Piet en de verjaardag zonder feest – Julchen’s recensie

Eerst deed ik het licht aan. Madame had midden in de nacht rondgedraaid en de enige bestaande deur in het hokje achter haar gesloten. Werkte niet! Dus ik volgde en daarna rechtop met mijn voorpoot op de lichtschakelaar van het lollybad. Madame beschuldigt me er altijd van dat ik geen normale hond ben, die superverslaggever. Moet ze me eerst uitleggen wat normaal is?

Het was zomer en de meidenreis met oma in Denemarken verliep voorspoedig. Madame en ik woonden in de schattige, alsof ze voor ons waren gemaakt, terwijl Grandmadame in het hoofdgebouw woonde. Onze stand was compact en continu, zodat ik ‘s nachts dicht bij Madame kon zijn en volledige controle had over wat essentieel is voor een herdershond. Overdag hingen we rond het strand en in de duinen.

Hond op het strand
Het volledige strandleven

We hebben een keer een hondenbos bezocht, maar op de een of andere manier was ik niet in de juiste stemming. Aan de andere kant woonde ik op het strand. Dankzij mij konden we daar rechtdoor verhuizen, naar een hut omringd door duinen. Heinde en verre geen lollyziel, maar tere herten die me uitnodigden om met hen door het bos, struikgewas en duin te springen. Madame suggereerde dat ik haar misschien verkeerd had begrepen. Ik had toen al uitgebreid gecommuniceerd met een hert op Nordstrand en kende de weg!

De meidenreis

Soms leek ze me een beetje vergeetachtig. Of vertrouwde ze er niet op dat ik een uitnodiging van een uitnodiging kon onderscheiden? Anders pure harmonie tussen ons en vrede aan de deur. Maar bovenal: geen helse machines. Geen Janni-man. Ik kon eindelijk ontspannen, omdat ik me geen zorgen hoefde te maken over verkeer of opvoeding.

Maar wat was dat? Madame wilde voor het ontbijt naar het strand lopen? Ze snapte het nog steeds niet. Echte Gassis kon worden aangepakt met een ritje in de tinnengrot. Ik heb haar geen keus gegeven, als hond kun je het niet loslaten. Op een gegeven moment begon ze haar eigen bedrijf en ging ze alleen. Zoals ze wilde! Dan kon ik mezelf nuttig maken in mijn tijd als oma-oppas.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *