Culture Shock Cruise Ship Reisverslag – Reisideeën

Enorm en gracieus tegelijkertijd torent ze voor me uit en haalt ze mijn adem weg. Ze is mooi. Het was stil en luid op hetzelfde moment. Een paar minuten sta ik daar gewoon en kijk ernaar.

Mijn gedachten worden onderbroken door de crew Purser, die mij ontvangt en me begeleidt aan boord. Binnen leek het nog steeds op een bouwplaats. De opera was in de laatste fase van voltooiing. Over een paar dagen zou het moeten beginnen. Eerst met partners en reisagenten. Ik zou voor de laatste van DACH (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) moeten zorgen. Laat ze zien, laat ze het schip zien en geef ze alle informatie die ze nodig hebben. Maar dat gebeurde niet. Want op dezelfde dag was er een "noodoproep" van het zusterschip, de MSC Lirica. Ze was voorbestemd mijn eerste thuisschip te worden. Er was personeel bij de receptie en ik moest het werk overnemen.

Venetië – nee, bedankt

Dus vloog ik de volgende dag naar Venetië. Mijn eerste keer in Venetië. Mijn eerste indruk was heel duidelijk: ik vond het niet leuk. Ik was helemaal overdonderd. De stad was vol met mensen, zoveel toeristen in een stapel die ik nog nooit eerder had gezien. Er waren er zoveel dat ze de schoonheid van Venetië bedekten en verborgen. Ik had echter geen tijd om me zorgen te maken of ik van Venetië hield of niet.
Mijn uitdaging was om mezelf in deze puinhoop te concentreren en mijn eigen weg naar het schip te vinden – met te veel bagage. Op de een of andere manier was ik daarin geslaagd. Aangekomen in de enorme terminal moest ik eerst mijn weg vinden in de drukte van het in- en uitstappen van gasten – verschillende schepen. Na wat geruchtvraag werd de bemanning Purser van Lirica gebeld. Hij controleerde eerst de paspoorten. EU-bemanning en NIET-EU-bemanning waren gescheiden. De nieuwe niet-EU-bemanningsleden hadden strengere controles voordat ze konden instappen. Ze moesten bijvoorbeeld naast geldige papieren en visa ook gezondheidscertificaten indienen. Ik hoefde het niet te doen.

aankomen

Eerst gingen we naar het bemanningsbureau, waar alles geregeld was. Ik kreeg mijn eerste verzendcontract voor een periode van 6 maanden. Dat betekent zes maanden aan boord werken zonder vrije dagen of vakanties. Dat stoorde me niet. Met alle nieuwe indrukken had ik geen tijd om mij zorgen te maken over dergelijke details. Toen een foto voor de crewkaart en daar stond Alessia al voor me. Klein, klein, mooi en met een open sympathieke aard en een grote glimlach begroette ze me. Ze hielp me een uniform te krijgen en liet me de hut op het benedendek zien, die we samen moesten delen. Dat was schok nummer 1. De (binnen) hut was klein, krap en donker. Het bovenste stapelbed was voor mij voorzien. Ik had geen tijd om het vreselijk te vinden, omdat ik mezelf in het uniform moest gooien om op tijd aan de receptie te beginnen voor inscheping.

Er waren 3 uniformen. Een daguniform bestaande uit een kaki blazer, rok, witte blouse en paddock. Een avonduniform bestaande uit een elegant ensemble in grijs: kokerrok, nauwsluitende blazer, witte blouse en zwarte stropdas. Last but not least was er het gala-uniform: een elegante zwarte jurk met zwarte blazer en foulard. Ik had mijn eigen schoenen meegenomen. Met de binding van de foulard en de stropdas had ik hulp nodig van Alessia. Ik had nog nooit zoiets eerder gedragen. Nauwelijks vermomd ging het verder.

De officieren knoeien

De receptionisten hebben hier geen officiersstatus, maar ze worden erg "gezien" door de officieren. Dus het gebeurde dat we het voorrecht hadden om daar te dineren. Het was net zo elegant als een restaurant. Er was goed eten en op elke tafel voor lunch en diner ook een kleine karaf witte en rode wijn. Ik was te enthousiast om te eten. En er waren overal die looks. Ze waren alomtegenwoordig. Het maakt niet uit waar ik me op het schip bewoog, het uiterlijk volgde en keek me aan. Ik was erg ongemakkelijk. Later begreep ik dat ik als nieuwkomer natuurlijk ook tot het "verse vlees" behoorde, zoals men zo mooi aan boord zegt.

Schok nummer 2

Ik had geen tijd om me ongemakkelijk te voelen vanwege de looks, want het ging rechtdoor. Voor een korte introductie tot de veiligheidsbeambte. Uitleg volgt later. Teken eerst het "document". Vervolgens rechtstreeks naar de receptie van de service. Hier was mijn persoonlijke schok nummer 2.

Menigten en chaos. Er was geen tijd voor een briefing, laat staan ​​een training. De sprong in het koude water. In het ijskoude water. Er was geen gereguleerde wachtrij of iets dergelijks. De receptie was ongeveer 6 meter lang en licht gebogen. Eigenlijk heel mooi. Als ze niet allemaal tegelijkertijd zouden rennen. Met al zijn de betreden gasten bedoeld. Niemand heeft gehuurd of laat de ander praten. ALL praatte op hetzelfde moment. Dat dit niet op een kalme toon gebeurt, kan men zich voorstellen. Uit alle hoeken klonk het: "Signorina! Madame! Señorita! Miss! Mademoiselle! 'Ze knipten met hun vingers en wuifden onze aandacht.

Pure horror

Omdat ik niet was geïnformeerd en maar een uur geleden aan boord was gekomen, kon ik nauwelijks een vraag beantwoorden. Dus ik keek de anderen na hoe ze met de vragen / zorgen omgingen en op een gegeven moment deed ze het. Ik had geen keus. Of ik krijg de boze blikken van de gasten die denken dat ik niet wil helpen of dat ik niet het risico neem om een ​​probleem te beantwoorden. Ik koos voor het laatste. Uiteindelijk zijn het meestal dezelfde vragen. Toch is. Op dat moment had ik die ontspannen mening niet. Deze eerste verschuiving was het ergste van alles voor mij. Ik heb me zelden zo ongemakkelijk in mijn vel gevoeld. Ik was bang om te worden aangesproken. Ik wilde me in de lucht laten.

Later – tijdens de maaltijd – kalmeerde het een beetje en kon ik opnieuw ademen. In vrede, zie hoe dingen werkten. Hoe een nieuwe SeaPass-kaart te printen, wat te doen wanneer iemand van cabine wil veranderen, hoe hij aan boord moet betalen en al deze dingen. Mijn collega's waren allemaal erg gestrest, maar super aardig. Ik denk dat Front Desk Supervisor Yvette me graag had willen opgeven, het bange konijntje, maar ze gaf me een kans. Yvette kwam uit Madagascar, was klein en klein, maar kon ook behoorlijk ondeugend zijn. Op een leuke, sympathieke manier. Ik vond haar vanaf het begin leuk.

Gedaan in de meest ware zin van het woord

Laat in de avond was ik helemaal in de cabine. Ik moest alles op de een of andere manier eerst verwerken. Wat heb ik ermee gedaan? Dat kan niet goed zijn. Hoe ben ik hier terecht gekomen? Hmm oh ja, een half jaar geleden had ik een MSC Crociere-scherm in de fvw gezien. Ik dacht dat het een goed idee zou zijn om een ​​initiatief aan te vragen en eindelijk een baan te krijgen waar ik de wereld over kon reizen. Een half jaar lang was er geen reactie op mijn aanvraag. Tot ergens werd gebeld. Een vrouwelijke stem stelde zich voor als een MSC-medewerker in Napels en vroeg of ik binnen vier dagen aan boord kon gaan. Waarom niet? Als alles kortdurend is, dan heb je geen tijd om alles duizend keer te heroverwegen. En daar was ik. Dat is niet wat ik me had voorgesteld.

Schok nummer 3

Op een gegeven moment val ik in slaap. Ik slaap als een steen. Het is stockduster. Schok nummer 3: Het alarm gaat af en scheurt me bruut uit de slaapstand. Ik weet niks meer. Wat is vandaag voor een dag. Wie ben ik Waar ben ik? En waarom. Deze smalheid. De duisternis en, vervolgens, dit kunstmatige licht. Het is wreed. Mijn hoofd zoemt. Maar ik kan nu niet uit deze situatie komen. Alleen in 6 maanden. Als ik iets start, trek ik het eruit. Opgeven en stoppen is nooit mijn ding geweest. Ongeacht hoe (naar verluidt) het slecht is.

Dag 2 …

… begint met de veiligheidsinstructie. Alle nieuwe medewerkers moeten aanwezig zijn en leren van de veiligheidsbeambte welke veiligheidsmaatregelen aan boord moeten worden genomen, welke gevaren er op een schip bestaan ​​en hoe zich in noodsituaties te gedragen. De scenario's worden regelmatig gespeeld in noodoefeningen (= reddingsoefeningen). Er is eens een patroonoefening, die altijd aan het begin van elke rit met de gasten wordt gemaakt en aan de andere kant de oefening voor bemanningsleden. Vanmorgen was de reddingsdienst voor de gasten gepland voor vertrek. Het was mijn plicht om naar het aan mij toegewezen stuurboord-dockingsstation te gaan en de gasten te laten zien hoe ze een zwemvest moeten aandoen en welke functies het met zich meebrengt. De hele 5 keer – met de aankondigingen gedaan door de cruise-directeur in 5 talen.

Veel meer dan een nieuwe baan – een nieuwe wereld

In de eerste paar weken moest ik niet alleen een nieuwe baan leren. Integendeel, ik moest leren een heel ander leven te leiden. Op het microkosmoschip, dat als een onafhankelijk land werkte. De president was de kapitein. Met heel eigen structuren en hiërarchieën. Oh, hoe belangrijk waren de hiërarchieën. Als iemand de kapitein of een van de officieren niet goed genoeg begroette, zouden ze worden bedreigd met uitzetting.

Zeer dichtbij om te wennen is de krap geweest. En het gebrek aan privacy. Ik was in amper een moment alleen. Er was geen echt toevluchtsoord. Ik was overal onder toezicht. Tenminste, zo voelde het. Onaangename situaties of mensen konden niet worden vermeden. Werkplek = verblijfplaats. Er is geen tussenliggend iets.

2450

Toen waren er altijd zoveel mensen. 1700 gasten en 750 werknemers. En iedereen wilde iets. Zo voelde het voor mij. Velen waren zo belachelijk, luid en onbeleefd. Permanente uitzending in 5 talen en soms meer. Meertalige beledigingen. De ergste beledigingen die we hadden om te bij de receptie. Beledigingen die veel verder gingen dan onvriendelijke klachten. Woestijnbeledigingen zoals "puttana" bijvoorbeeld, we moesten boos zijn toen het niet genoeg tijd was om van boord te gaan in Bari-tijden. Maar de gast is koning. We mochten niet reageren.
De eerste twee maanden waren ondraaglijk voor mij. Er was geen dag dat ik niet in mijn hut was en nadacht over het gooien van de handdoek. De gedachten cirkelden ononderbroken. Zoveel nieuw gewild en moest worden verwerkt. Maar daar was geen tijd voor. Altijd vergezeld door het voortdurende gerommel van de oceaan om me heen – het water dat hoorbaar tegen de wanden van het schip botste. Of mijn verwachtingen gewoon te naïef waren en ik zou beter af zijn om af te breken en naar huis te gaan? Ik heb het niet gedaan. Omdat met alles "vreselijk", er altijd leuke momenten waren. En op een gegeven moment heb ik mezelf toegestaan ​​om het waar te maken.

Ik zag de geweldige mensen die me omringden en met wie ik mocht werken. De mensen die me kuikens onder hun hoede namen om voor me te zorgen – bijvoorbeeld Alessia & Fulvio. De familiehuishouding van de bemanning aan boord. De tijd samen. De festivals. De vriendschappen die zich ontwikkelden. Het verse eten gebracht door de vrouwen aan boord van de thuishaven van Napels, die we allemaal deelden in de machinekamer, bijvoorbeeld. De verscheidenheid aan boord heeft vooral indruk op me gemaakt. Tegelijkertijd was het echter ook vanzelfsprekend. De Bell Boys kwamen uit Bali, de Blue Boys kwamen uit Samoa, de meeste officieren kwamen uit Zuid-Italië, de veiligheidsofficieren kwamen uit Israël en zo verder, enzovoort. Ik kon me geen betere werkomgeving voorstellen. Ze waren allemaal deel van mijn familie geworden. We konden op elkaar vertrouwen en waren er altijd voor elkaar. Soms was het bijna te harmonisch om waar te zijn. Natuurlijk waren er ook geweldige gasten. We mochten een positief onderdeel van hun vakantie zijn. We hebben ons steentje bij kunnen dragen om ervoor te zorgen dat ze een onvergetelijke tijd aan boord hebben doorgebracht.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *