Edinburgh – Tips voor de hoofdstad van Schotland – Reisblog

Edinburgh is een stadsjuweel en geeft elke middeleeuwse, architecturale en filmfanaat heldere ogen. de Schotse hoofdstad is een cool alternatief voor Londen, Parijs of Berlijn. Omdat het aan de oostkust van de Britse eilanden van Groot-Brittannië ligt, regent het minder dan aan de westkust. Excuses tellen niet mee. Tot nu toe ken ik alleen het winterse Edinburgh. In de zomer verwacht je een variëteit festivals en evenementen. Hoewel de stad barst van de saden, wordt het omgetoverd tot een microkosmos van kunstenaars, muzikanten, acteurs en liefhebbers van de schone kunsten. In dit artikel laat ik je kennismaken met mijn Edinburgh Hoogtepunten en reistips voordat, inclusief hotel tip en een geweldige plek voor ontbijt.

[Hinweis: Werbung – ohne Auftrag | Affiliate-Links*.]

Met de trein naar Edinburgh – van de Schotse Hooglanden tot de oostkust

Langzaam rij ik het bagagerrein binnen Weversstation een, Edinburgh Centraal Station. De spoorlijnen leiden "ondergronds" naar het hart van de hoofdstad. De straat hierboven verbindt de oude stad en de nieuwe stad.

Ik verlaat het stationsgebouw en sta op de North Bridge. Aan de overkant van de straat herken ik het busstation, waar de laatste keer dat mijn stedentrip begon en eindigde. Deze keer verlaat ik ook een van mijn favoriete steden in de dubbeldekkerbus naar de luchthaven. Het is nog niet zo ver, want ik heb nog steeds een volledig weekend in Edinburgh beschikbaar.

Achter mij is een zonnig weekend in Londen, een indrukwekkende treinrit over de Britse eilanden, twee opwindende dagen in de coole stad Glasgow en een mini-roadtrip door Schotland met mijn persoonlijke hoogtepunt: de Isle of Skye, Nu kijk ik ernaar uit om iets nieuws en vertrouwds te ontdekken in Edinburgh.

Ik check in Motel One Edinburgh Royale één, mijn hotel voor de komende twee nachten, gunstig gelegen aan de rotonde Market Street- Weaverly Bridge- Cockburn Street. Ik boekte het hotel op booking.com, eerst zonder ontbijt.

Bij het inchecken besluit ik om eens in het hotel te ontbijten (+ 9,50 GBP), de andere keer dat ik buiten ontbijten. Ik zal je mijn ontbijttip hieronder vertellen.

Boek uw accommodatie bij Motel One * Edinburgh Royale of een ander hotel in Edinburgh op booking.com *.

Sightseeing in Edinburgh 's nachts

Edinburgh Castle

Op weg naar Edinburgh Castle.

Na de treinrit wil ik mijn benen strekken. Ik pak mijn cameratas en verlaat het hotel om mijn favoriete zakenreis te doen: steden te voet verkennen.

En Edinburgh is geweldig om te voet te verkennen. Hoewel mijn laatste bezoek jaren geleden was, zijn de indrukken van de middeleeuwse stad met zijn smalle straatjes, kronkelende achtertuinen en de heuvelachtige ups en downs aanwezig.

Ik volg Cockburn Street tot aan de Royal Mile, de boulevard en de boulevard van Edinburgh. Onderweg kijk ik naar links en naar de beten en boetieks: sommigen verkopen, en ik vraag me af, Harry Potter-merchandise. Hoewel de selectie van winkels in de zijstraten nog steeds gemengd is, verwacht ik veel Tourinepp op de Royal Mile.

Victoria Street Edinburgh

Ik vind de winkels aan Victoria Street een stuk beter dan de Royal Mile.

Bekende fastfoodketens en fast-drinkkettingen worden afgewisseld met winkeltjes met tartan, tweedjasjes, whisky, ansichtkaarten of kasjmierproducten. Op weg naar het imposante Edinburgh Castle ontbreken pubs natuurlijk niet. Ik ben tenslotte in Schotland en het lijkt erop dat een bezoek aan een pub een klassieke bezienswaardigheid is voor bezoekers van alle leeftijden. Ik vermoed dat sommigen van hen slechts een fractie van de stad zullen verkennen.

Als richtlijn heb ik de Lonely Planet Schotland daar. Daarin zijn de Royal Mile en zijn attracties goed uitgelegd.

Bezienswaardigheden en hoogtepunten van Edinburgh

Uitzicht vanaf en naar het kasteel van Edinburgh. In de verte is Arthur's Seat te zien. Live muziek is verkrijgbaar in een van de pubs van Grassmarket

Hoogtepunten op de Royal Mile zijn Edinburgh Castle:

 • Observatietoren van de Camera Obscura
 • Het land van Gladstone
 • Hart van Midlothian: het hart van Midlothian is helemaal niet romantisch. Dit was ooit de ingang van de gevangenis en de inwoners van de stad achtervolgden het.
 • Saint Giles Cathedral: Met grote glas-in-loodramen en voor mij bracht het bezoek een kleine cultuurschok. In de kathedraal is een café en een toilet.
 • City Chambers
 • Echte Mary King is in de buurt
 • Schots Parlement
 • Paleis van Holyroodhouse.

Ik legde mijn gids in mijn zak, trok mijn camera en knipte de avondstemming en het majestueuze uitzicht op de stad. 'S Nachts komen de architecturale hoogtepunten goed van pas – als de schijnwerpers de historische gebouwen in de oude stad verlichten.

Terug in het hotel val ik moe naar bed. Ik zap nog steeds door de programma's van de Schotse tv-stations, omdat ik het accent leuk vind en nog steeds in mijn gidsboek. Buiten hoor ik brullende nachtbrakers – het is zeker Friday Night.

Na veelbewogen dagen in Schotland word ik melancholisch. Al het andere dat ik moet doen, toch? Hoewel ik er niet in slaag om uit het knuffelbed te rollen, reserveer ik een plaats op een gratis wandeltocht de volgende ochtend. Misschien leer ik meer over de geschiedenis van Edinburgh en krijg ik insidertips.

Stadswandeling door Edinburgh

Edinburgh St Giles Cathedral, Greyfriars Bobby

De kathedraal van St Gile, de koffiestand en misschien wel de duurste neus in Edinburgh heeft het Greyfriars Bobby-beeld.

Kort voor 10 uur ben ik op de ontmoetingsplaats voor de mijne Gratis wandeltocht, Er zijn tientallen andere bezoekers om me heen. Ik ben blij dat onze Duitstalige groep met 6 personen klein is. Terwijl de Spaanstalige groep telt ongeveer 30 mensen.

De tour is prima, ik krijg wat aanvullende informatie en geef de tijd door. De stijl van de gids is niet helemaal naar mijn zin, maar goed. Bij een bezoek aan de begraafplaats Greyfriars Kirkyard mijn humeur is in de kelder. Hoewel veel rang Mythen en spookverhalen rond de begraafplaats ben ik ontzet door de vele toeristen tussen de eeuwenoude grafstenen. Het enige dat ontbreekt is dat iemand in de Zwerkbal-outfit rondsurft op zijn bezem om de hoek.

Geweldig, ik denk dat we een koffiepauze hebben in de Grassmarket Community Project Invoegen. Net als Glasgow lijdt Edinburgh aan de groei van daklozen. Mensen zonder thuis of mensen in nood kunnen hier een contactpunt vinden en nieuwe vaardigheden leren, zoals het maken van meubels, naaien of koken. Bovenal wil het sociale project mensen aanmoedigen en nieuwe zelfvertrouwen en een gevoel van gemeenschap geven.

Mijn tip: Grassmarket Community Project, 86 Candlemaker Row, Edinburgh

Het café is dagelijks geopend tot 16.00 uur.

Weinig kunst en architectuur

Nationaal Museum van Schotland

Uitzicht op het Nationaal Museum van Schotland en uitzicht op zee vanaf Calton Hill.

Na de rondleiding door de stad bezoek ik dit Nationaal Museum van Schotland, Ik vind het geweldig als ik zonder de beurs een museum kan betreden. Het bezoek aan het museum is gratis, sommige speciale tentoonstellingen kosten een paar pond.

Omdat ik alleen op reis ben, kan ik door het museum slenteren terwijl de stemming je brengt. Imposant is het uitzicht vanaf de galerij van het Victoriaanse gebouw. Hier vindt u onderwerpen als archeologie, natuurgeschiedenis en kunstvoorwerpen uit het Oude Egypte, China, Japan en Korea.

In het moderne gebouw van het museum vindt u tentoonstellingen over vijf verdiepingen gewijd aan de Schotse geschiedenis en geologische geschiedenis.

Het weer speelt en slentert van de oude stad naar de nieuwe stad naar Edinburgh vanaf de Hill Calton Hill om naar te kijken. Op deze 100 meter hoge heuvel staan ​​monumenten en een mini Acropolis, Bovenal is het geweldig 360 graden uitzicht op Edinburghwie trekt me hierheen.

Edinburgh markeert Calton Hill

Vanaf Calton Hill heb je een fantastisch uitzicht over Edinburgh.

Je ziet de zee, de uitgestorven vulkaan, vanaf Calton Hill Arthur's Seat, het kasteel, de oude binnenstad, de nieuwe stad en het winkelgebied Princess Street met de luxe Hotel Balmoral,

In Suite 552 van Hotel Balmoral heeft de bestseller auteur J.K. RowlinHet boek "Harry Potter en de Relieken van de Dood" eindigde in 2007. Wat een upgrade vergeleken met een van hun eerste schrijfplekken, het café Elephant House,

Edinburgh Balmoral Hotel Afternoon Tea

5 uur: Hotel Balmoral, Café Elephant House en Scottish National Gallery

Ik kan me geen nacht veroorloven in de Balmoral. Echter, de stands 'S Middags thee in de Palm Court op mijn huidige wensenlijstje.

In de Scottish National Gallery Ik kijk 's morgens vroeg naar mijn vertrek omdat het in de buurt van het busstation is. Nu wil ik mijn honger lessen en een wandeling maken door de winkels naar kunst en cultuur.

Mijn tips van Edinburgh

Eten en drinken in Edinburgh

Eten, drinken, ontbijten en uitgaan in Edinburgh

 • In de Hanover Street Ik heb mijn ontbijt SPOT gevonden: In Tani Modi zijn super heerlijke heerlijke en donzige pannenkoeken. Naast het ontbijt worden er broodjes en lunches aangeboden.
 • Over het algemeen zul je tussen vinden Queens Street en Princess Street in Nieuwe stad genoeg mogelijkheden om koffie te drinken, een restaurant te bezoeken of de avond door te brengen in een bar. In de Thistle Street Ik heb geweldige restaurants gevonden die naar mijn smaak zijn uitgerust met opties om Aziatisch, Indiaas of Veganistisch / Vegetarisch te eten. Speciale tip voor het goede doel: Social Bite en Grassmarket Community Project!
 • in Old Town: Mother's India Cafe, MUMS Great Comfort Food, Kebab Mahal (eenvoudig Indiaas restaurant met afhaalmaaltijden, heerlijk eten!).
 • Nachtleven: Er zijn veel feestgangers en pubs in Grassmarket en Rose Street, Jazz is binnen De Jazz Bar gespeeld.

Winkelen in Edinburgh

 • Nieuwe stad: De grootste winkelstraat in Edinburgh is Princess Street. Hier vindt u de gebruikelijke internationale modeketens en het warenhuis House of Fraser. Het aanbod in George Street en Thistle Street vond ik veel beter. Als je net zoveel van boeken houdt als ik, besteed je tijd aan het multi-verhaal Boekhandel Waterstenen, Op de top is er een café, met een beetje geluk met zitplaatsen en uitzicht op het kasteel van Edinburgh. Op dezelfde verdieping vind ik boeken over mijn favoriete onderwerpen als koken, reizen en kunst.
 • Old TownIn de Royal Mile vindt u allerlei Schotse producten, van tweed tot kasjmier, gin tot whisky. Er zijn kwaliteitsverschillen, zoals in elk ander kapitaal in Europa. Ik ging liever naar het bekende Victoria Street, Als de Red Door Gallery niet zo klein en populair was, zou ik hier veel meer tijd doorbrengen. Bij het raam van Walker Slater Ladieswear drukte ik mijn neus plat. Elegante jassen, kostuums en blazers gemaakt van tweedstoffen. in Het vintage van Armstrong Je kunt allerlei soorten kleding uit het verleden vinden.

Meer reistips voor Edinburgh vindt u:

Vind reistips voor Schotland en ideeën voor stedentrips hier:

Edinburgh Tips Travel Blog

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *