonnen.

Dohastrand op Banana IslandHerziening van mijn reizen 2018

Ik had dit jaar 16 reizen. Van korte tot lange reizen, van Duitsland tot Japan. Alleen of met vriend en hond. Ik heb voornamelijk gerapporteerd op blog en sociale media, met sommige bestemmingen alleen op sociale media.

Het waren deze bestemmingen:

 1. München
 2. Stockholm
 3. Eilandhoppen Griekenland met Mykonos, Naxos en Paros
 4. New York
 5. Puerto de la Cruz, Tenerife
 6. Gstaad, Zwitserland
 7. Middenregio in Rijnland-Palts
 8. Kamperen in het zuiden van Frankrijk met 5 sterren – vandaar de omslagfoto
 9. Kołobrzeg in Polen
 10. Ruhr
 11. Riviercruise op de Donau met Wenen en Bratislava
 12. Antwerpen
 13. Noord-Japan
 14. mijn geboorte- en universiteitsstad Aken
 15. Stuttgart
 16. Doha, Qatar

Attracties in Antwerpen: 23 tips over de oude stad, winkels en etenIk ben een grote fan van Stedentrips in Europa en ver weg, Omdat ik graag door de stad wandel, bezienswaardigheden bezoek, in cafés aan de lokale bevolking zit, markten, winkels en restaurants ontdek.

Dus ik was blij om Antwerpen weer te zien. Daar nam ik voor het eerst de lange-afstandsbus Flixbus. Ook heb ik de coole Stockholm voor de tweede keer meegemaakt en heb ik mezelf weer ondergedompeld in de onrust van Tokio.

Op Mykonos in GriekenlandStrandvakantie in Europa: Ik verloor mijn hart voor Griekenland. Na het zien van Santorini en Milos, ging ik er weer naar eilandhoppen. Met een vriend bezocht ik Paros (mooi), Naxos (ook geweldig) en Mykonos (helemaal niet mijn geval).

Observatiedekken New York Top of the Rock of One World ObservatoryVoordat Buddy in juni 2018 bij ons kwam, ging ik opnieuw met Carsten mee reisafstand, New York was mijn eerste langeafstandsbestemming op 21-jarige leeftijd, in mei was ik daar voor de derde keer. We brachten veel tijd door in Manhattan en Brooklyn en aten overal in de stad. Ik zeg alleen: hotdogs, pizza, donuts & Co.

Excursie met hondWonen en reizen met een hond

Ik heb er niet eerder aan gedacht hoe het leven van een hond verandert.

We doen het elke dag lange gasrondes voor drie, door bos en veld. Thuis in de Home Office Ik heb het altijd nu vennootschap, En ook de Vakantie met hond (eigen gedeelte in de blog) is erg leuk.

Buddy hebben we overgenomen na acht maanden privé, hij had twee vorige eigenaren. Ik hou van hem, dat hij – typisch voor een Vizsla-jachthond – actief, vriendelijk en mensgericht is.

Hij is blij als hij met ons door het platteland wandelt, in de auto zit of op de bank ligt. En we zijn blij hem daar te hebben.

Hoe voelde je je in 2018? Waar kijk je naar uit in 2019?

Foto's van mij: fotograaf Melanie Zanin

meer

Reis bloggers, verdien geld en maak een wereldreis
Apparatuur voor reislogger: camera, drone, koffers & Co.
27 dingen die ik in 6 jaar heb geleerd als reisblogger
Persoonlijk: wees vegetariër en onthoud je van suiker
Reizen, vriend en hond – kan ik alles hebben?
Leven & Reizen – wat verandert met een hond
1-jarige reis rond de wereld: Mijn hoogtepunten en ervaringen uit 14 landen
Reisblogs: de 50 beste reisbloggers

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door ben, zit ik vol met het verlangen om te reizen. Mijn favoriete manier van reizen is met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips, wintervakanties of vegetarische gerechten – als een full-time reisblogger breng ik je naar de blog om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *