Koop Van: GMC Vandura, de auto van het A-Team

Koop een busje voor onze reizen als koppel met een hond – we hebben er al heel lang over gedroomd! Of het nu voor weekendtrips in Duitsland, korte vakanties naar de zee of langere roadtrips in Europa zijn. Na ongeveer negen maanden zoeken vonden we onze droomauto. Ik zal je vertellen waarom we de Amerikaanse GMC Vandura hebben gekozen.

Koop een busje – dat is onze camper!

Camper VanEnkele gegevens over onze "dikte", zoals deze in de scène wordt genoemd:

  • De GMC Vandura werd vervaardigd van 1968 tot 1996
  • Hij verscheen in de actiereeks "The A Team" uit de jaren 80
  • De vorige eigenaar woont in Berlijn, Carsten heeft de auto op eBay-advertenties ontdekt en naar het Rijnland gebracht
  • GMC Vandura 2500
  • Bouwjaar 1994
  • Hightop, dus met verhoogd dak
  • 5.7 liter V8-motor
  • Momenteel rijdt hij op benzine (gemiddeld verbruik 13 tot 14 liter), we zullen een gassysteem installeren
  • Afmetingen: 5,15 meter lang x 2,08 meter breed x 2,30 meter hoog
  • Buiten wit, interieur met lichtblauw leer en pluche – ik voel me als in de woonkamer

Van: instappen en wegrijden

In het busje onderwegDenk je bij Vans ook aan onafhankelijkheid, vrijheid en avontuur? Zelfs de hippies reisden met VW-bussen door het gebied. Is er iets beters dan een voertuig en accommodatie in één hebben? Gewoon beginnen rijden en stoppen bij de zee?

Ik ben dol op reizen spontaan. Een busje is daar perfect voor! Ik hoef niet een trein of vlucht te boeken, maar ook hotel of appartement. Zodra het mooi weer is, kun je beginnen.

Vakantie met honden is gemakkelijker in het busje

Vakantie met hond in het busjeSinds Buddy in juni 2018 bij ons kwam, heeft hij vele reizen gemaakt. We hebben al ervaring met hem:

Hier kun je alle blogartikelen vinden Vakantie met hond en de Vakantie verpakken met hond,

Buddy is jong, groot en levendig. We waren twee keer hondvriendelijk met hem hotels, beide keren dat ik vond niet ideaal, Ik maakte me altijd zorgen over de frisse witte lakens en het delicate tapijt.

In het restaurant reageerde Buddy op de vele mensen, was opgewonden en enthousiast. In een hotel moest hij een gladde houten trap op en neer gaan, wat ook niet leuk was.

Omdat het supplement bijna niets uitmaakt, betalen de hondenbezitters. Of boeken via Booking.com is moeilijk. Ik moest in de hotels vragen of de betreffende kamer echt geschikt was voor honden.

Appartement is al beter geschikt. In Kolberg (Polen) wonen we altijd privé in een vakantieappartement. Daar kunnen we rustig ontbijten met Buddy en lunchen.

Ik ben ook op zoek geweest naar vakantiehuizen aan de Nederlandse kust. Maar ze waren meestal alleen voor een langere periode te huur en ik voelde het zo behoorlijk duur,

Het busje is geweldig voor een vakantie met een hond: We zijn de hele tijd bij hem en zullen waarschijnlijk ver weg zijn van de drukte. Als hij iets vies in het busje doet, is dat niet slecht.

Bestel Van: Waarom GMC Vandura?

GMC VanduraIk heb al tien jaar geen eigen auto meer. Sinds ik in 2018 naar Carsten verhuis, leen ik af en toe zijn auto om Buddy naar een bos te rijden.

Omdat ik niet zo goed kan rijden, vind ik het ook niet leuk. Meestal verlaat ik het stuur van Carsten tijdens onze roadtrip.

Wanneer ik niet alleen reis, zoals in Frankrijk of in het VK Vakantie in Zweden, Overigens kunnen zowel de Franse Atlantische kust als het zuiden van Zweden worden omschreven als toekomstige bestemmingen in het busje.

Voordat Buddy, Carsten en ik in mei 2018 in Florida waren. We hadden een Ford Mustang als een huurauto. En het is mooi sindsdien verliefd op de Amerikaanse modellen, Dus het was dichtbij om daar een bus te zoeken.

Mijn eerste keus was een VW Bulli, de klassieker. Maar de GMC Vandura is goedkoper om te kopen en biedt een groter interieur, Carsten benadrukt altijd dat je ook in de richting van reizen kunt slapen.

Uitbreiding van het busje geleidelijk

Er moet nog veel op de bestelwagen worden gedaan, van binnen en van buiten.

De roestvlekken moeten bijvoorbeeld worden bewerkt en de achterdeuren worden vervangen. Gelukkig is Carsten goed in het sleutelen als technicus.

We mogen de auto opnieuw laten schilderen. In elk geval moet een gassysteem worden geïnstalleerd, zoals gebeurde met de Carstens-auto.

Vanlife – wonen en werken in het busje?

Reisblogger Anja BeckmannDat is voor ons niet mogelijk. Hoewel ik ben zoals fulltime reisblogger onafhankelijk en kan onafhankelijk van de locatie werken. Maar Carsten heeft een vaste baan en het werk is erg leuk.

Dus zullen we het busje vooral gebruiken voor weekendtrips en Carstens-vakanties. Ik veronderstel ook dat ik er een week met Buddy alleen in zal zijn.

Nieuwe onderwerpen: Roadtrips met Van & Camping

Ik heb deze reisblog in 2012 opgericht, na mijn reis van een jaar wereld reizen, Sindsdien is er veel veranderd in mijn leven. En dus in de blog, omdat ik daarin verslag doe van mijn reizen en ervaringen.

Met het busje zullen er meer artikelen over roadtrips zijn. En op campings, omdat we niet altijd in staat zullen zijn om vrij te zijn met de bus.

Dit brengt me terug naar een jeugdthema. In die tijd ging ik altijd met mijn gezin op vakantie met de caravan. De meesten naar Frankrijk, waar onze ouders in de auto en wij kinderen in de tent zijn gebleven.

Ik heb 2018 voor de eerste keer 4 en 5 sterren camping geprobeerd, in het zuiden van Frankrijk. In de zomer van 2019 testte ik meer plaatsen aan de Franse Atlantische kust.

Ik hou echt van deze campings: je hebt nog steeds de natuur, vaak de directe verbinding met de zee, veel ruimte en honden zijn vaak toegestaan. Er zijn ook zwembaden, een spa, restaurants en winkels.

Koop een busje – is dat een wens van jou?

Foto van mij: fotograaf Melanie Zanin

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door, heeft de wens om te reizen me echt gepakt. Als fulltime reisblogger reis ik ongeveer vier maanden per jaar, bij voorkeur met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips of vegetarische gerechten – ik breng je hier om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *