Duurzaam reizen en milieubewust leven als een reisblogger

"Wees jezelf de verandering die je voor deze wereld verlangt", ik vind dit citaat van Gandhi erg leuk. Reislog is nu mijn fulltime baan. Ik reis ongeveer vier maanden per jaar, anders werk ik in mijn thuiskantoor in het Rijnland. Sinds de start van het blog in 2012 is er veel veranderd: ik wil reizen en in toenemende mate duurzaam leven – in het belang van het milieu, mensen en dieren. Ik zal je vertellen over de implementatie en de toekomstplannen.

Lissabon in de winterMijn moeder was een goed voorbeeld: Toen ik een kind was, kocht ze al in natuurvoedingswinkels. En ze waren toen veel minder gebruikelijk dan ze nu zijn. Ze was een leraar en moeder van drie kinderen. Niettemin vond ze de tijd om ons eigen brood te bakken.

En vandaag: De milieuproblemen worden steeds urgenter. En ik wil mijn deel doen om dit tegen te gaan.

Omdat sinds ik een tante ben geworden, ik me er volledig bewust van ben geworden: zelfs volgende generaties verdienen het om goed te leven op deze aarde.

Deze blog heeft tot 140.000 lezers per maand en voorbij 75.000 gebruikers via sociale media, Ik zou deze invloed graag positief willen gebruiken. Misschien vindt u in dit artikel enkele suggesties voor uw reizen en het dagelijks leven.

Ik ben niet perfect, dat weet ik. Idealiter zou ik niet reizen, maar op één plek blijven. Maar reizen is niet alleen mijn passie, maar ook mijn werk.

Maar ik wil zo duurzaam mogelijk reizen. Net zoals mijn dagelijks leven milieuvriendelijk moet zijn.

1) Milieubewust: al 10 jaar zonder auto

De laatste keer dat ik mijn eigen auto had tijdens mijn laatste vast dienstverband. In die tijd pendelde ik dagelijks met de bedrijfswagen tussen Keulen en Essen.

Toen ik mijn eigen bedrijf begon, had ik geen auto meer nodig. Omdat ik meestal werkte Home Office out.

Omdat ik altijd in grote steden met goede verbindingen met het openbaar verkeer Ik leefde dat de vrijstelling gemakkelijk was. Ik weet dat een auto vaak nuttig is op het land of bij een grote familie.

Inwischen Ik woon in Mönchengladbach. Naar het nabijgelegen stadscentrum van onze wijk Ik ren, In Keulen of Düsseldorf ben ik snel met de trein, Dit is vaak niet goedkoop, maar ik verkeer niet in de file en hoef niet op zoek naar een parkeerplaats. Minder stress …

Vegetariërs zullen leven en suikervrij zijn2) Duurzaam leven met een vegetarisch dieet

In de tussentijd ben ik volledig af van vlees, worstjes en vis – voor de dieren, het milieu en mijn gezondheid. Het is gemakkelijk voor mij, ik heb niet veel eerder gegeten.

Onze hond, die in juni 2018 bij ons kwam, heeft bijgedragen aan mijn beslissing. Buddy heeft een persoonlijkheid, voelt emoties als vreugde en pijn. Hij zou in orde moeten zijn. Hadden de koeien, varkens en kippen hetzelfde niet verdiend?

Voor zover mogelijk probeer ik zelfs veganistisch te eten. In plaats van koemelk voor mijn muesli, is er havermout, in het café de latte met sojamelk. Ik probeer eieren en honing te vermijden.

Als je deze blog al een tijdje volgt, dan weet je zeker hoeveel ik van cafés en restaurants hou.

Hier in Mönchengladbach Er is het geweldige veganistische restaurant alge, in mijn Keulen insidertips je vindt er veel Favoriete pub met vegetarisch eten, Ook in Lissabon Ik ontdekte fantastische veganistische en vegetarische restaurants. Apps zoals 'Happy Cow' help me ze te vinden.

3) Regionaal en seizoensgebonden winkelen

Ik koop nu vaker Biomarkt en in boerderijwinkels a. Ook ga ik naar de wekelijkse markt onze stad om regionale en seizoensgebonden groenten en fruit te kopen.

Mijn bedoeling: Ik zou graag zelf meer willen koken. Tot nu toe heb ik vaak gebruik gemaakt van kant-en-klaarmaaltijden of uit eten. Niet goedkoop, ik geef mijn geld uit – naast huur, verzekering, enz. – vooral voor eten en reizen.

Op Pinterest kun je mijn boards vinden:

Reisblogger Anja Beckmann4) Duurzaam leven: tweedehands kleding in plaats van nieuwe aankopen

Op een gegeven moment merkte ik dat op mijn reizen draag alleen mijn favoriete kleding, Alles dat comfortabel is, kreukvrij en gemakkelijk te combineren. Zoals mijn rode blouse met borduurwerk.

Naast mijn vrije tijd en reiskleding zijn in mijn garderobe en mijn geliefde jaren zestig jurken. Ze zijn bijna allemaal van vintage winkels.

Maar in het verleden kocht ik vaak iets nieuws om mezelf te belonen. In de tussentijd denk ik twee keer naof ik de rode sjaal of de derde ronde mandtas echt nodig heb.

Hoe om geld te besparen. De rekening is simpel: als ik minder moet verdienen, moet ik minder werken. Dat geeft me meer tijd voor mijn dierbaren.

Omdat ik in Duitsland woon (in tegenstelling tot digitale nomaden), heb ik hoge vaste kosten. Bijvoorbeeld huurkosten, verzekeringen (bijv. Ziekte-, werkloosheids- en arbeidsongeschiktheidsverzekering), technologie, reis- of belastingconsulent. Des te beter, als ik kleren kan sparen.

Tijdens mijn volgende stedentrip zal ik opnieuw tweedehands winkels bezoeken en ze aan u voorstellen.

5) Milieubewustzijn: plastic afval verminderen

Eén stap was altijd een lichte stap Boodschappentas gemaakt van textiel in de beurs hebben. Ik gebruik ze om te winkelen en hoef geen plastic of papieren zakken te kopen.

Carsten en ik drinken leidingwater, We kunnen het dus zonder plastic flessen doen.

Over het afval: met Buddy gaan we wandelen in parken en bossen. Natuurlijk hebben we hier altijd uitwerpselen. Waarom slagen niet veel mensen er ook in om hun afval in de vuilnisbakken te gooien? Ik vind het jammer dat flessen en verpakkingen in het prachtige bosgebied rondslingeren.

Strand in Mexico6) Duurzame reizen: minder lange afstanden

Tijdens mijn eenjarige reis rond de wereld en nog lang daarna, hoe verder weg en hoe exotischer, hoe beter.

Met goedkope vluchten is reizen vandaag gemakkelijker dan ooit. En reizen heeft veel positieve effecten: het opent voor andere mensen en culturen, maakt vooroordelen ongeldig. Ook wonen de lokale bevolking vaak van het toerisme. Aan de andere kant zijn vluchten milieuvervuilend.

Duurzaam reisonderwerp: het Nummer van mijn verre reizen Ik heb het geleidelijk aan gedaan gereduceerd, In plaats daarvan worden Reizen in Duitsland en Europa wordt steeds belangrijker, met vriend en hond.

Ik ben altijd alleen met handbagage onderwegdus reis gemakkelijk. Hier zul je de mijne vinden Paklijst zomervakantie en de mijne Paklijst lange afstand reizen,

Als vluchten noodzakelijk zijn, kunt u dit doen door middel van een donatie Atmosfair compenseren.

Eurowings Blind Booking - mijn ervaringen met de Europa-verrassingsvlucht tegen een vaste prijs7) Duurzame reizen: train in plaats van vluchten in Europa

Ja, vliegen bespaart vaak tijd en vaak geld. Niettemin is het mijn bedoeling om milieuvriendelijkere transportmiddelen zo vaak mogelijk te gebruiken.

Ofwel rijden we drie in Europa in Carstens auto, Of ik ben alleen met jou trein of Remote bus gaan. Wanneer dat voor mij mogelijk is, zou ik afstand willen doen van vluchten.

in Antwerpen Ik was met ongeveer Flixbus, door Londen Ik reis met de trein, Vanuit het Rijnland heb ik vijf of zes uur nodig. Van Mönchenglabach verander ik twee keer, in Aken en Brussel. Het is dus relatief gemakkelijk en duurt niet veel langer dan de reis naar het vliegveld, wacht- en vliegtijd en transfer naar het centrum van Londen.

De kosten? Met 150 euro retour zeker duurder dan budgetmaatschappijen, maar toch betaalbaar voor mij.

Over het onderwerp rijden met de trein: met Carsten had ik 8,5 jaar een langeafstandsrelatie. Ik werkte in Hamburg en Bremen en hij in het Rijnland. Om het andere weekend reed ik met de trein naar hem toe.

Sindsdien associeer ik vaak onaangename dingen met treinreizen: vertragingen, treinannuleringen, hoge kosten en overladen treinen.

Maar omwille van het milieu zou ik nu graag de trein meer willen gebruiken. Ik ben bijvoorbeeld van plan met een vriendelijke reisblogger een treinreis door Marokko en Andalusië in de herfst.

Santorini: 13 redenen voor de vakantie in Griekenland8) Duurzame reizen: tegengaan van overtoerisme

Ik weet zeker dat je het al hebt meer dan Tourism gehoord. Van bestemmingen zoals Barcelona, ​​Venetië of Amsterdam, die volledig overvol zijn.

Deze plaatsen zijn vaak terecht populair. Maar in Griekenland vond ik de hotspots zoals Santorini of Mykonos minder dan minder bekende eilanden zoals Paros en Milos, Het was niet druk, goedkoper en de lokale bevolking was vriendelijker.

Dit blog gaat vaak over populaire reisbestemmingen. Maar ik zal vaker in de toekomst verschijnen Gebruik het laagseizoenzoals met Lissabon in de winter, Of nog niet niet zo bekende bestemmingen Schrijf.

Ik heb een artikelserie bij me Insider's tiptrip van de lokale bevolking, mijn Keulen insidertips zijn weg van de kathedraal, het chocolademuseum en de brouwerijen. Op deTenerife insider tipsRayco noemt deze populaire bestemming minder bekende accommodaties of restaurants. Een bijdrage om de toeristenstromen beter te verdelen.

9) Informeer van tevoren over de bestemming

Vóór de reis informeer ik mezelf gedetailleerd over mijn bestemming: Welke kleding is geschikt? die manieren moet ik opletten? Hoeveel tip is gebruikelijk?

10) Duurzame reizen: op de weg

Op de bestemmingen loop ik veel te voet en gebruik het openbaar vervoer, Dit werkt zo goed dat ik zelden een taxi nodig heb.

Paros Hotel Margarita in Parikia duurzame reis11) Duurzame accommodaties

Ik wil in de toekomst opletten, versterken duurzame hotels om te boeken.

In de hotels doe ik het meestal zonder ontbijt. Ik eet waar de lokale bevolking is. naar souvenirs Ik breng lokale producten mee.

12) Zelfbetaalde reizen en advertenties op de blog

Persreizen voor journalisten heeft een lange traditie. Zelfs bloggers of instagrammers met een groot bereik worden uitgenodigd om te reizen – of het nu gaat om toeristische kantoren, touroperators, luchtvaartmaatschappijen of hotels.

Maar in hoeverre heeft dit invloed op de dekking?

Ik heb al geruime tijd geen deel uitgemaakt van persreizen. Veel reizen betaal ik en organiseer mezelf. Als ik het ergens niet leuk vind, dan schrijf ik dat open zoals in mijn Mykonos-artikel,

maar bloggen is van mij Full-time baanIk verdien er mijn brood mee. Betaalde samenwerking en reizen worden aan het begin van de tekst duidelijk gemarkeerd als "reclame".

Daarbij adverteer ik alleen producten waar ik achter sta. En je kunt er zeker van zijn dat ik zoveel mogelijk bruikbaarheid bied voor je lezers met alle artikelen.

7 Tenerife-tips voor uw vakantieMijn conclusie

Met al deze stappen wil ik een bijdrage leveren. Naar mijn mening is elke stap op weg naar duurzaam reizen en leven van belang.

Hiervoor zal ik blijven informeren en met anderen uitwisselen. Met dit artikel neem ik deel aan de blog-parade van Takly op tournee: welke verantwoordelijkheid hebben we als (reis) blogger?

Hoe denk je over reizen en duurzaam leven? Heb je al iets veranderd?

Opmerking: er waren geen samenwerkingsverbanden voor dit artikel. De foto van punt 4 is van fotograaf Melanie Zanin.

Nieuwsbrief en sociale media

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Abonneer je dan op Travel on Toast per nieuwsbrief. Eens per maand krijg je inspiratie, insidertips en hints over wedstrijden. Volg mij op Instagram, Facebook of Pinterest. Hier kunt u meer over mij te weten komen.

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Sinds mijn wereldreis het hele jaar door ben, zit ik vol met het verlangen om te reizen. Mijn favoriete manier van reizen is met vriend Carsten en hond Buddy. Of het nu dichtbij of ver weg is, steden, stranden, roadtrips, wintervakanties of vegetarische gerechten – als een full-time reisblogger breng ik je naar de blog om te dromen, praktisch advies en insidertips te geven. Ik breng je live via Instagram Stories.

Похожие записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *