Lissabon in de winter: bezienswaardigheden, tips & foto's

Een lang weekend in Portugal: dus ervoer ik de anders grijze januari in warm zonlicht. In Lissabon – slechts drie vlieguren verderop – wachtte de blauwe lucht en 13 graden op me. In dit artikel vind je mijn beste tips voor Lissabon in de winter, met ongeveer 30 foto's voor bezienswaardigheden in Lissabon en Sintra. Daarnaast mijn tijd- en kostenplan.

Opmerking: dit artikel bevat verwijzingskoppelingen. Wanneer u via deze links iets koopt of boekt, krijg ik een kleine commissie. U betaalt de normale prijs. Opbrengsten als deze stellen me in staat om reisblogs en sociale media gratis voor je te blijven gebruiken.

Lissabon Winter, Lissabon, Portugal, Lissabon Tips, Lissabon Pictures, Lissabon Reizen, Lissabon Insider Tips, Lissabon Eten, Winter Reisbestemmingen, Winter Reisbestemmingen Europa, Winter Reizen, Europa Reizen, Europa Reisbestemmingen, Europa Reizen Laag, Europa Reistips, Portugal Vakanties, Portugal Reistips #Lisbon #Portugal # WinterreparatieIk hou van Lissabon: het ontspannen tempo, de rivier de Taag, de uitkijkpunten, de gele trams en de huizen met hun kleurrijke tegels.

Twee keer eerder bezocht ik de stad met de hunne ongeveer 500.000 inwoners, in november en januari.

Torre de Belem LissabonMeer artikelen u kunt hier vinden:

Lissabon Tips & Pictures: De top 7 attracties
Lissabon en Cascais – een weekendtrip
Attracties in Lissabon voor een zondag
Lissabon tips Eten: veganistisch, vegetarisch, lekker
Pasteis de Nata Recept: puddingtaartje uit Portugal

Lissabon in de winterLissabon in de winter: tijdschema voor het verlengde weekend

vrijdag
om 14 uur aankomst in de My Story Hotel Ouro
Plein Praca do Comercio
Luister naar straatmuzikanten op het kleine strand
Rua Augusta winkelstraat
Lift Elevador de Santa Justa
Diner bij Ao 26, hier kun je mijn Lissabon-tips eten

zaterdag
Ontbijt in Nicolau
Reis per trein naar Sintra, op ongeveer 30 kilometer afstand
Sintra: Palácio Nacional da Pena
Sintra: Quinta da Regaleira landgoed met indrukwekkende fontein
Diner in The Food Temple

zondag
Zonsopgang op het strand van Praca do Comercio
Eerste ontbijt in Frutaria
Tweede ontbijt in de Juicy
Loop over de rivier de Taag

Huis in LissabonBen je voor het eerst in de stad? Handig bij het plannen van deze zijn Reisgids van Lissabon:

Lissabon in de winterKostenplan: reis naar Lissabon in de winter

Vlucht Keulen – Lissabon: 120 Euro met Eurowings (alleen met handbagage)
Twee nachten in de My Story Hotel Ouro: 175 euro zonder ontbijt
Rit met openbaar vervoer met oplaadbare Viva Viagem-kaart: ongeveer 15 euro (inclusief Elevador de Santa Justa)
Bus 434 van het treinstation Sintra naar het Pena-paleis (retour): 6,90 Euro
Toegang Pena Palace: 14 euro
Toegang Quinta da Regaleira: 8 euro
Eten en drinken: ongeveer 60 euro voor drie dagen
Totale kosten: ongeveer 400 euro

Non-stop vlucht naar LissabonNon-stop vlucht naar Lissabon – alleen met handbagage

Zoals Carsten voor mij Keulen luchthaven bracht regen op de autoramen. We hadden drie graden. Yuck!

Ik heb een non-stop vlucht geboekt Lissabon, ongeveer drie weken voor de reis. Eurowings Ik gebruik vaker. Gelukkig miste ik de meeste vertragingen en annuleringen van vluchten tot nu toe.

Mijn vlucht begon precies op tijd om 10.40 uur en drie uur later in Lissabon geland (- 1 uur van onze tijd),

Luchthaventransfer in Lissabon

Bij één machines Ik heb er een Oplaadbare Viva Viagem-kaart voor openbaar vervoer,

Met de metro Dat was ik in 45 minuten aan de halte Baixa-Chiado, in het midden van de Praca do Comercio. Vanaf hier was het slechts een paar stappen naar mijn hotel.

Je hebt veel bagage en zou er liever een hebben privéluchthaventransfer Boek? Informatie hieromtrent vindt u hier op Get your Guide. Ik boek altijd mijn rondleidingen en stadskaarten.

Dus er zijn ook de Lisboa-kaart, Dit geeft u gratis toegang tot 23 musea en het openbaar vervoer.

My Story Hotel Ouro LissabonLisbon Tip Hotel: In het midden van het centrum

de My Story Hotel Ouro (Rua Aurea 100) was super centraal en was lekker stil. In de gezellige kamer sliep ik erg goed. Ik heb het geboekt zonder ontbijt omdat ik verschillende cafés wilde proberen.

Overigens, je kunt het hier vinden meer Lissabon hotels.

Lissabon in de winterLissabon in de winter: is de reis de moeite waard?

Zelfs in het laagseizoen wacht een mooie bestemming op je in Portugal. Het weer in Lissabon is meestal veel beter in de winter dan in de onze.

In januari waren alleen de populairste bezienswaardigheden goed bezocht. Anders was het overal aangenaam leeg,

Pasteis de BelemEen paar restaurants hadden echter bedrijfsvakanties. En 's avonds in het oude stadsdeel Alfama dat was ik bijna alleen onderweg,

Lissabon Portugalmeest klassieke attracties in Lissabon Ik had het al tijdens mijn eerste twee bezoeken gezien:

  • Torre de Belem
  • Padrao dos Descobrimentos
  • Oude wijk Alfama
  • Castelo de Sao Jorge
  • gezichtspunten
  • de gele trams

Op mijn derde bezoek de zon kwam op om 8 uur en om half 5 was het zonsondergang. Ik gebruikte de tijd voor Lissabon en Sintra.

Het was nog steeds koel in de ochtend en de avond. In de hotelkamer draai ik de verwarming aan de buitenkant droeg ik de mijne winterjas,

Denk er eens over na comfortabele schoenenHet gaat vaak bergopwaarts en bergafwaarts. En dat kasseien is soms glad.

Lissabon in de winterzonsopgangLissabon in de winter: dag 1

Van het hotel waar ik naar toe wandelde Praca do Comercio, Een grote kerstboom was het enige dat de winter nog herinnerde. Omdat met de blauwe lucht en de felle zon schijnt Lissabon leek lente.

Lissabon in de winter: strandbij de klein strand Ik ging zitten 13 graden op een muur. En deed niets anders dan naar de straatmuzikanten luisteren en genieten van het uitzicht.

Een oud stel schommelde op het ritme van de muziek en een meisje danste op het strand langs het water. de Stad van de zeven heuvels is magisch, zelfs in de winter!

Lissabon in de winter: Elevador de Santa JustaOver de Rua Augusta winkelstraat Ik ging later naar de ouderwetse Lift Elevador de Santa Justa. Hij komt uit 1902. 45 meter hoog en aanbiedingen een mooi uitzicht over de stad.

Lissabon in de winterIk moest echter eerst Wacht 40 minutenvoordat ik omhoog kon gaan.

Misschien heb je ook interesse in het 3 uur Stadsrondleiding door Lissabon van Haal je gids op. Je krijgt een inzicht in geschiedenis en levensstijl. Met je Duitstalige gids verken je de meest interessante wijken zoals Baixa en Alfama. Je rijdt in de tram en eet cake.

Lissabon in de winter: SintraLissabon in de winter: dag 2

Na het ontbijt vertrok ik Rossio treinstation uit de weg Sintra, Het stadje in Sintra Mountains is de voormalige zomerresidentie van de koningen, Ze hoort bij haar sprookjesachtige kastelen de UNESCO World Heritage Site.

40 minuten had mijn trein nodig. Deze zaterdag om 11 uur was het in de stad erg vol, Ik wil me niet voorstellen wat hier in het hoofdseizoen gebeurt.

Lissabon in de winter: Pena PalaceIk nam eerst de bus Pena Palace uit 1854, Het kleurrijke kasteel wordt beschouwd als dat Portugees kasteel Neuschwanstein, het is absoluut de moeite van het bekijken waard van buiten en van binnen! Trouwens, hier kan je Ticket zonder wachtrij Book.

Lissabon in de winter: Quinta da RegaleiraHoe leek betoverd en eerder kalm, aan de andere kant Quinta da Regaleira landgoed uit 1910, Daar nam ik de bus terug naar het stadscentrum en liep de rest van de weg te voet.

Lissabon in de winter: Quinta da Regaleira-fonteinHet hoogtepunt was hier één Fountain. Ik keek eerst in de schacht van bovenaf. Toen rende ik in een spiraal naar de vloer – het werd koeler en donkerder. Gelukkig hoef je niet meer terug te komen. Door tunnels leiden manieren.

De tuin met het landhuis is ruim en mooi. Hier zie je varens en palmbomen en kleurrijke bloemen.

De reis van Lissabon naar Sintra is zeer de moeite waard! Aan Sintra schrijf ik een aparte blogpost. Meer foto's en video's zijn te vinden in mijn Instagram Story Markeer Lissabon.

Er is zoveel meer te zien en te ontdekken. Helaas had ik alleen maar tijd voor de twee bezienswaardigheden in één dag. Omdat ik voor de reis vanuit Lissabon, bus- en voetpaden veel tijd nodig had. En aan het eind van de dag was ik zo moe dat ik alleen in Lissabon het diner bereikte.

Wilt u niet alleen gaan of zich meer op uw gemak voelen? Op de Dagtrip Sintra, Cabo da Roca en Cascais je ervaart Sintra met het prachtige Pena-paleis. Je stopt in het meest westelijke punt van Europa, in Cabo da Roca. Uiteindelijk gaat het naar Cascais, ooit de vakantiebestemming van de Europese adel.

Lissabon in de winterzonsopgangLissabon in de winter: dag 3

Ik moet toegeven: meestal versla ik de zonsopgang. Als een nachtbraker kijk ik in plaats daarvan naar zonsondergangen.

Maar op zondag in Lissabon werd ik vroeg wakker en rende over het plein naar het strand. Daar keek ik met wat andere mensen, terwijl de zon langzaam verscheen en alles in roodg gouden licht dook.

Lissabon in de winterzonsopgang
Lissabon in de winterzonsopgang
Lissabon in de winterzonsopgangGewoon magisch!

Sappig LissabonToen probeerde ik er twee cafés voor zondag ontbijt out. Je kunt ze vinden op mijn Lissabon-tips eten.

Lissabon in de winterAan het einde van mijn Lissabon-weekend liep ik verder Rivier Tejo langs. Daar zag ik een zeilboot in het zonlicht.

Lissabon in de winterEen beetje verder Quiosque Ribeira de Naus (Av Ribeira das Naus 5) mensen zaten onder parasols. Ze keken naar de rivier, genoten van de zon en praatten.

Deze plaats is in de winter representatief voor Lissabon. De hoofdstad van Portugal maakt zelfs in het meest onaangename seizoen veel plezier!

Lissabon Tips & Informatie in een oogopslag

Lisbon Hotel
My Story Hotel Ouro
Andere hotels in Lissabon

Reisgids van Lissabon

Lissabon City Card & Tours
Lisboa-kaart voor 24, 48 of 72 uur
Lissabon stadstour geschiedenis (s) en levensstijl
Dagtrip Sintra, Cabo da Roca en Cascais

Lissabon in de winterHeb je nog meer tips voor Lissabon in de winter?

Opmerking: ik heb de reis naar Lissabon zelf betaald en georganiseerd, er waren geen samenwerkingsverbanden met Lissabon in de winter.

meer

Lissabon Tips & Pictures: De top 7 attracties
Lissabon en Cascais – een weekendtrip
Attracties in Lissabon voor een zondag
Lissabon tips Eten: veganistisch, vegetarisch, lekker
Pasteis de Nata Recept: puddingtaartje uit Portugal

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

Pin de "Lissabon in de winter" -tips op Pinterest

De beste Lissabon-tips voor Lissabon in de winter, plus ongeveer 30 foto's van Lissabon van bezienswaardigheden in Lissabon en Sintra. Daarnaast een tijd- en kostenplan voor de winterreis. Alles voor uw Lissabon-reis! #Lisbon #Portugal #Winterreise

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door ben, zit ik vol met het verlangen om te reizen. Mijn favoriete manier van reizen is met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips, wintervakanties of vegetarische gerechten – als een full-time reisblogger breng ik je naar de blog om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *