Van Berlijn de wijde wereld in – op naar nieuwe avonturen!

Hey mede globetrotters, dit is Maria en ik zal de komende weken, maanden of jaren jullie reislustreporter zijn! Vandaag begint mijn langverwachte wereldreis – zonder vliegtuig, alleen per bus, trein en gedeelde taxi’s. Dat is het hele, immens complexe plan. Dus gordel om, pak je denkbeeldige rugzakken en ga mee!

Ik heb hier al een paar artikelen over Reisedepeschen geschreven, en nu ben ik blij dat ik onderweg goed kan bloggen – zoals vroeger 😉 Zonder Instagram, TikTok en Tinder.

Waarom nu, vraag je? Nou, na alle drukte van de pandemie en het grijze dagelijkse leven in Berlijn, ben ik de routine, ongelukkige relaties en de eeuwige winter zat. Nu verlang ik naar zon, warmte en levende mensen in plaats van zombiegevoel. En weet je wat? Ik heb het gewoon gedaan – tot ziens, saaie uitzendbaan!

Mijn eerste doel? De legendarische stad Praag! Waarom Praag? Ik kan bijna niet wachten om door de kronkelende straatjes te slenteren, me te laten betoveren door de kleurrijke gevels en als het paasweer het toelaat, te genieten van mijn eerste biertje in een echte Praagse biertuin. En nu in april is volgens mij niet alles overspoeld met andere toeristen.

Ik reis met de trein, meer precies, met een comfortabele nachttrein van Berlijn naar Praag. Ik wilde. Seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuve nu heb ik de reisgids Europa met de trein uit Reisedepeschen, het is bij wijze van spreken het standaardwerk voor mensen die in Europa met de trein reizen, dus kreeg ik toen te horen dat er toch de nachttrein was nog steeds bestaat niet. Het is al een aantal keer aangekondigd, maar goed… Ik stelde me voor dat ik zachtjes in slaap werd gesust door de ritmische bewegingen van de rails terwijl het landschap buiten in het maanlicht voorbij zwom. Echt niet. Nou, overdag zitten de stoelen ook lekker, ik zie iets van het landschap en kan nu dit eerste berichtje schrijven. Praag is ook heel dichtbij, de reis duurt maar vier en een half uur…

Treinreizen in Europa (pictogramafbeelding)
Treinreizen in Europa (pictogramafbeelding)

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *