Hoe reizen mij heeft veranderd (en niet alleen positief)

Reizen is een deel van mijn leven sinds mijn kindertijd. In die tijd was het echter in de schoolvakanties met de caravan naar Frankrijk, niet in verre landen. Het was pas veel later dat mijn een-jarige reis rond de wereld kwam, die ik had gespaard. Hoe heeft reizen me veranderd? Net buiten mijn comfortzone zoals Japan of Zuid-Amerika? Hier komt mijn antwoord, met haar neem ik deel aan de blog-parade "Reizen veranderd" door Sabine (blog Ferngeweht).

Reis blog wereldreis - Reisblogger Anja in Bolivia1 jaar wereldreis als een ingrijpende ervaring

Eén ding eerst: ik geloof niet in sterrenbeelden. Maar veel van wat er over tweelingen wordt gezegd, is op mij van toepassing. Ik heb twee kanten: aan de ene kant soms te timide, aan de andere kant uitermate nieuwsgierig en bereid om te experimenteren.

En dat leidt me dan ooit met hoogtevrees op de hoogste schommel in Europa, Zowat 100 meter boven Amsterdam zwaaide … Interessant.

Ook ben ik bang om te vliegen en toch te vliegen. Zelfs als ik om milieu-redenen de voorkeur geef de trein of de bus te nemen.

Het definitief overwinnen van het kostte me om grotendeels alleen te gaan op lange termijn reizen. Dat was 1 jaar reis rond de wereld als een vrouw alleen door Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika.

Maar omdat ik zo graag wilde reizen mijn moedige kant kwam sterker naar de trein,

Senso-ji-tempel in TokioMijn lange-termijnreis, angsten en ervaringen

Vóór de reis rond de wereld was ik erg zenuwachtig.

Bovendien waren Carsten, familie en vrienden van tevoren ongerust. Over diefstal, overvallen of pesterijen.

Maar aan de andere kant had mijn avontuurlijke kant de overhand. Natuurlijk – er kwam mijn voorzichtige kant naar voren – goed voorbereid. Met allerlei gadgets uit de Globetrotter Shop, zelfverdedigingscursus en noodnummers in de bagage.

Ik had dat uiteindelijk niet nodig.

Een zakkenroller in Bolivia was het gevaarlijkste dat me overkwam. In Japan kon ik het ook goed vinden met Engels. En ik heb veel aardige, behulpzame mensen ontmoet.

Dus een piloot liet me na zijn landing op zijn stoel zitten, omdat de stewardess mijn vliegangst had opgemerkt. Een gaucho op zijn paard nam me een stuk in Chili. En in Tokio vergezelden mensen me naar mijn hotel, dus daar kwam ik goed.

1) Hoe reizen mij heeft veranderd: ik werd moediger

Ik besefte dat moed de moeite waard is. Meestal gebeuren er positieve dingen. En tegen negatief ben ik thuis niet volledig beschermd.

Het helpt echter echt om vooruit te denken wat er kan gebeuren. Ik deel mijn waardevolle spullen nog steeds op verschillende plaatsen voor het geval er iets wordt gestolen.

2) Ik heb mijn land tijdens het reizen leren waarderen

Ik hou nog meer van mijn huis sinds mijn reizen. Het is een plaats van rust en kracht voor mij. Hier zijn Carsten, onze hond Buddy, familie en vrienden.

Ik heb dat allemaal gemist tijdens mijn reis rond de wereld. Ten slotte mijn bed, mijn bank en mijn kledingkast. Altijd rondreizen, vond ik best vermoeiend.

3) Sindsdien nieuwe bestemmingen in je hoofd

Dat is negatief: ik ben reisverslaafd sinds mijn reis over de hele wereld.

Omdat ik hou van het contrast tussen mijn huis en nieuwe, spannende plekken, mensen en ervaringen.

Als ik een maand niet reis, krijg ik hommels in mijn reet.

Reisblogger Anja Beckmann4) Mijn reizen hebben geleid tot de baan van bloggers

Het is geweldig dat ik ongeveer tien jaar zelfstandig ben geweest. Na mijn reis rond de wereld was dat voor mij een logische stap. Sindsdien werk ik onafhankelijk van de locatie.

Ik kan kiezen waar ik werk voor wie en wanneer. Overigens schrijf ik dit artikel op de bank terwijl ik luister naar zestig muziek.

Toen begon ik als consultant sociale media, daarna was ik een blogger relations consultant en seminar leader, tegenwoordig een fulltime reisblogger.

Maar er zijn ook slechte dingen over de baan van de blogger. In enkele maanden kon ik de klok rond werken, gesponsorde artikelen schrijven en deelnemen aan betaalde blogger-trips.

Helaas is er, net in de winter, weinig aan de hand, omdat ik niet ski. Anders zou ik kunnen genieten van de zomer in Duitsland.

Maar met fluctuerende orders moet ik net zo leven als met de gehate boekhouding. Gelukkig heb ik de allerbeste belastingadviseur.

5) Vertrouwen in een goede toekomst

Maar reizen heeft me geleerd te vertrouwen dat alles goed past. "Het komt zoals het komt", zegt de Keul. "En het is nog steeds goed."

6) Open worden door reizen

Ik ben dol op dit citaat van Mark Twain: "Reizen is dodelijk voor vooroordelen."

Ik sta open voor andere landen, culturen en gebruiken. Probeer daar zo goed mogelijk in te passen. Dus om je geschikt te kleden, een paar woorden in de lokale taal te leren en de lokale gerechten te proberen.

In de tussentijd ben ik een vegetariër. Ik schreef bijvoorbeeld tips voor vegetariërs en veganisten over Lissabon. Ik kijk uit naar het eten op mijn volgende bestemmingen. Het gaat naar Frankrijk, Marokko en Andalusië.

Marrakech hoogtepunten7) tolerantie voor andere manieren van leven

Ik ben altijd tolerant geweest, mijn ouders waren tenslotte hippies. Mijn moeder was bezig met yoga, winkelen in de reformwinkel, sieraden dragen uit Marokko of macramé knopen. P.S.: Ongelofelijk dat de laatste terug is.

Reizen heeft me doen beseffen dat ik kan leven zoals ik wil.

Ik hoef niemand verantwoording af te leggen. Over het feit dat ik (nog) niet getrouwd ben met mijn oude vriend Carsten, we leven samen sinds oktober 2017 en hebben geen kinderen. Voor een hond.

Eerlijk gezegd hebben we 2019. Iedereen zou moeten kunnen leven zoals hij wil. En ik ben erg dankbaar dat dit mogelijk is in Duitsland.

8) Minimalistisch leven

Vandaag ben ik niet meer zo gehecht aan dingen. Een condo, een auto of dure merkkleding? Dat heb ik niet nodig. Door te reizen, krijg ik onvergetelijke momenten.

Ik geef mijn geld liever uit aan reizen, technische apparatuur zoals camera's en eten.

Mijn volgende zelfgefinancierde en georganiseerde reizen: binnenkort ga ik met een vriend in Colmar naar Colmar. En met Carsten en Buddy gaat het op een woonboot, waarmee we in de Elzas rondrijden. Perfect!

9) taalvaardigheid verbeteren

Overigens is mijn Engels behoorlijk goed geworden door te reizen. Dat komt waarschijnlijk omdat ik films en series meestal in de originele versie bekijk.

Ik vecht nog steeds met Spaans en Frans na een paar cursussen. Helaas heeft mijn kleine Latinum uit mijn studies me niet geholpen. 🙂

10) Reizen verbindt

Maar ik heb ontdekt: de communicatie werkt altijd, als beide willen. Indien nodig met handen, voeten en een glimlach.

In Panama gaf mijn taxichauffeur me de namen van alle Duitse nationale spelers. Helaas begrijp ik voetbal niet. Maar we konden het goed vinden.

Trouwens, ik vind altijd gelijkgestemde mensen met wie ik kan praten over reizen. Vol enthousiasme. Als hij of zij van eten en honden houdt, kunnen we niet uit de onzin komen.

Reizen in Londen met de trein11) Milieubewustzijn

Het wordt steeds belangrijker voor mij dat ik duurzaam kan reizen en leven.

Ik heb bijvoorbeeld ongeveer tien jaar geen auto gehad, ben vegetariër geworden en koop minder.

Als ik op reis ben, probeer ik zoveel mogelijk vluchten te vermijden.

Dus maakte ik mijn reis in Londen met de trein, ik ging ook met de trein naar de vlooienmarkt Amsterdam IJ Hallen – de grootste vlooienmarkt van Europa. Ik heb goede Flixbus-ervaring opgedaan in Antwerpen.

Mijn conclusie

Reizen, mijn lievelingen! Het hoeft niet altijd Bali te zijn. Een reis naar een van onze buurlanden is de moeite waard. Andere talen, verschillende culturen of ander eten – Ik vind het spannend.

Dit heeft me ook geleerd om te reizen: in Duitsland is er ook veel te ontdekken. Kijk in artikelen zoals mijn insider tips van Keulen.

Carsten en ik zijn gewoon op zoek naar een busje (GMC Vandura of Chevy Van), hij zou met LPG moeten rijden. Ik kijk uit naar onze reizen en reis door Duitsland en Europa. Er valt nog veel te zien en te leren …

Nu wil ik weten: hoe heeft reizen je veranderd?

Met dit artikel neem ik deel aan de blog-parade van Sabine (blog Ferngeweht): Reizen is veranderd.

Foto's nummer 1 en 5 van mij: fotograaf Melanie Zanin

meer

1 jaar reis rond de wereld: Mijn hoogtepunten & ervaringen uit 14 landen
Reizen, vriend en hond – kan ik alles hebben?
Dream Job Travel Blogger?
Duurzaam reizen & milieubewust wonen: 12 tips
Maak een reisblog en word een reisblogger: 27 dingen die ik sinds 2012 heb geleerd
Apparatuur voor reislogger: camera, drone, koffers & Co.
Reisblogs: de 50 beste reisbloggers

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

Pin dit artikel op Pinterest

Hoe heeft reizen of mijn reis over de hele wereld mij veranderd? Net buiten mijn comfortzone zoals Japan of Zuid-Amerika? Hier komt mijn antwoord, met haar neem ik de blog-parade

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door, heeft de wens om te reizen me echt gepakt. Als fulltime reisblogger reis ik ongeveer vier maanden per jaar, bij voorkeur met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips of vegetarische gerechten – ik breng je hier om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *