Najaarsherziening – dat was op de reisblog

Mijn maandelijkse beoordeling hier op de blog is in slaap gevallen. Misschien kan ik in 2019 constant bloggen over wat er in mijn blogger-leven is gebeurd. Ik was in staat om mijn tijd online drastisch te minimaliseren in de nazomer en herfst, ik had zelfs een semi-solo vakantie in Kroatië, gewoon om uit te schakelen. Wat er nog meer is gebeurd in de afgelopen maanden, vindt u in deze review.

[Dieser Beitrag enthält Werbung – ohne Auftrag | Affiliate-Links*.]

Norderney – Excursie naar het Oost-Friese Noordzee-eiland

Norderney Island vakantie

Wees Caribisch, maar Noord-Duits!

Wolkenloze blauwe lucht, fijnkorrelig zandstrand en volle zon, dat was de zomer in Noord-Duitsland. Op een gegeven moment weerhoudt het me van het kijken naar mijn scherm en spontaan reis ik naar het Oost-Fries Noordzee-eiland Norderney,

Wandelingen op het kilometerslange strand, tijd om te lezen en te schetsen maken mijn stranddag op Norderney perfect.

Excursie naar Freiburg im Breisgau en Basel

Freiburg-excursie Basel

Van Freiburg im Breisgau gaat het naar Zwitserland naar Basel

Aan het begin van het jaar dacht ik niet dat ik dit jaar zo veel in Duitsland zou reizen. Maar als de mogelijkheden zich voordoen, waarom dan niet op vakantie in Duitsland?

Na een ontspannend weekend in Freiburg im Breisgau reisde ik voor een dag naar Zwitserland. Basel is met de trein vanuit Freiburg in een uur te bereiken. Het treinkaartje terug naar mijn gewenste locatie in Duitsland was zelfs goedkoper uit Zwitserland dan van een Duits treinstation.

Basel is super relaxed en een ideale bestemming voor een stedentrip. Ik keek naar het Kunstmuseum Basel, likte ijs en keek het spektakel van het Basel Rijn-Zwemmen amusant aan.

Hier vindt u mijn indrukken en reistips voor een weekend in Freiburg.

Lama wandeling in de Lüneburger Heide

Lama wandeling in de Lüneburger Heide

Niet zo gemakkelijk, de Lama selfie!

Ik ben mijn verjaardag samen met pluizige viervoetige vrienden in de Lüneburger Heide doorgebracht. Een ontspannen lama-wandeling leidt over weilanden, langs bloeiende heide en door schaduwrijke bossen. Mijn reislust naar Zuid-Amerika en de Andes is voor een moment voldaan.

Herfstvakantie in Kroatië

Plitvicemeren en het eiland Krk

Wandeling door het Nationaal Park Plitvicemeren en uitzicht op de oude binnenstad van Krk

Ik keek vooral uit naar deze reünie. Tijdens mijn studie was ik een actief lid van EGEA. Jonge geografen uit heel Europa organiseren interculturele uitwisselingen, bespreken geografische kwesties, maken samen excursies en netwerken.

Vandaag ben ik alumni en probeer ik de club zo goed mogelijk te ondersteunen. Maar een persoonlijke uitwisseling en een reünie is gewoon onbetaalbaar.

Onze meerdaagse vergadering vond plaats in Selce op de Kvarner baai in plaats daarvan. Daarna heb ik een paar dagen op het eiland doorgebracht met een dierbare vriend na onze EGEA-tijd Krk.

Alleen reisde hij verder Zagreb en bezocht de Plitvice Lakes National Park, Ik heb dat al zo lang gewild!

Daarna heb ik nog een aantal dagen op mijn favoriete eiland doorgebracht cres, Mijn huis was een kleine stacaravan op een camping. Geen geheime tip. Maar de locatie aan zee en het ruige eiland Cres behoren tot mijn favoriete plekken.

Wandelen, zwemmen, lekker eten – en toen verlangde ik ernaar. Eindelijk mijn batterijen opladen, ze waren behoorlijk leeg. Alleen reizen is niet zo erg en heeft (ook) veel voordelen.

In dit artikel laat ik u kennismaken met enkele van mijn reistips voor Kroatië.

Usedom Island: korte trip in de winter

Wintervakantie Usedom

Indrukken van het eiland Usedom. Instagram @delightfulspots heeft meer.

Mijn moeder is jarig in het begin van november. Ze nodigde me uit op het eiland Usedom. Daar gingen we goed en wandelden langs het strand.

Ten minste één keer per jaar proberen we samen te reizen. In de afgelopen jaren hebben we een road trip door Montenegro gemaakt, Mallorca bezocht naar amandelbloesem en kasteel Neuschwanstein in Beieren.

Aantekeningen uit mijn dagelijks leven

Appeloogst in het oude land

Appeloogst Oud land

Aan de poorten van Hamburg staat een enorme appelkist: het Alte Land. Helaas duurde de verse oogst niet erg lang.

Wandelen in Hamburg

Wandelen in Hamburg

Wandelen op de groene ring in Hamburg

Ik mis haar: bergen! En uitgebreide wandelingen, waarbij je constant op en neer klimt. Aangezien Hamburg geen bergen heeft, maar veel groene oases, heb ik net de Groene Ring gevolgd.

In totaal lopen 100 kilometer aan wandelpaden in verschillende stadia rond het stadsdeel van Hamburg.

Alle informatie over de Groene Ring is hier te vinden.

De eerste keer Elbphilharmonie

Elbphilharmonie Hamburg

Voor de eerste keer in de Grote Zaal van de Elbphilharmonie Hamburg

Onlangs was ik in de eerste keer Elbphilharmonie, Ik gaf mijn moederkaarten voor een concertbezoek. Mijn verwachtingen voor het duurste culturele project van Duitsland zijn hoog. Muzikaal zal ik niet teleurgesteld zijn. De akoestiek, halarchitectuur en het interieur zijn echt topklasse.

Maar moeten de basisbehoeften van zo'n concertbezoek niet worden vervuld? Twee damestoiletten per verdieping (echt waar?), Onhygiënische trappen op trappen, liften, de eeuwigheid is onderweg en veel valkuilen voor oudere mensen, slechts een paar dingen die ik heb opgemerkt. Jammer!

Favoriete poster uit mijn bibliotheek

Anfachen Award Hamburg

"De Anfachen Award eert posters die ontsteken, stimuleren, stimuleren en aanzetten tot actuele onderwerpen van groot belang." (Fragment van de website, poster door Patryk Krygowski in de Hamburger Bücherhalle)

In mijn bibliotheek in Hamburg werden de winnaars van de Anfachen Award 2017 tentoongesteld. Welnu, wat was het onderwerp?

Meer informatie over de winnaarsposters en de prijs is hier te vinden.

Tips voor uitnodigen en winkelen

Heerlijke spots femtastics

"I. AM. GENOEG. "Een leuke boodschap van femtastics x Hallo liefde. Overigens zijn mijn favoriete oorbellen ook van femtastics.

Het online magazine femtastics.com werkt samen met hello love, een modeaccessoirezaak in Hamburg aan de Eppendorfer Weg. Het resultaat is een T-shirt met de boodschap I. Am. genoeg roept op tot meer eigenliefde en zelfacceptatie.

Voor mijn buste is het grootste shirt helaas niet geschikt, het blijkt een maat kleiner te zijn.

Als je nog steeds op zoek bent naar een geschikt cadeau voor je Beste Buddy of je Girlgang, dan zijn mijn favoriete oorbellen uit de femtastics sieradencollectie zeker iets voor jou! Het zilver dat ik vorig jaar had toegegeven. Omdat ik het leuk vind om ze te dragen, maar momenteel meer juwelen van goud en roze draag, heb ik onlangs het tweede paar besteld.

Het t-shirt en mijn oorjasjes evenals de hele sieradencollectie van femtastics.com zijn hier te vinden.

Nog andere winkeltips, bijvoorbeeld voor Kerstmis? In deze post introduceer ik je 81 prachtige cadeautips voor reizigers.

De volgende blogartikelen zijn verschenen op heerlijke SPOTS:

Netflix-tip – Grand Budapest Hotel

Geen insider-tip, maar een klassieker en uiteindelijk op Netflix Duitsland te zien. Ik ben dol op films van Wes Anderson!

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *