0

Bent u van plan een stedentrip naar New York, een zomerse strandvakantie in Florida of een roadtrip door Californië te maken? Of heb je een goedkope vlucht geboekt, bijvoorbeeld naar Midden-Amerika of Zuid-Amerika, met doorvoer over de Verenigde Staten van Amerika? Vergeet dan niet om uw inschrijving in de VS tijdig aan te vragen via het ESTA-formulier. Want hoewel Duitse burgers zonder visum kunnen binnenkomen, is voorafgaande registratie en goedkeuring door het ministerie van Binnenlandse Veiligheid noodzakelijk. Wat ESTA is, welke vragen ik mezelf vóór mijn aanvraag heb gesteld en hoe ik het formulier heb ingevuld, zul je in dit bericht ontdekken.

Wat is ESTA eigenlijk?

De afkorting waar ESTA voor staat "Elektronisch systeem voor reismachtiging", Het is het elektronische reisautorisatiesysteem van het Department of Homeland Security van de Verenigde Staten van Amerika (VS). Het ESTA-systeem voert beveiligingscontroles uit voor Amerikaanse reizigers die visumvrij zijn vanwege hun nationaliteit en die maximaal 90 dagen in de VS willen verblijven als toerist of zakenreiziger. De ESTA-goedkeuring is twee jaar geldig.

Heb ik een ESTA-vergunning nodig?

U hebt een voorafgaande ESTA-vergunning nodig als u als toerist of zakenreiziger per vliegtuig of over zee naar de Verenigde Staten reist. De voorwaarde is dat het land van waaruit uw paspoort is afgegeven "Visa Waiver Program" deelneemt. Er zijn momenteel overeenkomsten met 38 staten, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg.

Op welke website kan ik het ESTA-formulier voor mijn reis in de VS invullen?

Er zijn talloze websites die een paar euro willen verdienen met het ESTA-formulier. Bespaar het geld in plaats van uw reis in de VS.

Ik heb het formulier ingevuld op de officiële website van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Klik hier voor de website: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Rechtsboven kunt u de taal wijzigen in Duits.

Kies er dan voor nieuw verzoek vragen. Dan beslist je of je er een hebt individueel verzoek wil vragen of één Groep voorstellenBijvoorbeeld wanneer u met uw gezin naar de VS reist.

Daarna leidt het programma u door het aanvraagproces.

Wat heb ik nodig voor de ESTA-applicatie?

Houd de volgende documenten en informatie bij de hand wanneer u uw aanvraag indient:

  • geldig paspoort een staat van het visumontheffingsprogramma.
  • geldig creditkaart (MasterCard, VISA, American Express en Discover (JCB, Diners Club)) of PayPal voor betaling van $ 14,00 per aanvraag.
  • Uw contactgegevens
  • Indien van toepassing, informatie over uw laatste baan.

Hoe lang duurt het om het ESTA-formulier in te vullen?

Ik had ongeveer 15 minuten nodig om te voltooien. De applicatie bestaat uit een totaal van zes stappen:

(1) Disclaimer

In de eerste stap moet je een verklaring van afstand lezen en informatie ontvangen over de Reisbevorderingswet van 2009.

(2) Informatie van de aanvrager

Hier voert u uw persoonlijke gegevens in. Dit omvat informatie over uw ouders en, indien beschikbaar, over uw werkgever. De specificatie van uw sociale netwerken is optioneel. Als u niet weet of niet bestaat (zoals een nationaal identiteitsnummer voor Duitse burgers), kunt u UNKNOWN in het veld opgeven of nullen invoegen. Bekijk de kleine informatievakken op de respectieve velden, deze geven u de nodige tips. Alle velden gemarkeerd met een rode ster (*) zijn verplicht.

(3) reisinformatie

(4) vragen met betrekking tot geschiktheid

Hier kunt u de klassieke vragen beantwoorden die voorheen in het vliegtuig moesten worden ingevuld voordat ze konden landen.

(5) Beoordelingstoepassing

Controleer alle gegevens zorgvuldig voordat u de aanvraag indient.

(6) betaling

U kunt nu de kosten van $ 14 betalen via PayPal of creditcard.

Wanneer u de toepassing hebt voltooid en betaald, wordt een nieuw venster geopend. Dit geeft aan of uw aanvraag al is goedgekeurd of nog wordt verwerkt. Bewaar deze pagina als PDF voor later. Ik ontving vervolgens een e-mail met mijn sollicitatienummer. Hiermee kunt u de status van uw aanvraag controleren. U ontvangt niet langer een afzonderlijke e-mail.

Wanneer moet ik ESTA aanvragen?

Homeland Security beveelt zichzelf aan op zijn website uiterlijk 72 uur voor vertrek registreer online. De veiligheidscontrole zelf kan tot 72 uur duren. Ik speel het liever veilig en vul het formulier in een paar weken voordat ik naar de Verenigde Staten vertrek.

Als je per vliegtuig naar de VS wilt vliegen, moet je een goedgekeurde vergunning hebben voordat je aan boord kunt. Als u dit niet kunt laten zien, kan de luchtvaartmaatschappij uw promotie weigeren.

waarschuwing: Een goedgekeurde ESTA-aanvraag is nog geen garantie voor toetreding tot de VS. Of je nu mag binnenkomen, beslist een grensbeambte op de eerste luchthaven in de Verenigde Staten.

over Sonja

Hé jij! Ik ben Sonja en ik vind het heerlijk om de wereld in al zijn facetten te ontdekken. Thuis voel ik waar mijn hart is. Dit kan in Zuid-Amerika zijn, op de Balkan, in Australië of gewoon in Hamburg. Ga met mij mee en ik zal je prachtige plaatsen wereldwijd laten zien op heerlijke PLEKKEN.


Like it? Share with your friends!

0

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *