Waar het bos uit het water groeit

Eerlijk gezegd kwam deze badzone naar me toe vanwege de naam. De Plöner See, de grootste in Sleeswijk-Holstein, zou een plaats moeten krijgen, daar bestaat geen twijfel over. Maar die langgerekte hoek midden in een landschap van water, eilanden, bomen, dat is precies wat het moet zijn. Het Prince Island.

Ik heb nog geen idee van de geschiedenis van de plek, ik maak een levendige en onervaren wandeling. Het kraakt en kraakt, roept en ritselt in het bos. Mijn kleine wereldje thuis is open en weids, gewoon Noord-Fries. Maar zo nu en dan verlang ik naar een prachtig bos in dat laagland dat niet bepaald beplant is. En eenmaal teruggevonden, verschijnt het bos elke keer als een klein wonder, een droom uit andere tijden. Vanaf de parkeerplaats van het Prinzeninsel, dat zich tegenwoordig in de vorm van een schiereiland in de Großer Plöner See uitstrekt, gaat het eerst de Erlenbruch in. Glinsterend groen. Bird roept. Pure magie. Eenden lopen op een straaltje in het moerasland. Waarschijnlijk ben ik dus op het laatste deel van een vijf en een halve kilometer lang natuurpad beland dat van Plön naar het puntje van het Prinzeninsel leidt. Beetje bij beetje leer ik meer over de flora, fauna en geschiedenis van de plaats.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *