Zweden Vakantie: Dreamlike Skane in Zuid-Zweden

(Bevat reclame voor Skane) Tot nu toe heb ik in Zweden gedacht aan de ongerepte natuur, rode huizen en kaneelbroodjes. Nu heb ik vijf dagen lang de regio Skane in Zuid-Zweden bezocht. Daar vond ik ook witte droomstranden met kleurrijke badhuizen, kastelen met bloemenzeeën en commissaris Wallander. In het artikel vertel ik je de beste tips voor de vakantie in Zweden en de mooiste Skane-attracties.

Zweden vakantie in Skane – gevarieerd, idyllisch en kleurrijk

Zweden vakantie Skane Zuid-ZwedenDe regio Skane met ongeveer 1,4 miljoen inwoners behoorde ooit toe aan Denemarken. Het Vikingtijdperk heeft ook zijn sporen nagelaten. Hier vindt u ook zachte groene heuvels, pittoreske huizen en prachtige stranden op meer dan 400 kilometer kustlijn.

Of heb je zin om te voelen bruisende steden zoals Malmö (280.000 inwoners), Helsingborg (97.000), Lund (83.000) of Ystad (18.000)?

Helemaal aan het begin wil ik je laten zien wat ik heb ervaren in Skane. Ik zal hieronder in meer detail ingaan.

Vakantiehuis in Zwedenin Vejbystrand in het noordwesten Ik was in de Skane Villa Sigrid opgenomen.

Ik fietste vanuit mijn mooie vakantiehuis per fiets strandwaar ik de zonsondergang meegemaakt.

Vejbystrand in Skane, Zweden
Vejbystrand Skane

Vejbystrand in Skane, ZwedenLeuke plaatsen zoals Mölle of Torekov Liegen in de buurt, reed ik er met de huurauto.

Torekov in ZwedenEen hoogtepunt was de kleine Island VenIk onderzocht per fiets.

Island Ven in de zuidwesten – Malmö – Ik vond prachtige stranden op de Schiereiland Skanör-Falsterbo, Dit is de titel van de omslagfoto.

Wat vind ik vooral leuk aan Zweden? de Fika koffie tijd in tuincafés – bij voorkeur met een kaneelbroodje. Of met cakes zoals bij Bäckdalen's vakbeurs in Bastad, omdat de twee foto's zijn gemaakt.

Bäckdalen's vakbeurs
Fika-koffietijd in Zweden
Reis over de brug Denemarken – Zweden

De reis naar Skane was eenvoudig:

  • non-stop vlucht van Keulen naar Kopenhagen (1 uur, 10 minuten)
  • Met de Train over de SontbrugIk was in 20 minuten in Malmo
  • Met de huurauto Ongeveer 100 kilometer naar het noorden, naar Vejbystrand

Ik kende de brug al van het Deens-Zweeds Serie "The Bridge – Transit to Death", Ik vond het heel spannend om er met de trein overheen te rijden. Tegelijkertijd was ik in staat om uit te kijken over het water, zag zeilboten en windturbines.

Volgende keer zou ik graag terugkomen met vriend en hond in de auto. Eindelijk, Malmö is slechts ongeveer 800 kilometer van ons verwijderd in het Rijnland. De mensen in Bremen en Hamburg – waar ik woonde – hebben het veel dichterbij.

Vakantie in Zweden: Onderweg in een huurauto

In een huurauto door ZwedenIk heb al tien jaar geen eigen auto meer. Carsten rijdt daarom meestal op roadtrips. Maar ik wilde Skane verkennen met de huurauto om flexibel te zijn.

Met een beetje hartslag begon ik ermee in Malmö. Maar ik hoefde me geen zorgen te maken: de snelweg met een maximale snelheid van 110 kilometer per uur was relatief leeg, de wegen noordelijker zelfs nog leger.

Te snel rijden kan duur zijn. Ook moet je hier altijd het licht aanzetten. En in plaats van verkeerslichten lijken er bijna alleen maar rotondes te zijn.

Welke kosten moet ik in Zweden verwachten?

Vakantie in Zweden

Scandinavië wordt als duur beschouwd. Ik voelde echter niet zoveel in Skane, de kosten waren vergelijkbaar met Keulen.

Hier kunt u een vakantie in Zweden vinden bijvoorbeeld prijzen voor:

  • mijn vakantiehuisdat Villa Sigrid (klik op de link)
  • benzine: 1,50 euro per liter super
  • Rondreis veerboot naar het eiland Ven (30 minuten): ongeveer 17 euro
  • Huur een fiets op het eiland voor een dag, met helm en mand: ongeveer 11 euro
  • Koffie met kaneelbroodje: ongeveer 4 tot 5,50 euro
  • Lunch met drankje: 14 tot 20 euro

Het zal goedkoper zijn als u winkelen in de supermarkt en in de maaltijden van het huis kok,

Overigens had ik aan het begin van de reis de EC-kaart op geldautomaat getekend voor ongeveer 200 euro Zweedse kroon. En wat was? De meesten accepteerden geen geld, alleen een kaart. Heel anders dan in Duitsland.

Hoe is het weer in Zweden?

In ZwedenIk had in gedachten dat het weer in Zweden vrij koel was.

in de juni verwachtte mij echter in Zuid-Zweden tot 27 graden, In de vijf dagen regende het een paar korte, meestal was het mooi weer met blauwe lucht en zonneschijn.

Het is het beste om er een te pakken gelaagde look a. Dus T-shirt met vest en weerbestendige jas.

Kan ik als vegetariër naar Zweden reizen?

Vegetarische pizza in ZwedenDat is helemaal geen probleem! Alle restaurant- en cafékaarten hadden vegetarische of zelfs veganistische opties. Ik ontdekte ook een vegetarisch restaurant, er was plantaardige pizza voor mij. In de supermarkten vond ik ook vegetarische producten.

Hoe is de vakantie in Zweden met een hond?

Buddy verbleef bij Carsten thuis op deze reis. De volgende keer dat ik met de twee mee wil gaan op een roadtrip door Zuid-Zweden.

Omdat ik veel honden in de regio Skane heb gezien. En ik kreeg de indruk dat de lokale bevolking erg hondvriendelijk is. Dus ik zag hondenstranden en in de cafés en restaurants talloze neuzen.

Vakantiehuis Zweden: Cute "Villa Sigrid"

Vakantiehuis Zweden in SkaneMijn accommodatie in Vejbystrand was prachtig! de Villa Sigrid ligt in een rustige woonwijk, met een eigen terras en een kleine tuin. Ik kon de auto voor het huis parkeren.

de Vakantiehuis van 55 m² heeft een slaapkamer, een woonkamer, een keuken, een hal en een badkamer.

Alles is stijlvol ingericht met de werken van lokale kunstenaars, ambachtslieden en producenten. Of het nu de mooie gerechten zijn, de kleurrijke kussens of de dekens.

Ik vond de gele regenkleding het best. Helaas – of gelukkig? – Het werd niet gebruikt omdat het niet veel regende.

Vakantiehuis Zweden in SkaneVakantiehuis Zweden in SkaneIn en rond de koelkast vond ik veel lekkers voor ontbijt al fresco: knapperig brood, kaas met tomatenjam en appelsap. Een supermarkt is heel dichtbij, waar ik drankjes kocht.

Ontbijt in ZwedenVanaf de plek waar je de Fietspad KattegattledenHet strekt zich uit over 390 kilometer langs de westkust van Zweden. Hij werd gekozen als de "Fietsroute van het jaar in Europa 2018".

Voor de accommodatie stonden fietsen klaar, die ik kon gebruiken. Op het punt om naar het nabijgelegen strand te fietsen. Dat moet je niet missen voor de zonsondergang!

Het bijna verlaten strand leek in het avondlicht op te lichten. Over de met gras begroeide duinen met roze bloesems keek ik naar rode huizen. Wat dacht je van een nachtelijke picknick op het strand?

1) Skåne bezienswaardigheden: vissersdorp Mölle

Mölle in SkaneVanaf Vejbystrand was ik snel in Mölle met de huurauto. Vanaf het strand keek ik naar de pittoreske huizen.

Overigens was het de eerste badplaats in Zweden, waar vrouwen en mannen tegelijkertijd konden baden. Op dat moment een schandaal!

Jij bent een Wanderfan? Dit is precies daar Natuurreservaat Kullaberg, Het gebied met zijn steile kliffen is het meest bezochte natuurgebied in Zweden.

Ook het bezoek van het aardewerk Mölle Krukmakeri (Mölle Hamnalle 9) is het waard. Wil je kijken hoe het aardewerk wordt gemaakt? Of iets kopen? Dan ben je hier!

Ik rende door de biertuin naar het kleine restaurant. Daar zaten de gasten op lange banken met kleurrijke kussens, onder wijnstokken. Ik at hier een zeer goede aspergesalade met hummus.

Mölle Krukmakeri2) Skane-attracties: excursie naar het eiland Ven

Een hoogtepunt voor mij was dit Eiland in de Sont, de zeestraat tussen Zweden en Denemarken. Van Landskrona Over een half uur is het met de veerboot.

Het eiland is rechtvaardig 4 kilometer lang en rond 2 kilometer breed, Zij heeft 370 inwoners, maar is erg populair als bestemming.

Vooral in de zomer zou je dat moeten doen Boek van tevoren een veerbootDat is online. Op de website je kunt die ook vinden tijden,

Ik nam het op een zonnige dinsdag om 10 uur, het was volgeboekt. Vooral door studenten die met hun klas op reis gingen.

ontelbaar gele fietsen sta klaar voor de bezoekers op het eiland. Ik heb er een voor die dag geleend. Omdat de afstanden te ver zijn om te lopen. Ook is het eiland vrij heuvelachtig.

Ik reed helemaal gelukkig door de zon en liet de wind om mijn oren waaien. Ik zag prachtige huizen, leuke cafés en restaurants, de haven en het strand.

Fietsen op het eiland Ven
Island VenEen tussenstop die ik in de Bakkerij Hven Durum (Landsvägen 192). Dat was pure idylle: toen ik de binnenplaats opreed, speelde een jonge man de gitaar, met een hond aan zijn voeten. Hij verkocht me een kaneelbroodje en een latte, beide naar een bank in de zon.

Een goede tip is Pumpans Café & Restaurang (Landsvägen 136, Sankt Ibb). Vegetarische en veganistische gerechten worden binnen of buiten geserveerd.

Ik zat met twee koppels in de prachtige tuin met bomen en bloemen. Het was volkomen stil, alleen kwetterden vogels en bijen zoemden. In deze idylle at ik een van de beste pizza's die ik ooit heb geproefd. Met knapperig deeg en heerlijke toppings. Om de stukken te splitsen kreeg ik een grote schaar.

In de haven wachtte ik op mijn veerboot terug naar het vasteland. Daar kocht ik een ijsje Hvens Glass, Voor mij een van de belangrijkste Zweedse woorden. Glas = ijs. Ik hou vooral van de variëteit "drop".

IJs in ZwedenIk maakte het net als de schoolkinderen en zat ermee op de rand van de haven. In het kleine beetje later vielen twee jongens per ongeluk. En snel op touwen klom weer aan de wal.

3) Skane bezienswaardigheden: droomstranden op het schiereiland Skanör-Falsterbo

Schiereiland Skanör-FalsterboIk was volledig verrast door de droomstranden op dit schiereiland ten zuiden van Malmö. Ze zijn wit, de zee is turkoois. Bij 27 graden ontbraken alleen de handpalmen voor de perfecte illusie van het Caribisch gebied.

Er zijn verschillende parkeerplaatsen op het eiland. Ik stopte bij het begin en deed een paar stappen naar de kleurrijke badhuizen, Ben jij geen droom? Ik telde meer dan 50 hutten. Een gedeelte daarvoor was bedoeld voor honden.

Schiereiland Skanör-FalsterboDat vond ik ook heel leuk Strandrestaurant bathhytten, Het was helaas gesloten toen ik daar was. Misschien heb je meer geluk?

Strandbar in SkaneOp de rode strandhut Ik moest toen aan Miami denken.

Strandhut in Skane4) Attracties in Skane: Ystad – commissaris Wallander en kleurrijke huizen

Filmmuseum Ystad Studios BezoekerscentrumVind je de boeken van Henning Mankell en de films over commissaris Kurt Wallander mooi?

Ik heb dit bezocht Filmmuseum Ystad Studios Bezoekerscentrum (Elis Nilsson's v. 14). Hier kunt u enkele scènes zien, u. a. de BBC-serie met Kenneth Branagh.

Filmmuseum Ystad Studios BezoekerscentrumIn het begin heb ik een inleidende film in het Engels bekeken. Toen liep ik door het kleine, liefdevol ontworpen museum.

In de kostuumkamer keek ik naar wat Wallander op de set droeg. Je kunt ook kostuums uitproberen en daar foto's maken.

Ik keek in het appartement van Wallander, dat eruitzag alsof hij haar net had verlaten. Er waren brieven in de deuropening, zijn jas was in de garderobe en er speelde operamuziek. Op het politiebureau van de BBC hoorde men de fax en Wallander verwijderde de telefoon.

De woonkamer van Wallander
Filmset WallanderNa het bezoek liep ik door de stad, jij mij met hun kleurrijke huizen erg geliefd.

Kleurrijke huizen in Ystad
Ystad Skane5) Attracties in Skane: Sofiero Castle bij Helsingborg

Kasteel SofieroIn Skane leefde eens de Deense adel. Dus je kunt hier ongeveer 150 kastelen te zien.

Een van Skane's populairste attracties is dit Kasteel Sofiero, dat voor het eerst werd gebruikt in 1866. Absoluut een bezoekje waard!

Ik vond het uitzicht op het kasteel al indrukwekkend. Van binnen kon ik een indruk krijgen van hoe de adel hier leefde.

Kasteel Sofiero van binnenuitOp het terras kun je iets eten of drinken – met een sensationeel uitzicht op de tuin naar de zee.

Het kasteelpark was in 2010 als "Het mooiste park van Europa" uitstekend. Van ongeveer half mei tot half juni de bloei Meer dan 10.000 rododendrons in 300 soorten,

Vanuit het kasteel stak ik een brug over en keek naar beneden naar de Rhododendron canyons. We vervolgden door prachtig aangelegde tuinen, voorbij romantische bloemenbanken. Overigens zijn honden aangelijnd in het park toegestaan.

Kasteel Sofiero kasteeltuin
Kasteel Sofiero Castle Park
Kasteel Sofiero kasteeltuin6) Attracties in Skane: Fika-koffie in tuincafés

Fika-koffietijd in ZwedenDe "Fika" is de Zweedse koffietijd, met kaneelbroodjes, cakes of koekjes.

Ik was in verschillende cafés, allemaal mooi. Want velen liggen op binnenplaatsen in tuinen, met veel bomen en bloemen. Ik kan deze twee met name aanbevelen:

Flickorna LundgrenFlickorna Lundgren
Skäretvägen 19, Skäret
Deze boerderij met zijn pittoreske tuin is erg idyllisch. Het werd gesticht door de zeven Lundgren-zusters in 1938. Hier kun je heerlijke gebakjes bestellen aan de bar en aan een van de tafels eten.

Fika-koffietijd in ZwedenBäckdalen's vakbeurs
Hallavaravägen 188, Bastad
Ik nam plaats in de dromerige tuin tussen de tuin en de serre. De tafels waren goed verdeeld over het gazon, deels in de schaduw onder bomen of paraplu's. Hier at ik een heerlijk broodje, de taart zag er ook erg verleidelijk uit.

Vakantie in Zweden – heb je dat ooit geprobeerd?

Schepen in ZwedenBedankt aan Visit Skane voor de uitnodiging! Op de website vindt u veel meer informatie.

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door, heeft de wens om te reizen me echt gepakt. Als fulltime reisblogger reis ik ongeveer vier maanden per jaar, bij voorkeur met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips of vegetarische gerechten – ik breng je hier om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *