Stuttgart bezienswaardigheden: de 11 mooiste wintertips

(Advertising) Ik hou van stedentrips in de winter: ga naar kerstmarkten, bewonder de lichten, bezoek musea, gezellige cafés en restaurants. Begin december was ik voor het eerst in de deelstaathoofdstad Baden-Württemberg. Ik zal je mijn 11 tips voor Stuttgart in de winter vertellen – met bezienswaardigheden zoals de hoogtepunten van Stuttgart, de Kersttuin, de kerstmarkt en de musea van Porsche en Mercedes-Benz. Er zijn ook tips voor ontbijt en Zwabische gerechten.

Stuttgart bezienswaardigheden: de 11 mooiste wintertips. Stuttgart, Stuttgart Tips, Stuttgart Attracties, Stuttgart Uiteten, Hoogtepunten Stuttgart, Stuttgart Kerstmarkt, Kersttuin Stuttgart, Kerstmis, Winter #Stuttgart #Reisbestemmingen #Reisreis #Reiseblog #Reiseblog Schema voor het weekend in Stuttgart

Van vrijdagavond tot zondagmiddag was ik in Stuttgart. Tegenwoordig wilde ik zoveel mogelijk zien en beleven.

Goed dat mijn Jaz Hotel nabij het centraal station en de openbare bibliotheek was. Naar Schlossplatz of Königstraße Ik ben net weggerend,

Anders had ik de StuttCard, Het biedt niet alleen gratis toegang tot de musea en bezienswaardigheden van de regio Stuttgart, maar is ook geldig als een kaart voor het openbaar vervoer.

Het schema is een suggestie voor jou, wat je in de winter in Stuttgart kunt ervaren. Het was 7 tot 12 graden warm. Bij mooi weer gebruikte ik de bezienswaardigheden buiten, tijdens de motregen op zondagse hoogtepunten zoals. B. Museum of café.

Hoogtepunten van StuttgartDat is wat ik zag Weekendplan Stuttgart uit:

vrijdag

 • Rond 17.30 uur aankomst na ongeveer drie uur met de trein vanuit Mönchengladbach, NRW
 • Check-in "Jaz Stuttgart Hotel"
 • Hoogtepunten Stuttgart: Königstraße met ongeveer 110 gloeiende bomen
 • Glanzlichter Stuttgart: Acht grote lichtinstallaties op de Schlossplatz
 • Kerstmarkt met Kässpätzle en Glühwein

zaterdag

 • Instagram Spot City Library
 • Porsche Museum
 • Lunch met ravioli in het restaurant "pitstop" van het museum
 • Met de Porsche naar het tweede grote automuseum in Stuttgart
 • Mercedes-Benz Museum
 • overdekte markt
 • Maultaschen en Kässpätzle eten in de "Grand Café Planie"
 • Kersttuin in de zoölogisch-botanische tuin "Wilhelma"

zondag

 • Ontbijt met een vriend in Hipster Café "The Gardener's Nosh"
 • Bezoek aan het Kunstmuseum Stuttgart
 • Dineren in het "Cube" -restaurant van het Kunstmuseum, met uitzicht op de Schlossplatz
 • Voor het dessert Baumstriezel met kaneel en suiker op de kerstmarkt
 • Rommelmarkt op Karlsplatz in een verwarmde tent
 • Keer terug om 16 uur

Stuttgart Hotel Jaz vlakbij het centraal stationStuttgart Hotel: Jaz vlakbij het centraal station

Ik kan het designhotel Jaz Stuttgart (Wolframstraße 41) aanbevelen: het ligt ongeveer een kilometer van het centraal station, je kunt er ook de metro nemen.

In het stijlvolle hotel had ik een grote kamer met een tweepersoonsbed, een bureau en een zithoek. De yogamat in de kamer die ik vaker gebruikte, voor het balkon was het helaas te koud. Bij mooi weer kunt u ook gratis gebruikmaken van de e-bikes van het hotel.

Ik hield van de snelle wifi en het geweldige ontbijtbuffet. We aten in een kamer met foto's van muzikanten op de muren, u. a. Joss Stone en Lenny Kravitz. Bij het buffet was er ongeveer Engels ontbijt met roerei, spek, bonen en champignons. Maar ook croissants, kaas, fruit en yoghurt.

Hoogtepunten van Stuttgart1) Hoogtepunten Stuttgart: Schlossplatz & Königstraße

Dit jaar scheen de stad voor de eerste keer met duizenden LED-verlichting, gevoed met groene stroom.

Hoogtepunten van Stuttgart de Hoogtepunten van Stuttgart zijn onder andere:

 • Schlossplatz met acht grote lichtinstallaties, Te zien tot 28 december 2018.
 • Winkelgalerij Königstraße met meer dan 110 verlichte bomen. Te zien tot 6 januari 2019.

Toen ik laat in de middag in Stuttgart aankwam, nam ik eerst mijn koffer mee naar de hotelkamer. Toen rende ik van het hoofdstation over de ongeveer een kilometer lange Königstraße naar de Schlossplatz.

Hoogtepunten van StuttgartVan 16.00 tot 22.00 uur schijnen de acht sculpturen, die tot zes meter hoog zijn, op het plein Schlossplatz. Ze staan ​​voor deze hoogtepunten van Stuttgart:

 • Mercedes-Benz Museum
 • Porsche Museum
 • TV-toren
 • graf kapel
 • Wilhelma
 • Cannstatter Volksfest
 • de twee musicals "Anastasia" en "Aladdin"

Nieuw kasteel StuttgartMet een speciale vergunning mochten we op het dak van het nieuwe paleis. Daar wachtte ons een adembenemend uitzicht! Precies op tijd voor de lichtshow, die elk uur op het hele uur plaatsvindt van 17.00 tot 21.00 uur. De lichtinstallaties worden afwisselend verlicht met muziek.

 Kerstmarkt van Stuttgart2) Kerstmarkt van Stuttgart

Een van Europa's grootste en oudste kerstmarkten heeft ongeveer 300 kraampjes te bieden. Het trekt ongeveer 4 miljoen bezoekers en gaat door tot 23 december 2018.

Hier dronken we glühwein. En ik at mijn geliefde Kässpätzle. Als dessert was er Baumstriezel met kaneel en suiker op een andere dag, de buitenkant krokante en zachte binnenkant waren leuk.

De kerstmarkt van Stuttgart is de moeite waard als u regionaal eten wilt proberen, vrienden wilt ontmoeten of kerstcadeautjes wilt kopen. Ik vond een hondenbakker voor onze hond Buddy en kocht kerstkoekjes.

Kersttuin Stuttgart3) Kersttuin Stuttgart

Een echt hoogtepunt voor mij was de Christmas Garden Stuttgart. Het is te zien tot 6 januari 2019 in de Wilhelma Zoological-Botanical Garden (Wilhelma 13). Misschien kent u het concept al uit Londen of Berlijn.

Kersttuin Stuttgart
 Kersttuin StuttgartHet pad leidde me naar boven ongeveer 2 kilometer naar de meer dan 20 lichtinstallaties voorbij. Daartussen waren er altijd Kraampjes met glühwein en heerlijk eten, Het goede: zo verdeelde de bezoekers, het was zelfs op zaterdagavond niet te druk.

Bij de verlichte waterlelies ging ik op een bank zitten. Ik keek naar de lichtprojecties en hoorde de klassieker kerstliedjes aan.

is zeker de heuvel op, de weg is het waard. Van bovenaf zie je de hele verlichte tuin en de stad onder je. In het donker een magische aanblik!

Porsche Museum Stuttgart4) Porsche Museum Stuttgart

De winter is perfect voor een museumbezoek. Als autofan wist ik Stuttgart voor mijn bezoek vooral vanwege Porsche en Mercedes-Benz, die hier productiefaciliteiten en musea hebben.

Ik bezocht beide musea op zaterdag. Toegang is gratis met de StuttCard.

Jammer dat Carsten dit weekend niet aanwezig kon zijn. Over WhatsApp Ik heb hem altijd foto's van de musea gestuurd, omdat er echte droomauto's waren. Ik hou vooral van de modellen uit de jaren 50 en 60.

Met de trein ben ik eerst naar het Porsche Museum gereden (Porscheplatz 1). Twee Porsche stonden voor de ingang van het futuristische gebouw met veel glas. Om hen heen: veel museumbezoekers, de eerste foto's genomen.

Het museum is aangelegd als een slakkenhuis. In het begin zag ik veel oldtimers, de zilveren sportwagens glommen in het licht. Ze behoorden tot de speciale tentoonstelling "70 Years of Porsche Sports Cars", die loopt tot 6 januari 2019.

Porsche Museum Stuttgart
Porsche Museum StuttgartIk kwam zelfs een Porsche-politiewagen tegen. In totaal zijn meer dan 80 voertuigen en 200 kleine tentoonstellingen te zien in het Porsche Museum.

'S Middags at ik in de Restaurant "Pit Stop" van het museum.

Maultaschen in Stuttgart
Hier heb ik Maultaschen besteld, een van de lokale specialiteiten in Stuttgart. En voor dessert peperkoek parfait met spice sinaasappels. Beide erg lekker!

Rijd Porsche5) Porsche voor de eerste keer rijden

In het museum kun je tegen een vergoeding een Porsche huren. De prijzen beginnen bij ongeveer 200 euro voor drie uur.

Ik mocht voor het eerst een kijkje nemen in de werkplaats. Dit zorgt ervoor dat alle modellen in het museum rijklaar blijven. Sommige reizen met Ralleys, worden getoond op beurzen of gebruikt voor het filmen.

Nadat ik hier in een Porsche op de bestuurdersstoel zat (zonder de motor te starten), was ik toen bijrijder in een oranje 911er. Daarmee reden we van de Porsche naar het Mercedes-Benz Museum onder het rijke spinnen van de motoren.

Op de comfortabele stoel, met voldoende beenruimte, genoot ik van de rit. Overigens kan de auto snel tot 280 km / u rijden. En we veroorzaakten zelfs opschudding in de autostad Stuttgart omdat we een kerstboom op het dak hadden.

Mercedes-Benz Museum Stuttgart6) Mercedes-Benz Museum Stuttgart

Gottlieb Daimler en Carl Benz waren de uitvinders van de auto. Het Mercedes-Benz Museum (Mercedes straat 100) is enorm, je kunt hier gemakkelijk een paar uur doorbrengen. De hele autogeschiedenis van de afgelopen 130 jaar wordt getoond.

Met de lift reed ik naar 34 meter hoogte en kwam in het jaar 1886. Toen ging ik naar het heden en de toekomst.

Mercedes-Benz Museum StuttgartMercedes-Benz Museum StuttgartDus ik keek naar de negen verdiepingen met 160 voertuigen en meer dan 1.500 tentoonstellingen. Te ontdekken waren historische voertuigen, oldtimers, raceauto's en zelfs bussen.

Stadsbibliotheek Stuttgart7) Instagram Spot: Stadtbibliothek Stuttgart

Is het de mooiste bibliotheek ter wereld? Ik was zeker helemaal niet slecht …

Stadsbibliotheek StuttgartVoor het eerst heb ik de Stadtbibliothek Stuttgart (Mailänder Platz 1) op Instagram ontdekt. Tijdens het weekend in Stuttgart zag ik voor het eerst van de buitenkant hoe het donkerblauw scheen in de avond. Toen kwamen we de volgende dag in het interieur – een droom in het wit!

We keken naar de muren met talloze boekenplanken en de vrij zwevende trappen. De Koreaanse architect Eun Young Yi heeft ze ontworpen.

8) Kunstmuseum Stuttgart met een geweldig uitzicht

In die tijd studeerde ik kunstgeschiedenis als een ondergeschikt onderwerp. Op zondag bezocht ik de speciale tentoonstelling "Ecstasy" in de 26 meter hoge glazen kubus van het Kunstmuseum (Kleiner Schlossplatz 1). Zoals in sporten of dansen. Zeer interessant als een combinatie van schilderijen (waaronder een van mijn favoriete artiest Otto Dix), foto's en films. De collectie van het kunstmuseum omvat meer dan 15.000 werken, waaronder 250 van Dix.

Voor de lunch aten we in het "Cube" -restaurant op de 4e verdieping van het Kunstmuseum. Vanaf daar heb je een heel mooi uitzicht op de Schlossplatz.

Stuttgart: uit eten gaan

In het weekend probeerde ik mijn hand over de stad. Acht sterrenrestaurants zijn hier te vinden. Ik heb meer van de inheemse, Zwabische gerechten bewaard.

In aanvulling op het restaurant "pitstop" in het Porsche Museum, het "Cube" restaurant van het Kunstmuseum en Baumstriezel op de kerstmarkt, kan ik aanbevelen:

The Gardener's Nosh Stuttgart9) Ontbijt in "The Gardener's Nosh"
Calwer Street 62
Een hipster café en absoluut geschikt voor de sportschool is The Nosh van The Gardener. Ik had het als ontbijt uitgekozen met een vriendin. Omdat het open was op zondag (zelfs vanaf 8.30 uur), gemakkelijk te bereiken vanaf het treinstation en bood een enorm menu. Er was iets voor mijn vriendin, die vegetariër is.

Ze bestelde een ongewone kom zoete aardappelen, dadels en pindakaas. Ik at Franse toast met bosbessen. Overigens zijn er ook gefrituurde Snickers, die ik eerder in Schotland heb geprobeerd. De muren in dit café zijn donkergroen, het schemerige licht en de vele planten rond het raam gaven me het gevoel dat ik in de jungle was.

Overigens had ik van tevoren een tafel gereserveerd voor het zondagse ontbijt. Volgens de lokale bevolking moet je dit zeker doen in het weekend wanneer je naar restaurants of populaire cafés gaat. Omdat de Stuttgart graag uit eten gaat.

De markthal van Stuttgart10) Stuttgart Markthal
Dorotheenstrasse 4
Ik ben dol op een wandeling door markten in het weekend. In deze overdekte markthal in Art Nouveau-stijl met zijn 33 stands was ik op zaterdag, maar helaas niet op zondag. We liepen langs fruit van alle kleuren en vormen, ham en kaas. Hier kunt u delicatessen uit de regio, Spanje, Hongarije, Frankrijk, Italië of Zuid-Amerika vinden. Op de eerste verdieping kunt u een glas wijn drinken en kijken naar de markt omhoog gaan. Of je bladert door de winkel voor kerstcadeautjes.

11) Maultaschen & Kässpätzle in de "Grand Café Planie"
Het gezellige Grand Café Planie (Charlottenplatz 17) heeft een ouderwetse charme. Ik was verrukt toen ik de gigantische taartselectie in de vitrine binnenging. De cake moet zo goed smaken als hij eruit ziet. Sinds ik 's avonds een lokale blogger heb ontmoet, zijn we bij (heel goed) Maultaschen en Kässpätzle gebleven.

Verdere tips: Op de website Tasty Stuttgart vindt u de top 10 regionale specialiteiten, verdere ideeën voor cafés en restaurants, leuke evenementen en rondleidingen en recepten.

Stuttgart in de winterHeeft u nog extra tips voor Stuttgart in de winter?

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

Pin dit artikel op Pinterest

Stuttgart bezienswaardigheden: de 11 mooiste wintertips. Stuttgart, Stuttgart Tips, Stuttgart Attracties, Stuttgart Uiteten, Hoogtepunten Stuttgart, Stuttgart Kerstmarkt, Kersttuin Stuttgart, Kerstmis, Winter #Stuttgart #Reisbestemmingen #Reisreis #Reiseblog #Reiseblog

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door ben, zit ik vol met het verlangen om te reizen. Mijn favoriete manier van reizen is met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips, wintervakanties of vegetarische gerechten – als een full-time reisblogger breng ik je naar de blog om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *