Reizende gedachten – reismandschoenen

Maar vanaf het begin. Ik kom net uit een project. Een ander land, verschillende gebruiken en een compleet andere cultuur. Op dat moment weet ik niet waar het voor mij op en neer gaat. Ik ben klaar en kijk uit naar mijn vakantie of beter mijn contractvrije tijd. Het onderzoek loopt niet al te lang achter me en ik weet echt niet welke kant ik op wil. Ik moet nadenken. Dringend. En het idee van een reis, met een rugzak en dergelijke, klinkt verleidelijk: "On the road" – doe me aan. Veel tijd voor mij en mijn gedachten. Mijn plan leest zo grofweg. Op korte termijn boek ik een vlucht naar Brazilië. Florianópolis, de eerste stop.

Regen in Florianopolis

Een vriend van de studie woont daar. Misschien ben ik op zoek naar het leven en de connecties van de studie? Misschien ben ik op zoek naar een veilige, eerste stop op mijn 'backpacktrip' naar het onbekende. Mijn terugvlucht is al geboekt, maar vanuit Lima. Aan de andere kant van het continent. Ongeveer vijf of zes centimeter naar het westen. Verdorie, ik heb deze keer de afstanden onderschat. Beginner fout of maakt het gewoon niet uit Ik heb precies 100 dagen voor mezelf en mijn gedachten.

Tegen alle verwachtingen in

Brazilië is voor mij precies het tegenovergestelde van mijn verwachtingen. Strand flair en zon zullen lange mistige dagen, regen en slechts een paar lichtpuntjes maken. Pas als ik na 10 dagen de grens met Uruguay oversteek, komt de zon naar buiten en stelt zo langzaam een ​​iets andere innerlijke rust in. Tot dusverre had ik maar een paar minuten om na te denken over mezelf en mijn absoluut nieuwe situatie. Op mezelf en nog steeds vol opwinding, vecht ik meer met mezelf. Het plan om gewoon aan mijn toekomst te denken is nog ver weg. Maar ik heb nog steeds tijd – 90 dagen.

Buenos Aires

mind games

In Buenos Aires geef ik mijn plan een nieuwe kans. Ik ontmoet een andere backpacker. We kunnen goed opschieten en besteden de dagen veel in de stad. We praten veel en ze laat me een beetje meeslepen. Maar sneller dan ik kan zien, reist ze verder en, gedreven door de volgende bestemming, liet ik mezelf vallen in de diepe, snelle "reisstroom" en uit Buenos Aires in het donker van de nacht. Ik volg mijn nieuwe kortetermijndoelen met een nieuwe ambitie. Zo snel mogelijk van A naar B, tussen bezoek C. Trap van persoonlijke avonturen in een andere. Geniet van de tijd zonder bondage, zonder een mobiele telefoon, met eenvoudige afspraken, ontspannen "reisvriendschappen" en spontane beslissingen.

bus schema

Mijn toekomst kent alleen het busschema voor overmorgen, misschien het restaurant voor de avond, zelden het bed in het hostel in de volgende plaats. Zelfs als mijn rugzak besluit of, met andere woorden, zachtjes tot zijn eigen geluk gedwongen wordt en zijn eigen weg gaat, blijf ik stromen. Eerst als een plastic zak, dan sneller dan een backpacker.

In de dronkenschap

Mijn toekomst verandert erg snel. Wat ik wil doen na de reis, welke richting ik wil nemen en wat dan ook … niet langer belangrijk. Hier en nu van genieten, voldoen aan de hunkering naar het nieuwe. Pas jaren later besef ik dat de reis op drugs moet zijn geweest. Het medicijn was misschien het volgende "zicht", de volgende gekke actie, de wilde schop in de hoogten van Bolivia, de enorme afgrond bij Colca Canyon of het toevallige dansen op een studentendemo in Chili. Ik kom zes jaar later terug naar de regio en kan me nauwelijks iets herinneren. Waar was ik weer precies in La Paz? Wat had ik toen in Santiago gedaan? Blijkbaar genieten van het leven en niet denken.

Zonsondergang in Peru

De overgave

Pas wanneer ik de laatste busrit naar Lima neem om in het vliegtuig te klimmen, wat me terug zal halen van mijn reis terug naar het dagelijks leven, besef ik hoe stom ik was. Ik heb de vlucht niet uitgesteld om een ​​onbelangrijk universitair evenement bij te wonen vanuit het perspectief van vandaag. Mijn toekomst na de reis zo onzeker als voorheen. Geen idee van wat na? Of misschien? De sollicitatiegesprekken onderweg waren gewoon een voorproefje van het leven thuis. Uiteindelijk vond ik alleen de zekerheid: reizen, ik kan geen toekomst plannen, alleen het heden ervaren. Dat zou kunnen verklaren waarom ik keer op keer probeer uit te breken uit het dagelijks leven. Ben ik misschien een planner in het dagelijks leven, maar hou ik op de een of andere manier van het onvoorspelbare. Niemand mag dat opmerken 🙂

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *