Jaaroverzicht van een reiziger: Happiness in 2018

Uit en over. 2018 is rond en zal niet meer komen. Tijd voor een review, ik wilde eerlijk gezegd veel eerder op de toetsen slaan. Maar soms is de mooiste plek ter wereld mijn bank voor mij. Dat is precies waar ik de afgelopen weken een vaste gast ben geweest. De schuld was een auto-ongeluk, maar uiteindelijk meer. Laten we beginnen met de mooiste momenten van het jaar 2018: mijn reiservaringen, die deze blog tot een groeiende inspiratiecollectie voor jou maken.

Winterliefde herontdekt

Met de bergbaan op de Rellerli, inclusief uitzicht op het besneeuwde landschap

Ik ben noch een bergfan, noch een winterfanaat. Dat dacht ik tenminste, tot bijna precies een jaar geleden arriveerde ik in Gstaad rond de Three Wise Men. De met sneeuw bedekte heuvels daar, het zwembad-warme buitenbad – in feite een rustgevend sol-bad – met uitzicht op de bergen in de winter of mijn kamer met open haard en uitzicht op de skipistes hebben me een beter geleerd. Om nog maar te zwijgen over de beste kaasfondue van het jaar. Ik ontdekte ook curling voor mezelf tijdens de reis. Eindelijk een sport die ik leuk vind. In het artikel "Gstaad: Winterliefde, wellness en comfort in Hotel Ermitage" vertel ik over deze geweldige korte reis. Als je meer een berghond bent, laat je daar dan inspireren. Ik kan het alleen maar aanraden!

voorjaar momenten

Kersenbloesem in Uneo Park

Het klinkt als een typische reisdroom: begin in het voorjaar met de kersenbloesem in Japan. In 2018 heb ik deze lang gekoesterde wens met veel geluk kunnen vervullen. De bloem verscheen in perfecte pracht aan het einde van onze reis. En verder was Japan gewoon uniek. Tijdens mijn tiendaagse reis kon ik alleen de steden Tokyo, Kyoto en Nara ervaren. Maar dat alleen was genoeg om te weten dat ik absoluut naar Japan wilde terugkeren. Ik heb je al verteld over de "Kersenbloesem in Ueno Park in Tokio" op de blog. Staat de Japanse kersenbloesem ook op je bucketlist?

Korte reis liefde in Wolfenbüttel

Wolfenbüttel Tips Klein Venetië

Omdat ik dit jaar zo vaak in de verte ben geweest en toch zijn het slechts de kleine uitstapjes in Duitsland, die ik het snelst heb geblogd. Wolfenbüttel zou ik nooit op het scherm hebben gehad, als er geen training was geweest met veel andere geweldige reisbloggers, bezocht ik. De kleine vakwerkstad heeft me echt gecharmeerd, waarschijnlijk omdat deze stadsliefde zo onverwacht kwam. Daarom is de blogtitel voor deze reis: Blind Date with Wolfenbüttel – inclusief tips

Bezoek mijn favoriete eiland Cyprus

Nicosia Tips: The Grafitti "The People of Cyprus"

In mei werd ik verkouden en miste ik een reis van sprakeloosheid. Op een dag kon ik niet eens kwaken op mijn favoriete eiland. De stem was weg. De ervaringen waren nog steeds leuk – zoals altijd op Cyprus. Niet in de laatste plaats omdat ik weer op reis was met een echt geweldige reisgroep.

We bezochten de hoofdstad Nicosia. Het artikel vertelt "Nicosia-tips:" De mensen van Cyprus "en andere bezienswaardigheden". We waren ook op het schiereiland Akamas onderweg, de tips voor deze dagtocht volgen nog steeds.

Dromen komen uit: de Malediven

Ik kan je niet zeggen hoe lang ik al op de Malediven ben geweest. Toen ik achterover leunde in het vliegtuig, voelde ik me de gelukkigste persoon ter wereld. Tien dagen lang liet ik de zon op mijn buik schijnen in het Kuramathi Island Resort. Ik heb geweldige mensen ontmoet en vond dat cocktails in het paradijs heerlijk zijn. Sinds ik terug ben, weet ik dat mijn vocabulaire te klein is om deze eilanddroom te beschrijven. Steeds weer slaag ik er niet in de ervaringen daar onder woorden te brengen. Het was te mooi en toch hoop ik dat er binnenkort een tekst volgt.

China's "laatste kans"

Lang voordat ik blogde, bracht ik een bezoek aan Hong Kong. Helaas vond ik het niet zo leuk. In de nasleep geloof ik dat ik gewoon niet genoeg was voorbereid. Ik had geen idee dat de stad zich zo onvriendelijk en egoïstisch zou presenteren als mijn stadsfavoriet in New York. In juni wilde ik China nog een kans geven. Na Suzhou en Shanghai zou het moeten gaan en ik twijfelde of ik er geen spijt van zou krijgen. Verrassend was het tegenovergestelde het geval. Ik was gecharmeerd door tuinen en gebouwen, ik hield van de moderne uitstraling van winkels en souvenirs en ik at het beste hotelontbijt van mijn leven. Klinkt geweldig, toch?

Shanghai bezienswaardigheden Tips Shanghai Tower

Waarom muteerde ik plotseling in Chinafan? Ik kan alleen maar raden. Misschien omdat ik een idee had hoe China zou zijn. Met de veranderde verwachtingen werd de reiservaring positief. Misschien was het zo leuk omdat ik in een groep zat en niet individueel. In elk geval weet ik sindsdien dat China een ongelooflijk aantal plaatsen biedt die ik zou willen ervaren en ben ik benieuwd welke Chinastopp ik nog zal invoegen.

Het volgende leesmateriaal over deze reis is al beschikbaar op reisfoto's:
48 uur Shanghai: bezienswaardigheden en tips

Shanghai Tower: hoog in de snelste lift

summer love

Ik bracht het grootste deel van de zomer in Karlsruhe door. Het was ook een zomer waar je van moest houden in Duitsland. Een van mijn favoriete momenten was een Segway-tour door de plaatselijke dierentuin en het zag er zo uit:

Rondreis in Normandië met de AROSA

AROSA VIVA aan de Seine door Normandië

Helaas, net in mijn vakantie week van de zomer kort daarna. De kleine regen viel precies in mijn reistijd. Desondanks heeft het me nogmaals bevestigd dat ik me thuis voel op schepen. Ik heb minstens een keer per jaar een reis op het water nodig om gelukkig te zijn. In augustus was dit moment gekomen voor 2018. Een week lang heb ik gewoond en genoten van mijn zwevende hotelbed op de AROSA VIVA. Het schip dat op de Seine door Normandië vaart heeft als stad Parijs in het programma. De bijdrage aan deze reis is bijna klaar en zou in januari moeten volgen.

Duitsland liefde

Sankt Goar Bezoek kasteel Rheinfels

Naar mijn mening hoeft het niet altijd de afstand te zijn. Ik ben vaak blij met kleine reisimpressies, die me een korte pauze gunnen en een afleiding zijn voor het dagelijks leven. September stond in het teken van dergelijke reizen waarbij ik naar mijn buurlanden Rijnland-Palts en Hessen ging. In Rijnland-Palts heb ik eindelijk de Loreley bezocht en me opnieuw in vlammen laten betoveren door de Rijn. De stad Fulda zal worden herinnerd als een barokke schoonheid met geschiedenis. Overigens is de omslagfoto van het artikel ook in Fulda gemaakt. Bovendien mocht ik dineren in een prachtige, onvergetelijke ontbijtzaal.

Meer lezen over Duitsland:

Ervaar de "Rijn in vlammen St. Goar / St. Goarshausen"

Loreley Rocks: Van legendes en snelle afdalingen

Turnerroute: wandelen langs de Rijn op de 19e-eeuwse Instagram-plekken

Attracties in Fulda: tips voor een magisch weekend

Herfst ontsnapping in Cyprus

Aandachtige lezers vragen zich misschien af ​​waarom Cyprus hier wordt genoemd. Nou ja, dit jaar trok het me voor de tweede keer naar je favoriete eiland. Voor een keer, voor een reis naar het binnenland. Eigenlijk in de hoofdstad Nicosia. Maar niet alleen het stadscentrum wilde worden verkend, maar ook de hoogtepunten van de omgeving. Dus het bleek dat ik het eiland voor het eerst kon verkennen en het was ongelooflijk leuk. Dit artikel is geschreven: "Rijden op Cyprus: ervaar de regio van Nicosia te paard"

Mislukte winterplannen

November of december zijn ideaal voor stedentrips. Natuurlijk, strandvakanties zouden in december veel goedkoper zijn. Helaas verlies ik mijn weg door mijn voorliefde voor toegeven aan het pre-kerstseizoen en voor het versieren van steden in hun winterjurken met duizenden lichten. Dit jaar stond Londen eigenlijk op de reisagenda vóór Kerstmis. Maar op weg naar de luchthaven, eindigde een auto-ongeluk mijn reisplannen volledig onverwacht. In de nasleep hadden we veel geluk, dat gebeurde niet meer. Desondanks kon ik niet lang aan het bureau zitten, daarom werd het hier plotseling stil. Ik ben nog steeds niet helemaal fit, maar alles wordt beter. Nu is het tijd om te zeggen dat het gekruist zal zijn met Londen in 2019.

Hallo 2019!

Eerste reisplannen voor 2019 zijn al vervalst. Laten we eens kijken wat ik kan bedenken. Eén ding is zeker: de wens om te reizen is ongebroken en ik kijk uit naar alle ontmoetingen en indrukken die me wachten in het nieuwe jaar.

Jaaroverzicht koorts?

Alleen al vanwege de jaarlijkse beoordelingen wil ik graag jarenlang bloggen! Helaas is de serie nog niet erg uitgebreid, omdat 2014 en 2016 ontbreken. Toch zijn er al twee jaarverslagen over reisrecords te lezen:

Jaaroverzicht 2017: Mijn ontdekkingen voor jou

Van katten, 9 tot 5 banen en absurd verpakkingsgedrag: Jaaroverzicht 2015

Voor 2018 heb ik ook een paar woorden over mijn favorieten in de volgende categorieën: boek, reizen, film, concert en series:

Beste momenten van 2018: drie BNN-editors kijken terug

Instagram

Volg je mij op Instagram? Hier is mijn "Beste negen" selectie. Ik hou van de Malediven-momenten, die nogal wat likes kregen:

Wat vind je van mijn reizen in 2019? Wil je een van de bestemmingen bezoeken of heb je er een ervaren en ben je net zo enthousiast als ik? Ik dank je in ieder geval voor het lezen en wens je een geweldig 2019!

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *