Lissabon tips Eten: veganistisch, vegetarisch, lekker

Wat denk je van Portugese gerechten? Vis, vlees of Pasteis de Nata custardtaart? Als een vegetariër was ik aangenaam verrast door hoeveel veganistische en vegetarische restaurants en cafés de hoofdstad van Portugal biedt. Ik heb je mijn beste tips voor eten in Lissabon gebracht, inclusief veganistische pasta's.

Opmerking: dit artikel bevat verwijzingskoppelingen. Wanneer u via deze links iets koopt of boekt, krijg ik een kleine commissie. U betaalt de normale prijs. Opbrengsten als deze stellen me in staat om reisblogs en sociale media gratis voor je te blijven gebruiken.

Nicolau LissabonUitgebreid weekend in Lissabon

De derde keer dat ik Lissabon bezocht in de winter, in januari 2019. Terwijl ik eerder naar de belangrijkste hoogtepunten van Lissabon had gekeken, heb ik het deze keer ontspannen laten gaan.

Ken je deze artikel weten?

Lissabon Tips & Pictures: De top 7 attracties
Lissabon in de winter: bezienswaardigheden, tips & foto's
Lissabon en Cascais – een weekendtrip
Attracties in Lissabon voor een zondag
Pasteis de Nata Recept: puddingtaartje uit Portugal

Het hotel van Lissabon in het centrum

Voor het weekend van vrijdag tot maandag had ik twee nachten in de My Story Hotel Ouro (Rua Aurea 100) geboekt voor 175 euro zonder ontbijt. Het was super centraal op het Praça do Comércio, was rustig en mooi ingericht. Op een dag had ik Pasteis als een geschenk in de kamer, de volgende dag chocolade. Hier zul je vinden meer Lissabon hotels.

Vanaf hier zag ik mezelf Lissabon volgende en bezocht voor de eerste keer Sintra met zijn sprookjesachtige kastelen,

Natuurlijk kreeg ik tussendoor honger. En was erg blij met het resultaat van mijn restauranttesten!

Lissabon geeft tips voor etenLissabon tips Eten: goed en goedkoop

Er waren veel veganistische en vegetarische restaurants en cafés. Ook plaatsen voor alleseters (Omnis) hadden geschikte rechtbanken op de kaart. Dus Lissabon hoeft zich niet te verschuilen achter andere grote steden zoals Berlijn of Londen.

Alle plaatsen die ik in Lissabon heb getest waren:

 • mooi ingericht
 • gezellig
 • had leuke obers
 • een brede selectie
 • heerlijk eten
 • redelijke prijzen

Ze bezaten Menu's ook in het Engels en het personeel spreekt Engels,

Het eten in Lissabon was zelfs goedkoper in het hipste hipstercafé dan in Keulen of Berlijn. Voor ontbijt, lunch of diner met minstens één gerecht en één drankje dat ik in Lissabon heb betaald meestal minder dan 10 euro,

Wist je dat je zelfs in Lissabon woont? vegan pasteis de nata krijgt? Het zou hier in de buurt moeten zijn:

 • Zarzuela (Rua Bernardino Costa 21 – 23) – heeft helaas in januari bedrijfsvakanties gehad
 • Princesa do Castelo (Rua do Salvador 64A) – was ook op dit moment gesloten

Apps voor veganistische en vegetarische restaurants

Ik zocht in Lissabon naar:

 • veganistische en vegetarische restaurants en cafés, evenals plaatsen waar u. a. dergelijk voedsel wordt aangeboden
 • centraal en indien mogelijk op loopafstand
 • goede recensies
 • open (sommigen hadden ook zondagen of gewoon feestdagen)

Deze drie Apps Ik gebruikte:

 • Lieblingsapp Blije koe – Daar heb ik het meeste over gehoord
 • Vanilleboon
 • Vegman

Lissabon tips voor eten: in deze Lissabon-voedselgids vindt u de beste Lissabon-tips Duits voor veganistisch en vegetarisch eten in de hoofdstad van Portugal. Veganistisch restaurant en vegetarisch restaurant: Lissabon Eten voor je reis naar Lissabon! #Lisbon #Portugal #vegan #vegetarian #foodguideLissabon tips Eten: veganistisch & vegetarisch

De plaatsen die ik heb getest, zijn hier te vinden. In aflopende volgorde gesorteerd, dus mijn liefste staat bovenaan:

1) Food Tips van Lissabon: Ao 26 – Vegan Food Project Lisboa

Rua Vitor Cordon 26
Facebook-pagina

Het zou ook mijn vriend geproefd hebben die (nog steeds) geen vegetarisch eten geeft.

Er zijn elke dag verschillende soorten voedsel: snacks zoals hamburgers, salades, sandwiches, desserts en hoofdgerechten in de avond. Zelfs de beroemde Francesinha-sandwich staat op het menu.

Ao 26 Vegan Food Project LisboaDe burger van mijn hamburger was gemaakt van linzen, lekker sappig en smaakvol. Daarnaast at ik knapperige zoete aardappelbeignets met heerlijke mayo.

Het veganistische restaurant met open keuken heeft twaalf tafels en is comfortabel ingericht. Op deze vrijdagavond om 17.30 uur was er weinig aan de hand. De obers waren leuk, de gasten jong en hip.

Ik kreeg een grote fles water in de glazen karaf gratis. Mijn maaltijd kost in totaal 10 euro. Ik had graag de suikervrije rauwe cake met noten en dadels geprobeerd. Maar ik was helemaal vol.

De voedseltempel Lissabon2) Etenstips van Lissabon: The Food Temple Lisbon

Beco do Jasmim 18
website

Dit kleine veganistische restaurant is geopend sinds 2012 en ligt in het oude centrum van Alfama, in de oude binnenstad van Lissabon. Op zaterdagavond om 19.30 uur opende het, ik wilde er op tijd zijn.

In januari waren er maar heel weinig mensen in de kleine, donkere straten. Ik liep alleen rond en was niet bang, maar voelde zich niet bijzonder comfortabel.

Eindelijk stond ik voor de blauwe deur, ik was de eerste gast. Als je later wilt gaan of met een grotere groep, zou ik zeker van tevoren boeken. Omdat het restaurant met slechts zes tafels – twee van hen erg lang – snel volzat.

Het eten is hier elke dag anders. In de aanbieding zijn een soep, drie tapas en een hoofdgerecht.

De voedseltempel LissabonIk bestelde een heerlijke (maar iets te zout) quiche met broccoli en cherrytomaatjes, geserveerd met verse spinaziesalade. De tiramisu was subtiel gezoet met ahornsiroop, romige en chocolaty. Zoooo heerlijk! Het gedeelte had graag groter zijn geweest. Voor mijn maaltijd met thee, heb ik 9,20 euro uitgegeven.

Sappig Lissabon3) Lissabon tips Eten: sappig

Rua de S. Julião 70
website

Super leuk vond ik deze plek op het Praça do Comércio. Ik vond de vele turquoise van de inrichting en het groen van hangende planten en cactussen. Dit ging gepaard met funkmuziek uit de jaren '70.

Het concept overtuigde me ook: lokale producten worden gebruikt, het brood wordt gebakken en het bier zelf wordt gebrouwen.

Sappig LissabonToen de bar op zondagochtend om tien uur open ging, was ik de eerste gast. Mijn Acai Bowl kwam snel en was goed gevuld. Onder andere met ananas, banaan, knapperige muesli en geroosterde kokosnootvlokken. Voor de kom en de koffie met kokosmelk betaalde ik 8,50 euro.

De flatbreads hadden grappige namen als Funky Falafel, Groovy Mushroom of Soulfoul Tofu. Voor de lunch zou ik het mezze bord met voorgerechten zoals hummus en olijven hebben besteld.

Nicolau Lissabon4) Lissabon tips eten: Nicolau

Rua São Nicolau 17
website

Onder de bezochte restaurants vond ik dit het meest comfortabel hier van de inrichting. Het hipstercafé met tien tafels en Retrovibe was helemaal vol na de opening op zaterdag om 9 uur. Er staat zelfs een wachtbank buiten. Dat maakte de sfeer een beetje onrustig.

Nicolau LissabonJammer, want ik hield van de vele ramen rondom, de open keuken en de hangende planten. Aan de muur hing de goudgerijste foto van een teckel in een pak. Het had een aangename geur van koffie en zachte popmuziek was te horen.

Hier krijg je ontbijt, brunch, salades of burgers (ook in de Veggie-variant).

Het eten was goed. De kokosnoot yoghurtkom kwam met havermout, bosbessen, bananen, honing en kaneel op tafel. En met een stel kokosnootvlokken vond ik het niet zo leuk. Maar ik was blij met de matcha (groene thee) latte met amandelmelk. Voor beide betaalde ik 8,40 Euro.

De veganistische pannenkoeken met havermout, bananen en ahornsiroop klonken ook goed. Of wat dacht je van de veganistische Flower Power Bowl? Dan heb je kikkererwten, spinazie, hummus, avocado en zoute kurkuma-muesli in de kom.

Frutaria Lissabon5) Lissabon-tips Eten: Frutaria

Rua dos Fanqueiros 269
Facebook-pagina

Het café met zijn negen tafels is mooi ingericht. Het heeft een zwart-witte tegelvloer zoals een Amerikaans restaurant. Rond de houten muren hangen mooie fruitplaques en er zijn veel planten.

Het aanbod op het menu was geweldig. Ook voor alleseters was er veel.

Helaas werden de veganistische pannenkoeken gemaakt met acaimus, bananen en bosbessen. Daarom bestelde ik de "Veggie Toast" met wortel, courgette, tomaat en veganistische limoenmayonaise.

Er was een enorm knapperig brood dat heerlijk was. Het kost € 7,75 met een kokosmelk latte.

Bezienswaardigheden, tips en foto's van LissabonLissabon Tips & Informatie in een oogopslag

Lisbon Hotel
My Story Hotel Ouro
Andere hotels in Lissabon

Reisgids van Lissabon
Marco Polo reisgids Lissabon
500 Hidden Secrets Lisbon: Een gids met gegarandeerd de beste insider tips en adressen

Lissabon City Card & Tours
Lisboa-kaart voor 24, 48 of 72 uur
Lissabon stadstour geschiedenis (s) en levensstijl
Dagtrip Sintra, Cabo da Roca en Cascais

Welke Lissabon-tips eet je als veganist of vegetariër?

Opmerking: ik heb de reis naar Lissabon zelf betaald en georganiseerd, er was geen samenwerking op het gebied van voedsel voor Lissabon.

meer

Lissabon Tips & Pictures: De top 7 attracties
Lissabon in de winter: bezienswaardigheden, tips & foto's
Lissabon en Cascais – een weekendtrip
Attracties in Lissabon voor een zondag
Pasteis de Nata Recept: puddingtaartje uit Portugal

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

Pin deze tips van Lissabon op Pinterest

Lissabon tips voor eten: in deze Lissabon-voedselgids vindt u de beste Lissabon-tips Duits voor veganistisch en vegetarisch eten in de hoofdstad van Portugal. Veganistisch restaurant en vegetarisch restaurant: Lissabon Eten voor je reis naar Lissabon! #Lisbon #Portugal #vegan #vegetarian #foodguide

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door ben, zit ik vol met het verlangen om te reizen. Mijn favoriete manier van reizen is met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips, wintervakanties of vegetarische gerechten – als een full-time reisblogger breng ik je naar de blog om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *