Reizen per trein in Londen: duur, prijzen en tips

Waarom niet de trein nemen in plaats van het vliegtuig naar Londen? Ik was opnieuw voor een lang weekend in een van mijn favoriete steden. Ik vertel je hoe de rit jou. a. met de Eurostar in de tunnel, hoe duur het was en of ik het helemaal kan aanbevelen.

Reizen in Londen met de treinVia Brussel naar Londen met de trein

In Londen was ik voor het eerst als student, toen namen we de lange afstandsbus. Daarna was ik er heel vaak, bijna altijd met het vliegtuig. Maar ik wil het duurzaam reizen Als ik wil, heb ik besloten deze keer naar de trein te gaan.

Zo zag het eruit route uit (terug in omgekeerde volgorde):

  • Regionale Express van Mönchengladbach-Rheydt naar Aachen: 50 minuten
  • ICE van Aken naar Brussel-Zuid: 1 uur en 15 minuten
  • Eurostar vanuit Brussel-Zuid naar London St Pancras: 2 uur

Duur van de treinreis naar Londen

De totale tijd inclusief tijd om te veranderen? Zes uur, vijf uur terug.

Ik had dat nodig vergelijkbaar lang als per vliegtuig,

Omdat het mij ongeveer een uur kost om met de trein naar de luchthaven Keulen of Düsseldorf te komen. Voor Europese vluchten, ben ik er twee uur voor vertrek. Plus minstens een uur en 10 minuten vlucht naar Londen. Er is ook een transfertijd van de luchthaven naar het stadscentrum – afhankelijk van de luchthaven. Zo komt ongeveer hetzelfde.

Prijzen: met de trein naar Londen

De kosten? rondje 150 euro heen en terug, Het is een schande dat de milieuvriendelijke trein duurder is dan veel vluchten.

Ik heb mijn ticket geboekt via de App Omio, Het is echt handig: binnen Europa zie je verbindingen per trein, bus en vlucht naar je bestemming. En vergelijk en boek direct.

In het vliegtuig zoals in de trein of met de langeafstandsbus reis ik altijd met zeer lichte bagage: met mijn kleine koffer en mijn cameratas, die eruit ziet als een normale handtas. Ken je de mijne al? Paklijst citytrip?

Reizen in Londen met de treinMet de trein naar Londen: ervaringen

Ik hou van de rustige rit door het landschap in de trein. Onderweg lees ik meestal op mijn tablet, bekijk series of schrijf artikelen.

Ik vind het niet zo leuk, als treinen eenvoudig worden geannuleerd, vertraagd of gevuld om te barsten.

Op mijn reis naar Londen ging het echter goed, behalve aan het eind van de storm.

Ik had connecties met voldoende buffers om te veranderen. Op de terugweg werd de baan bijvoorbeeld in Brussel van 5 naar 7 veranderd. Toen ik daar aankwam, werd er gezegd dat de trein vanaf platform 9 vertrok. Dus verander weer …

Ik reed verder vrijdag door 7 uur 's morgens en was op de middag 12 uur Lokale tijd in Londen (een uur eerder dan de onze). Perfect, want ik check in om 14 uur in mijn hotel en al voordat de reistas kon vertrekken.

Terug reed ik verder Zondag om 13 uur en zou rond moeten zijn 19.00 uur arriveren. Maar toen een storm het gehele spoorwegverkeer in NRW verlamde, kwam ik alleen maar naar Luik. Daar haalde Carsten me op met de auto.

Alleen in de Eurostars die ik had zitplaatsreserveringen, In de andere treinen vond ik echter gemakkelijk plaatsen.

In de ICE kon ik mijn smartphone opladen en de gratis wifi gebruiken.

De Eurostar uit Brussel was vrij oud tegen de nieuwe ICE uit Aken: er waren geen stopcontacten om op te laden, de wifi werkte niet en het was erg warm. Maar de stoelen waren comfortabel en het was relatief stil. Terug ging het in een nieuwere Eurostar met sockets en relatief stabiele Wifi.

Reizen naar Londen met EurostarLonden Eurostar check-in

De Eurostar gaat al sinds 1994. Eerder had ik hem van Parijs naar Londen gebracht.

Trouwens, je moet gaan voor de Eurostar Inchecken 45 minuten van tevoren, De besturing lijkt een beetje op het vliegveld.

Op het station Brussel-Zuid volgde ik de borden van de Eurostar naar mijn eigen wachtkamer. Hier liet ik mijn eerste zien afgedrukte ticket voorheen.

Daarna leg ik de mijne bagage in de kommen op de tape, zodat deze kon worden gescand en door de beveiligingscontrole, Overigens, op de terugweg had ik drankjes in grote flessen. Geen probleem, in tegenstelling tot in het vliegtuig.

Nog een verschil met het vliegtuig: er zijn geen beperkingen aan de afmetingen of het gewicht van uw bagage. Je moet het gewoon zelf kunnen dragen. Een lijst met verboden voorwerpen is te vinden op de Eurostar-website.

Naast mijn identiteitskaart had ik ook de mijne paspoort aangesloten. Dus ik zou dat kunnen doen E-pas machines te gebruiken voor de besturing: gewoon paspoort invoegen, scannen, klaar. Het was veel sneller dan aan het loket in de rij staan.

Reizen naar Londen met EurostarEurostar Lounge: wachten op de trein

In de hal waren zitplaatsen, verkoopautomaten en toiletten. Er is ook een chocolaterie en een café met zitplaatsen. Hier verdreef ik de wachttijd van ongeveer een uur.

Trouwens, terug in de wachtruimte van St Pancras was het gek. Ik ging met anderen op de vloer zitten.

Reizen naar Londen met EurostarEurostar: rijd door de tunnel en aankomst

De Eurotunnel ligt 37 kilometer onder de zeespiegel de langste onderwatertunnel ter wereldHij verbindt Coquelles bij Calais met Folkestone. De tunnelpassage duurt 20 minuten. Het ligt 40 tot 75 meter onder de zeebodem.

Was het vervelend om door de tunnel onder het Engelse kanaal te rijden? Nee. Ik geef nog steeds de voorkeur aan veel meer dan alleen vliegen, omdat ik best bang ben om te vliegen.

Ik ben geen grote fan van strak. Desondanks kwamen er geen gevoelens van claustrofobie naar boven. Onderweg door de tunnel had ik alleen wat druk op mijn oren, een beetje zoals in een vliegtuig.

Meteen na aankomst in St Pancras, Londen, zie je de eerste attractie: op King's Cross Station aan de overkant van de straat Track 9 3/4 van Harry Potter erg populair. Een lange wachtrij wachtte om te poseren met een bagagekar, koffer, kooi en kleurrijke sjaals voor een foto.

citizenM Hotel Tower of LondonVan het station van St. Pancras naar het hotel

Wat ik zo leuk vond aan de treinreis: het treinstation was centraal gelegen en ik had – in tegenstelling tot het vliegtuig – niet lang nodig in de stad of mijn hotel.

Mijn favoriete hotel? Dat is het citizenM Tower of London Hotel (Doorverwijslink *). Betaalbaar voor Londen, het is centraal gelegen en heeft het beste uitzicht op de Tower of London. Ik hou ook echt van de rest van het hotel met zijn ultra-chique en grappige ontwerp.

Hier zul je vinden meer Hotels in Londen* bij Booking.com boek ik altijd mijn accommodaties. Ik zoek naar locatie, prijs, beoordelingen en foto's.

Met de trein naar Londen: mijn conclusie

Over het algemeen kan ik de treinreis alleen maar aanraden: het was een comfortabele, ontspannen en milieuvriendelijke manier van reizen. Twee keer veranderen was helemaal geen probleem met mijn lichte bagage.

Als u ook met de trein naar Londen wilt reizen: probeer ook licht te reizen, hapjes en drankjes in te pakken en ruim de tijd om van trein te veranderen.

Als ik iets zou kunnen wensen? Dan zou de treinrit net zo duur zijn als een vlucht.

Helaas kwam de storm uiteindelijk op me af. Maar de aankomst zou zeker moeilijk zijn geworden met het vliegtuig.

Neemt u ooit de trein in plaats van de vlucht voor uw reizen?

Opmerking: ik heb de reis in Londen zelf betaald en georganiseerd, er waren geen samenwerkingsverbanden.

Dit artikel bevat verwijzingskoppelingen. Als u iets via deze links boekt of koopt, ontvang ik een kleine commissie. U betaalt de normale prijs, het kost u niets extra. Bedankt voor je steun!

meer

Stedentrips met vluchtplanning – in 9 stappen
Verpakkingslijst Citytrip: om af te drukken en af ​​te halen voor uw perfecte stedentrip
Diverse artikelen in Londen
Brighton: bezienswaardigheden in "London by the Sea"

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

Bepaal de tips voor "Londen met de trein" op Pinterest

Reizen naar Londen met de trein: over Aken en Brussel ben ik u. a. reed naar Londen met de Eurostar. Duur van de treinreis, prijzen en treinreistips - u vindt meer in de reisblog. #London #travel #Eurostar

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door, heeft de wens om te reizen me echt gepakt. Als fulltime reisblogger reis ik ongeveer vier maanden per jaar, bij voorkeur met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips of vegetarische gerechten – ik breng je hier om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *